penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, July 14, 2010

Pabila aku bosan.. ggrr!!

Semalam cuti jaga Qaleesya sebenarnya.. tapi bila princess aku tu dah tido.. bosan lak takde keje apa nk wat.. jadinya aku ubah kedudukan perabut ruang tamu yang takde byk mana tu.. maka inila jadinya.. takdelah gempak pun.. ubah skt2 jer.. baru rasa segar balik.. hubby balik keje tgk lain.. senyum jer..


sebelum ni sofa disandarkan ke dinding.. this time aku ubah melintang mcm tu lak utk jadi devider antara living and dining.. aku tak letak dekat sliding door coz aku tak nak halang cahaya yang masuk ke dalam rumah.. untuk pengetahuan am.. aku tak suka rumah yang suram.. kurang cahaya.. siang pun kena on lampu.. apa kes?? sesak nafas aku kalau rumah suram jer.. rasa cam bau kepam jer umah gelap2 disiang ari ni.. ada rezeki nanti nak beli or pasang built in cabinet as a devider.. (tu pun kalau ada rezeki lerr)

see.. nampak cahaya yang cukup masuk ke rumah.. rasa lapang dada.. sejuk jiwa.. masa nyewa umah flat dulu pun aku selalu buka pintu kat balconi agar cahaya and angin dapat masuk freely.. syukur gak aku dapat sewa umah flat yang ada balconi..kalau takde? huh tak dapat kubayangkan... ni kalau kat depan tu nanti letak pokok2 hijau.. fuh..tenang jer.. (tu pun one of the future plan..) entah bila la nak beli pokok2 bagai ni.. tang nak menjaga tu kena fikir.. sedangkan pokok pandan and kari dalam pasu kat belakang umah tu pun jarang bersiram.. (bukan malas yek.. kenkadang tak sempat.. katanya gi keje ngan bulan, balik pun kenkadang dah malam...)

tambah hiasan bunga sket kat sudut tepi tingkap tu... hajat dihati nak beli pokok hidup letak kat situ.. baru rasa sejuk umah kan... (will be consider heheh)

bangku kecil yang kutransform jadi meja kecil.. letak bunga.. dulu letak pasu tinggi kat situ.. dah bosan tukar mcm ni lak.. oklah tu .. aku bukannya pandai sgt bab menghias ni.. abaikan yek beg baby kat meja tepi tv tu... lupa nak alihkan..heheh..
Actually banyak wish list aku ni, tapi step by step la.. lagi pun 6 bulan ni byk pakai duit.. pindah umah la.. tukar keta la.. bagi slowdown dulu.. baru mulakan projek memujuk en. suami..heheh.. antara wish listnya..:
1) meja console
2) rak buku/majalah.. or divider..
3) dua buah kerusi kayu and satu meja bulat yang kecil dan comel utk letak kat ruang tamu..
4) dua buah kerusi rotan untuk letak kat depan laman.. (port bersantai di waktu petang.. ngan satu meja bulat..) leh letak bunga ros hidup kat ats meja tu.. dah tgk kerusi ni kat Ikea..huhu..
5) nak tukar lampu kat ruang tamu, dining and tangga..
6) tukar kipas kat living hall
7) standing light utk dining.. dah tgk kat Ikea juga.. heheh cantik
dan etc etc etc.. yang lain tu biarkan menerawang dlm kepala aku dulu.. moga tercapai sume wish ni.. amin......




2 comments:

  1. pandai Ija mengemas....mmg tenang dan damai je menengoknye :)

    ReplyDelete
  2. iyolah erin.. perabot sama jer. pusing sana sini jer..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)