penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, November 8, 2010

To all readers and followers

Tajuk cam la aku ni ramai followers and readers yg nak baca blog aku.. anyway, kepada sesapa yg terjah blog aku ni.. maaf coz lama tk hapdet blog.. keadaan skang agak huru hara dan kucar kacir.. emosi, fizikal tak mengizinkan utk aku terus berkarya (cewahh!! cam penulis lak.. ) bukan apa kesihatan aku skang kurang mengizinkan.. byk yg nk diupdate tapi tk terupdate.. coz kenkadang ok kenkadang aku ko (baca k.o yek).. so, kalau ada yg sudi membaca dan memfollow blog aku ni, harap tk jemu2, harap tk bosan.. aku perlu amik masa skt nk kumpul bahan2 bergambar utk dimuatkan ke dalam blog ni.. my time is limited skang ni.. semoga korang bahagia disamping yg tersayang.. adiosss!!!

Aku rindu kampung!

Entry ni takde gambar.. entry ni cuma cerita2 tentang luahan perasaan aku yg terlalu rindukan kampung halaman.. rindukan bayu laut.. rindukan angin bertiup sepoi2 bahasa (kecuali time ribut melanda,tiada lagi sepoinya.. merudum bunyi angin maklumla dok pulau), rindukan pasir pantai nan memutih..rindukan bunyi ombak menghempas pantai (kecuali time tsunami, minta simpang jgn la jadi lagi.. tk sanggup).. yg paling penting aku rindukan mak aku.. huhu..mak!!!!! Ja rindu masakan mak, rindu pelukan mak, rindu gelak tawa mak, rindu cerita2 mak.. rindu bau mak.. ( aku dah nk nangis ni..)

Aku juga rindukan abang aku.. abang din.. aku rindukan anak2 sedara ku.. aku rindukan adik aku.. aku rindukan nasi minyak yg jual2 pagi2 kat depan umah aku..(nasi minyak dia mmg marvellous), aku rindukan kesejukan malam hari, aku rindukan bau segar di pagi hari.. aku rindukan sejuknya air kolah.. aku rindukan bunyi ayam itik, aku rindukan bunyi cengkerik.. aku rindukan coklat yg murah2.. aku rindukan air terjun Telaga Tujuh.. aku rindukan bau padi masak..

Aku rindukan org2 tua kat kampung yg masih sihat.. aku rindukan dodol dan singapore pie kak jah (org sini panggil pai tee).. aku rindukan panas terik tengahari di kampungku.. Aku rindu nk mandi laut juga!!!!

Semua pasal kampung aku rindulah.. cepat la datang wahai Sabtu.. aku nk balik ni... Mak tunggu kepulangan anakmu ini.. tak sabar nk balik kg walau raya pose aritu dah balik.. (ayat kat ats cam tak balik sepuluh tahun).. Apapun..moga aku dan family selamat sampai ke Langkawi.. amin..