penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, July 12, 2010

Soalan kini terjawab...

Apa soalan yang telah terjawab?? huhu.. dah empat lima ari aku ni makan tido tak senang.. asyik dok fikir apa kena ngan diriku ini.. hormon tak betul ke? Alkisahnya dah dua minggu "bendera jepun" ku datang lambat.. ditambah ngan diri ni yang asyik pening tak tentu pasal.. loya, muntah2.. dalam ati dok pikir, pregnant ke aku ni? adoyaii.. bukan taknak anak lagi cuma rasa belum sampai masanya.. Qaleesya pun lum cukup setahun..

Abis dah asyik dok pening and muntah jer.. maka suami terchenta pun bawalah gi check kat SALAM Medical Centre.. keputusannya.. NEGATIVE... hahah harap maklum yer... gumbira juga dalam ati ni.. tapi doktor lak kata "awak jgn syok sgt.. kenkadang result negative tapi pregnant.. tak dapat kesan awal". So, dipendekkan citer.. minggu ni patutnya kena gi balik... Namun, apa yang jadi semalam "bendera jepun" sudah muncul la.. tapi tak seperti biasa.. menimbulkan sedikit kemusykilan dalam diri kami berdua.. (bukan apa, yang datang tu ala2 macam miscarriage la pulak..). Jadi utk kepastian, kami rujuk pada yang pakar.. kekdahnya.. arini pergi check up kat Umra Specialist.. jumpa gynae kat sana.. lagi senang..leh tanya mcm2.. leh scan skali.. Alhamdulillah.. my ovary sihat.. takde miscarriage.. what was happened because of the delay... so no need to worry anymore.. lega kepala otak ni.. balik makan ubat jer yek... Whatever it is.. next plan.. insyaallah ada rezeki.. next year will work hard for second baby.. heheh.. moga Allah mudahkan... moga Allah murahkan rezeki... Amin...

2 comments:

  1. ishhh,ishhh....qaleesya dok gigit jari kaki dia tu...apa lagi. en hashim, chaiyok, chaiyok...

    ReplyDelete
  2. hahha.. ngah chaiyok la ni..rezki lum ada huhu

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)