penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, July 20, 2010

Pandan Layer Cake

emm.. sabtu lepas aku teringin nak makan kek lapis pandan.. dah lama blajar tapi tak buat2 gak.. so, aku pun start la mengerjakan projek kek ni.. Qaleesya pun tido maka senang la skt keje aku..kalau tak, dia asyik nak ngacau jer.. first, aku wat kek pandan dulu.. takdelah sesusah mana.. lepas bakar kek, aku mulakan pulak projek utk layer nyer.. nasib baikla pokok pandan ada aku tanam kat dlm pasu blakang umah tu.. amik la ko nk baper byk pun.. alhamdulillah.. start wat kek dlm kul 1.30ptg..dlm kul 3.30 dah siap sume.. menu minum petang ari sabtu tu, tentulah kek lapis pandan ni.. jom layanz...


ni proses nk wat pandan layer..

ni lah kek pandan yang aku wat.. lupa nk snap masa lum potong atas dia.. ok la ni..

haaa.. ni selepas dah letak layer... agak hijau sedikit.. mentang2 la daun pandan free.. aku hentam byk2.. tersangatla hijaunya.. next time wat, dah boleh budget byk mana nak letak..huhu..


selepas dihias...



ready to eat... nyum nyum...




1 comment:

  1. best!
    dtg n followla belog sy pula yer :D
    http://kitahebat-putri.blogspot.com/

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)