penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, December 22, 2010

Kalau dah abah peminat Chelsea.. emm..

Kalau dah abahnya peminat Chelsea.. anak pun dia nk bg pakai jersey Chelsea.. ni kes order baju online tanpa pengetahuan aku.. kalau aku tau, mesti aku tk bagi.. bukan nyer murah order jersey online.. delivered from Manchester.. korang kira la harga dia 41.94 pound sterling.. bagi aku tk berbaloi utk budak sekecil Qaleesya.. lainla beli baju gi jalan2 yg comel2.. ni jersey.. mana sgt leh pakai.. tarik muka gak la aku time barang ni sampai.. membazir tul la laki aku ni.. tapi toksah la masam panjang2.. benda dah beli pun.. biarkan la this time.. next time toksah la yang yer.. beli jersey mahal2 ni utk anak.. watnyer baby yg lahir ni lelaki.. makin rancak la hubby aku ni nk cari jersey lagi gamaknyer..

ni haa jerseynyer.. siap ngan stokin lagi.. hish.. mcm Qaleesya tu lelaki lak dibuatnya..

siap tempah nama lagi.. puteri 08.. bulan kelahiran Puteri Qaleesya Humaira..

ni model kecik dah pakai.. ni keje dua beranak ni bila aku sibuk kt dapur..huhu.. anak abah.. sabar jelah..



Monday, December 13, 2010

~Masak2 dihujung minggu~

Oleh kerana hari sabtu dah berjalan tk ingat umah.. maka hari ahad adalah hari untuk mendobi baju2 yg ada, memasak dan mengemas umah.. mmg siangnya kitaorang tk kemana.. menghabis kan masa kat umah jer.. byk koje aku nak wat.. start dari pagi sampai kul 6 baru settle.. haaa terkejut?? basuh baju je baper trip, menyidai lagi.. kemas umah, mop lantai.. wat sarapan, masak lunch, kemas dapur, iron baju keje utk seminggu.. bla bla bla.. so,dek kerana byk koje nk wat, maka masakan utk lunch kitaorang bertiga semalam pun very simple jer.. janji kenyang.. hubby aku ni bukan jenis cerewet.. alhamdulillah.. ni la juadah yg berjaya dimasak semalam.


Ikan selar masak sambal.. yg nk makan dua org jer, maka ikannyer pun 2 ekor jer heheh.. tk baik membazir.

sayur campur

daging masak kicap.. ni princess aku tu leh makan.. tak pedas.. maka selesai makan, sambung lagi la wat keje mana yg ado.. mlmnyer, kuar gi Umra Medical Centre utk check up baby dlm peyut ni.. tu jelah citer hujung minggu aku.. takde yg menarik pun.



~Kenderaan baru Qaleesya~

Mcm kat entry hadiah sebelum ni aku ada ckp kami ke MidValley on Saturday aritu.. motif utama mmg nk beli benda alah ni utk Qaleesya.. dah tak larat dukung dia heheh.

pilih punya pilih kami sepakat berkenan yang ni.. Qaleesya pun suka, tk sabar nk duduk kt buggy tu.. dah duduk tk nak bangun lak.. ni display punya la nak oii.. kita amik yg baru..

tgk.. punya suka dia dpt dok kt situ.. berkenan sgt la tu. Skang ni dah pandai pilih dah kalau kita tanya dia nk yg mana. Pakai baju pun sama, kita bagi pilihan suruh dia pilih mana dia nk pakai... yg mana dia grab, yg tu la dia nk pakai.. clever girl..

see.. amboi, sampai tetido tk sedar diri.. Mid Valley yg bising tu pun tk menjadi gangguan pd dia.. tido dari kul 1pm sampai la 4.30pm baru bgn.. amik ko!


selesa ke tido dlm ni nak oii.. sib baik la dah beli, kalau tak sakit la pinggang abah nak dukung awk..


ni muka lepas bangun tido. kelaparan.. ngah bg dia makan kat air terjun antara The Garden dan Mid Valley..

termenung tgk air terjun.. best gak dok kat sini sejuk jer..


ni la yg menarik perhatian Qaleesya.. amboi.. dah tempat duduk best, permandangan pun best.. makan lak bersuap.. mmg mcm tuan puteri yek.






