penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, August 25, 2010

Cheese Tart..


Erm.. wat tart ni dah lama, ni baru berkesempatan nak wat entry kat blog.. actually aku ni teringin sgt nak makan cheese tart.. ada jual kat bakeri besar gedabak.. tgk Anis Rahim masukkan gambar cheese tart buatannya.. terliur aku.. heheh. Akhirnya, aku dapat resipi kat tenet.. terus nk try wat.. mana tau jadi kan.. so, dengan gigihnya time rehat ari Jumaat aku gi kedai bakery beli bahan2 tuk wat benda ni.. esoknya dalam kul 11pg aku start wat.. nasib baik Qaleesya tido..jadi senang aku wat keje.. hubby lak OT balik kul 5 ptg.. so, tak masak tengahari la.. masak bubur utk Qaleesya jer..
Aku pun mula la bancuh pastry utk tart ni.. senang jer.. then wat bahan topping lak.. so far tak susah nak wat cheese tart ni.. alhamdulillah.. menjadi.. dapat byk lak tu.. takkan la aku nak melantak ngan hubby aku jer. tak terhabis kita orang makan..so, bagi la kat jiran sebelah sorang sikit.. sama2 merasakan.. dah rezeki diaorang... cuma topping blueberry tu letak tk cantik sgt.. tangan tak berseni.. hahha.. yg penting rasa ok.. rupa boleh dibaiki kan??? so, jamu2 matalah ngan cheese tart aku yg tak berapa cantik ni heheh..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)