penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, July 23, 2010

Apa yang aku pantang??? - part 1

Amboi2.. tgk kat entry tu mcm tertanya2 lak.. pantang apa? pantang lepas bersalin ke? pantang tgk?or... ok sebenarnya nak meluahkan rasa geram dihati.... tgk kat bawah, byk....

  1. Aku pantang dengan org yang perasan dia jer umat yang baik dlm dunia ni.. konon nak jadi bermanfaat pada org lain, tapi sebaliknya byk menyusahkan org lain, tak bertanggungjawab atas apa yang dia buat.. mmg pantang sgt ngan manusia yg mcm ni.
  2. Aku pantang dengan manusia yang bila dia buat salah pastu wat bodoh lak.. mcm takde apa yang berlaku. Minta maaf pun tak (ati kering atau bongkak manusia mcm ni?)
  3. Aku pantang dengan manusia yang bila kita dah tolong dia dari sesuatu masalah (mcm lepaskan anjing tersepitla) tapi dia tak reti nak ucap terima kasih.. bukanla aku hadap sgt terima kasih ko tu.. tolong pun kerana Allah..tapi terfikir, takde ke budi bahasa skt nak terima kasih atas pertolongan org pada kita? Emmm...
  4. Aku pantang bila org bawahan aku menghempas/mengdengus bila kita arahkan dia sesuatu.. amboi2 byk cekadak pulak..
  5. Aku pantang bila org bawahan aku buat keje slow mcm siput.. cerdas skt boleh tak?? bila aku suruh amik masa berjam nak buat.. nak kena follow up tiga empat kali baru nk jalan.. apa kena ko ni?? aduhaii..
  6. Aku pantang bila aku arahkan org bawahan aku wat sesuatu keje, dia mengaku 'ok' tapi sampai kesudah tak buat. Last2 aku gak yg buat..
  7. Aku pantang bila org bawahan aku deal sesuatu tak bgtau aku. Coz at the end, boss akan tanya aku gak.. ada problem aku gak dicarinya..
  8. Aku pantang bila org perasan ganas and lasak padahal tak seganas mana pun.. ala2 feminin jer.. ckp je lebih tarak guna beb!!
  9. Aku pantang bila orang berjanji tapi mungkir, then bagi alasan tak munasabah..
  10. Aku pantang org cakap, gelak, jalan kuat2.. apa ko fikir ko sorang jer dok kat sini?? Sivik la skt..
  11. Aku pantang dengan org yang dengan kita ala2 pendiam, tawaduk tapi ngan lelaki..mak aii.. bergelak ketawa.. bersembang tak habis2... hipokrit!
  12. Aku pantang ngan org yang selalu rasa apa yg ada pada dia jer bagus.. suka condemn org lain.. hello.. you are not invited to be my friend.. stay away from me.
  13. Aku pantang bila aku tanya org tu asyik ckp "erm.. tak tau, tak tau". Apa yang ko tau???
  14. Aku pantang bila org tu tak sure tapi dia main hentam jer.. you can say "not sure, I will confirm back" instead of giving wrong info to me..
  15. Aku pantang bila aku ckp ngan org ni dia tak bagi perhatian.. hui.. am I talking to the wall??

Cukup la dulu, dah penat taip.. akan disambung kemudian.. sape tak suka baca, jgn baca.. aku tak paksa pun.. aku wat blog ni nak luahkan apa yang aku rasa.. daripada aku lepaskan kemarahan or rasa tak puas ati kat org2 tu.. baik aku taip kat sini.. bubbye..

2 comments:

  1. manusia ni mmg mcm2 hal..mcm2 ragam dan kerenah kan...
    jalan terbaik... ignore je org camni... buat kita stress je buat pe .. tul dak?

    ReplyDelete
  2. tulah.. jika dilayan aku lak yang bengong.. heheh

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)