~Present from hubby.. hehe~

Last Saturday gi jalan2 kat MidValley.. saja jer.. motif utama nk cari buggy for my daughter.. oleh kerana dia dah semakin berat, kitaorang dah tak larat nk mendukung dia jer.. carrier pun dh nak koyak.. skang ni lak time sales.. best cuci mata dan best bershopping pd yg ada budget..
Tempat pertama yg dituju adalah Jusco.. lepas men'survey' dan membeli buggy for Qaleesya, aku terus gi bahagian maternity.. ingat nk cari seluar barang sehelai dua.. that time lak Qaleesya lak wat perangai. Tak boleh stop tolak buggy.. dia nk jalan jer.. so, my hubby suruh pilih la mana nak... dia nk bawa Qaleesya jalan2 jap.. dah dapat sehelai seluar, hubby datang. Dia tanya ada dapat msg tak.. aku lak tk perasan.. bila aku buka inbox msg.. tempampang gambar handbag ngan soalan "nak ke tak nak?".. hubby ckp dah lama dia tunggu aku reply, dia ajak aku gi tempat handbag tu.. suruh aku pilih.. tapi gambar yg dia sent to my hp tu mmg handbag yg aku nak la.. aku dah tgk sebelum ni masa gi Jusco Sunway Pyramid.. tapi disebabkan harga dia not in my budget.. (actually aku tk pernah beli pun handbag semahal tu.. paling mahal pun below RM200 je.. ) so, aku tk la beli. Bak org ngantuk disorongkan bantal.. tentulah aku nak.. tapi serba salah gak nk amik, coz harga dia.. tapi hubby aku ckp takpe.. nk amik jer.. dia mmg nk belikan utk aku.. heheh dgn malu2 kucing aku pun amik la.. dlm hati berbunga riang.. really I can't stop smiling on that day.. rasa cam nk cium jer hubby aku time tu.. tapi gila ke apa.. nk cium di khalayak ramai.. even dah halal pun, patut2 la kan..
Sebab pertama aku tersangat gembira ialah itu mmg handbag yg aku nak.. kedua, this is the first present from my hubby.. (mesti korang kata apalah, tk pernah dpt hadiah from hubby). Actually, sebelum ni apa barang yg aku nak aku beli ngan duit aku sendiri.. aku tak nak minta2 ngan hubby coz aku keje.. lainla kalau aku suri rumah sepenuh masa, takpelah nk minta ngan hubby kan.. lagipun aku tk nak beban kan suami aku ngan segala barang2 aku.. cukupla dia tanggung yg lain..keperluan diri aku beli sendiri la.. Cukupla tiap kali besday dia bawa gi makan.. at least dia ingat.. aku ni tk demand sgt.. barang2 ni material jer.. yg penting dlm ati dia, dia ingat setiap special day dlm hidup aku dan kitaorang .. i luv u la en. hashim..


ni la handbag yg jd pujaan hatiku.. huhu.. best leh letak byk barang.. segala pampers Qaleesya pun aku leh sumbat... kui kui kui..




ni compartment dalam beg.. berbaloi gak la beli beg ni.. thank you sayang for the present....

Friday, December 10, 2010

~Ragam Mengandung~

Semenjak aku ngandung ni aku sgt cerewet bab makan.. kenkadang serik nk makan kat luar coz hasilnya tk memenuhi citarasa aku dan baby dlm perut ni.. Chewah.. wat salah baby kt dlm perut lak..

Akhir2 ni sikap cerewet aku ni makin teruk.. dulu aku makan apa jer yg operator kantin kat ofis masak.. aku tk byk cekadak.. janji kenyang perut dah.. tapi skang aku mula rasa bosan. . rasa lauk takde variety la, rasa makanan tu tk sedap la, makanan ni tak ok la.. kenkadang tensen gak.. sebab tu walaupun penat balik keje, aku ttp masak.. lagi puas ati makan masakan sendiri..ikut la tekak ko nk mcm mana.. daripada gi makan kt kedai, duit habis perut tk kenyang..membazirlak makan tk habis.. makanan lak lum tentu bersih.

Aku harap cepat la sifat cerewet aku ni hilang. Sian ngan hubby aku ngikut je kerenah bini dia ni.. lama2 kang takut dia lak yg fed up ngan aku huhuhu..

~Qaleesya dan iron~

Ini kisah yg aku dah tak ingat berlaku ari apa tapi dlm 2 minggu lepas la.. lambat sikit nk update.. balik keje ari tu, aku bergegas mandikan dia dan siapkan dia.. coz malamnyer nk gi amik abah dia balik keje sekaligus nk gi shopping barang dapur kat Tesco. So, lepas siapkan dia, aku nyer turn lak nak mandi.. selalu nya aku mandi dia ada gak melalak ketuk2 pintu bilik air.. but this time senyap jer bunyinya.. lepas je mandi, aku ngan tk sabar nyer kuar bilik air dan tengok si kenit ni tengah meng'iron' lantai.. aku takde la terkejut beruk sgt coz iron ni mmg aku dah unplug pun dari suis.. so, tak risau sgt la.. cuma yg aku cam bangga skt bila tgk dia beria2 dok iron lantai and carpet.. actually, setiap kali aku iron baju, dia mesti perhatikan cara aku iron.. aku perasaan Qaleesya ni mmg cepat ikut apa yg dia perhatikan.. so, kena careful skt dengan apa yg dia tgk coz dia belajar dari situ.. layanzz jelah gambar kat bawah ni..


ngah khusyuk iron..

tengok.. sampai berdiri meng'iron' lantai..

haha.. bab iron sambil terbongkok2 ni aku tk pernah wat yek.. ni dia nye aksi sendiri.. ntah mana belajar ntah.. umah babysitter kot hihihih.. keje keras nampak nyer anak dara aku ni.. haa iron yek.. sampai licin lantai tu.. besar sok tolong ibu.. jgn malas.


suka nampak ngan kerjaya baru dia ni.. besar sok malas tolong ibu iron baju siap awk... heheh garang tul ibu ni..




Wednesday, December 8, 2010

~Xtiviti ari cuti..~

Oleh kerana ari Selasa tu cuti maal hijrah, maka aku and hubby pun decide utk amik cuti on Isnin tu.. lagi pulak aku ada check up pagi Isnin tu.. best giler dapat cuti 4 hari.. konon2 nak rehat puas2 la kat umah.. tapi lain jadinya..

Jumaat (03/12/2010)

Dalam kul 10.30 malam aku dapat call dari officemate (Azila) bagitau yg mak dia baru jer meninggal.. sedihnya dgr suara dia nangis kat telefon.. takziah utk keluarga azila.. moga tabah menempuh dugaanNya.. Al-Fatihah utk arwah makcik Chom bt. Kayat.. moga rohnya ditempatkan bersama org yg beriman.. amin.. Actually mak azila ni dapat dikesan barah servik dlm 3 minggu lepas.. patutnya Jumaat tu kena operation, tapi doktor cancel coz nk kena wat kemo dulu.. petang jumaat tu Azila ada msg aku bgtau mak dia kena masuk ICU coz barah dah merebak ke buah pinggang dan paru2.. nampaknya Allah lebih menyayangi ibunya.. namun yg paling sedih, maknya tak dapat lihat azila akad nikah on 04/12/2010 tu.. tu yg wat kami sume lagi sedih..

Sabtu (04/12/2010)

Decide ngan ofismate yg lain nk gi ziarah arwah mak azila kat umah dia.. Mayat dah dibawa balik kerumah dari malam tu lagi.. akan dikebumikan lepas azila habis akad nikah.. so, aku kena gi ofis dulu.. janji sume berkumpul kat ofis.. lagi pulak ofis aku ada wat staff day ke Genting ari ni sampai esok.. 2 days 1 night.. aku and hubby tk pegi coz mana nk tinggal Qaleesya kan.. lagi pun aku sendiri tk sampai ati nk tinggal Qaleesya satu malam.. mau aku tak leh tido.. atau Qaleesya yg tak leh tido huhu.. Sume staff yg pegi ke tak pegi dijemput datang ke ofis pagi tu utk cabutan lucky draw.. aku ni malas skt coz aku tk pernah lucky pun.. tapi alang2 dah nak gi umah azila, join jelah jap.. bukan lama pun heheh. Tapi tak sangka la pulak no. aku and hubby dpt lucky draw.. aku dapat penginapan 2 ari 1 malam kat Concorde Hotel, Shah Alam seperti dibawah..



and my hubby dapat hamper makanan.. oklah tu.. daripada tk dapat langsung.. leh la kami perabis makanan tu masa tido hotel nanti hahahha... namun yg paling kelakar.. no aku dah hubby berturut2 lak... kikiki.. so, lepas cabutan bertuah, makan2 skt aku and ofis mates pun gerak ke umah azila.. sampai sana org dah memenuhi ruang tamu dimana mayat berada dan dibawah khemah. Aku pilih dok bawah khemah jer coz bawa Qaleesya.. ada org pesan tk elok baby dekat ngan mayat, takut terkena badi.. alhamdulillah, Qaleesya tk byk kerenah.. baik jer dok umah org.. org baca doa, dia pun angkat tangan, org aminkan doa dia pun amin gak.. good girl.. ibu bangga ngan Qaleesya.. ehheh..

Masa tu Azila takde kat umah, dia ke masjid utk akad nikah.. dalam sejam baru dia balik.. bila dia balik jer suasana sedih terus menyelubungi keadaan.. tak sampai ati aku tgk dia ngan baju pengantin duduk disebelah mayat ibu.. sedih giler.. isk isk.. tk nak citer lagi.. aku sedih.. utk Azila, kuatkan semangat k.. setiap kejadian ada hikmahnya.. Tengahari baru aku balik umah.. lepas makan and solat, terus pengsan.. letih sungguh.. Qaleesya pun tido sampai kul 5ptg baru bangun.. sian anak ibu, penat ikut ibu sana sini yek..


Ahad (05/12/2010)

Bangun pepagi tu.. sibuk wat sarapan.. wat nasi goreng and cucur udang jer.. ari ni off masak lunch coz nk gi makan kenduri resepsi azila kat Dewan Banquet MBSA. Sampai sana dalam kul 1.30ptg.. mmg dah janji ngan ofismate lain dah.. so, satu meja tu kitaorang jelah.. ngah makan pengantin pun berjalan masuk..mmg Azila sgt cantik ari tu.. make up, baju, pelamin, hiasan dewan.. sume cantik.. so, tgk jelah gambar ni..

Setiap meja dihiasi ngan baloon.. warna tema adalah turqoise putih..

member2 seofis..


kak aini and isnainy..


oppss.. ni pengantin lama.. dah dua tahun yek.. tembam la muka aku huhu



kitaorang satu family sedondon merah..


ni la pengantin a.k.a azila dan amran.. sibuk je tangan pengapit nk interframe..

pengantin di atas pentas sebelum sesi potong kek..



Moga berbahagia dan kekal hingga ke akhir hayat..

Cake cutting.. kek pun cantik..


bergambar bersama pengantin..
Selesai je majlis, aku and hubby decide ke IKEA.. motif utama nk cari yg kat bawah ni..


ni haa.. baby chair utk Qaleesya.. susah sungguh nk makan kat meja coz dia asyik nk memanjat.. skang dah ada baby chair ni kita 3 beranak leh makan semeja dgn aman.. heheh.. murah jer.. cuma RM49 + tempat letak makanan RM15. Nak beli mahal2 pun, bukan dia nk dok kat kerusi tu 24 jam.. kat IKEA sempat gak aku rembat bakul baju kotor untuk Qaleesya dan chopping board.. byk benda lagi rasa nk beli tapi kena tahan nafsu.. cukup2 la tu.. beli yg perlu jer.. lepas tu singgah the curve jap msk kedai baby cari kasut Qaleesya.. skang ni sume barang cuma utk Qalesya, Qaleesya dan Qaleesya.. kitaorang berdua ni dah tk fikir sgt nk cari barang kitaorang .. cari barang anak lagi best.. Malam gak la balik umah.. penat giler jalan satu hari..

Isnin (06/12/2010)
Pagi ni bangun, siap2 nak ke klinik kesihatan untuk monthly check up.. sampai klinik dalam kul 9 pagi.. mak ai.. ramai nyer org.. maklumla esoknya cuti, sume datang ari ni.. keras menunggu turn aku sampai la 11 am baru settle.. result, baby ok cuma aku ni jer yg kurang darah.. advise makan la kerang byk2..
ari ni hubby ada plan bagus utk kitaorang berdua... heheh.. ari ni antar Qaleesya ke umah baby sitter coz ibu ngan abah nak gi dating tgk wayang >>> Harry Potter; The Deathly Hollow part 1. Both of us mmg tk pernah missed tgk citer Harry Potter ni.. ahahah.. rasanya cam zaman bujang lak.. cuma bezanya aku ni boyot.. eheeh.. tapi tak best gak kuar tanpa anak ni.. rasa cam tk kena jer.. fikiran asyik ingat anak jer.. We all gi Sunway Pyramid.. Wayang kul 2.30pm.. abis kul 5pm.. then bergegas ke Jusco coz nk beli benda ni, juga utk Qaleesya...
ni diaa... pagar utk tangga.. kena beli ni sebab anak dara aku ni suka sgt panjat tangga.. pantang kitaorang leka jer dia mesti panjat tangga.. lepas pasang ni.. tenang la skt perasaan ibu ngan abah.. takdela kitaorang perlu terkejar2 tangkap Qaleesya lagi.. heheheh... (ketawa senang ati). Harga pun tak mahal.. RM109 (jenama Sweet Cherry) + extension 7cm RM21.. oklah tu.. tgk material pun ada kualiti.. tak yah lah membazir beli sampai tiga empat ratus just utk pagar walhal material sama jer.. brand jer yg wat harga mencanak2 naik.. lepas jer bayar we all terus bergegas balik nk amik Qaleesya.. maklumla babysitter aku tu tak boleh lambat 5 minit.. kang tarik muncung panjang..


Selasa (07/12/2010)
Hari ni tak kemana2 pun.. dok umah coz ada aktiviti mengemas rumah dan org potong rumput pun dah janji nk dtg potong rumput ari ni.. kul 11.30am, tukang potong rumput pun sampai.. aku mmg puas ati ngan keje dia ni.. bayaran RM15 jer.. tapi dia siap potong rumput dan buang sume rumput2 kat porch, tepi pagar.. then siap kemas, sapu sume skali.. lega aku.. takyah susah payah tertonggeng2 potong rumput..
Misi utama ari ni adalah utk ubah susuh atur ruang tamu dan ruang makan.. dah bosan mcm tu jer.. so, inilah hasilnya.. tak byk beza sgt.. perabut, langsir tetap sama.. cuma ubah kedudukan jer.. lum ada budget la nk tukar sume tu.. tunggu la bonus nanti, kalau ada hahahha..

ini gambar dari ruang tamu...

ruang menonton tetap pada posisi yg sama.. ingat nk tukar tempat lain sebelum aku bersalin ni.. ngah survey harga wat wiring Astro..

ni kedudukan asal diruang tamu..

this time aku ubah mcm ni lak..

perabut sikit jer.. dua ketul kusyen jer.. kami bukan org kaya.. huhuhu..

ni posisi asal ruang makan..

skang ni ubah cam ni lak.. idea my hubby.. ptg ni nk gi cari bunga and pasu utk centre piece kat meja makan ni dan satu sudut lain.. next week plan nk gi nursery lak.. cari pokok bunga utk tanam keliling pagar.. dan utk letak kt dlm rumah.. biar nampak hijau skt dlm umah aku ni..kekeekek...
Oklah tu jer aktiviti sepanjang cuti ni.. penat giler tapi best..

Wednesday, December 1, 2010

My engagement day 11/01/2008

Emm.. entry ni kira entry mengenang kisah lama.. memandang kan Januari bakal menjelma tidak lama lagi.. Yup tanggal 11 Januari 2008 aku bergelar tunangan org.. satu tarikh keramat dalam hidup aku, permulaan alam baru dari bujang kepada tunangan org. Berdebar toksah ckp la.. yela, aku tak pernah bermimpi aku akan melalui alam ni.. maklumla, dulu aku tak rasa yg aku akan berkahwin.. sape la nak ngan aku ni kan.. dah la tak cantik, perangai lak bukanlah lemah lembut mcm anak dara lain.. tapi ketentuan Allah siapa tau.. jodoh kita dah ditentukan.. berbagai org yg aku temui.. aku cari yg jauh dari aku.. rupa2nya.. jodoh aku cuma didepan mata. Setiap ari jumpa.. setiap ari dapat tgk.. Takdir Allah begitu indah.. percaturan Allah begitu halus..



Untuk pengetahuan korang, aku telah mengenali kakak ipar aku masa aku pre-dip kat uitm dulu.. masa tu tahun 1998. Masa aku masuk kolej Seroja (asrama la tu..), kakak ipar aku tu dah kuar dari asrama. Tapi time rehat dia selalu lepak kat bilik aku.. coz tu bekas bilik dia dulu.. lagi takdir Allah, kami duduk bilik yg sama dan katil yg sama..malah cadar kami juga ditakdirkan sama patern dan color.. aku selalu dgr dia citer pasal family dia kat Johor.. tapi aku tk sangka satu hari nanti, dia akan jadi kakak ipar aku.. citer kami berakhir lepas dia grade.. aku pun bukan rapat sgt ngan dia masa tu.. just kenal gitu2 jer..antara junior dan senior. Lagi pulak kami satu course. Lihatlah kuasa Allah..



Selepas 8 tahun berpisah ngan senior aku ni, aku masuk keje kat tempat skang ni.. aku kenal lak ngan adik dia. That time aku tak tau suami aku tu adik senior aku.. selepas kami kuar dating dua tiga kali baru la aku tau.. terkejut beruk aku.. biar betul?? mmg tk percaya sgt.. tak sangka akan bercinta ngan adik senior aku..malah dah kawin pun hahahha.. Kuasa Allah.. Maka dgn kuasa Allah jualah, kami bertunang. Segalanya begitu pantas.. start bercinta Julai 2007, Oktober 2007 suami aku proposed.. Januari 2008 bertunang dan November 2008 berkahwin.. Alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar.. tak perlu bercinta lama2.. lepas kawin masih boleh bercinta.. malah lebih manis.



Hantaran pertunangan sume aku wat sendiri ngan bantuan kawan baikku, Yatie. Org kata hasil tangan sendiri lebih bermakna.. heheh.. Alhamdulillah.. sume ok, takdelah cantik sgt pun.. aku pun bukannya berseni sgt.. jomla layan skt gambar sekitar majlis.. time ni aku gemuk.. muka pun bulat jer..heheh..







ini sebelum majlis bermula.. posing la dulu..




with mak dan ayah.. terima kasih ats segalanya..



bersama abang aku dan kakak ipar..


sesi perbincangan.. masa ni aku kt dalam bilik.. giler nyer berdebar.. dah la sensorang..kawan sorang pun takde. Maklumla kawan aku sume ramai dok kat kl..



seriousnya.. adik2 ipar aku ni.. yg baju belang dan putih.



maka saat yg dinanti pun tiba.. jari disarung cincin oleh mak mertua.. sah la aku menjadi tunang Hashim.. gigil weiii.. sume mata kat aku..



terima kasih makcik.. heheh skang ibu la..


lega selepas main event selesai.. (sarung cincin la tu)

bergambar ramai.. bakal mertua dan parents aku..

with kakak aku.. (org kuat of the day), mak dan bakal mertua.. (masa tu la)


jom ramai2.. snap lagi..


ehem2.. bersama family dan tunangku.. hehehe malulah..

ni lah hantaran dari kedua belah pihak.. aku nyer side warna pink purple.. lelaki nyer side warna hijau.. sirih junjung tu sgt cantik.. bapa mertua aku wat sendiri tau.. kagum!


sesi bergambar lagi ngan family abang sulung aku.. sume seems happy aku bertunang.. yelah.. abang2 aku hampir dah nk lepas tanggungjawab jaga aku huhu.. sedey..

of course ngan kakak aku lagi..

i love the color.. so sweet.. tapi aku ngan hantaran same color jer.. sepesen..

we all lagi.. tapi gambar ni aku nampak kurus skt.. teknik tu.. sengetkan badan skt.. hahahah

happy jadi tunangan org kikiki...


berserikan sirih junjung tu..


i love this picture and lelaki dlm gambar ni hahahh.. (jgn ada yg muntah lak ngan statement tu)

baju pakai dua kali jer.. sekali masa tunang.. lagi sekali malam selepas akad nikah.. sampai skang masih tersimpan elok lagi. aku masih leh pakai dan longgar skt.. tak tau nk pakai gi mana.. aku sayang baju ni..

selendang ni pun mak andam nk beli, tapi aku tk nak jual.. ada sentimental value.. kalau leh nak simpan sampai anak aku kawin lak.. cadar tu.. guna cadar masa abg aku kawin.. dah 12 tahun usia cadar tu.. tapi masih elok.. pandai mak aku jaga..
Oklah, tu jer gambar yg nak share ngan korang.. salah satu kenangan indah dalam hidupku.. moga one day, anak2 aku dpt tgk sume ni..