penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, December 1, 2010

My engagement day 11/01/2008

Emm.. entry ni kira entry mengenang kisah lama.. memandang kan Januari bakal menjelma tidak lama lagi.. Yup tanggal 11 Januari 2008 aku bergelar tunangan org.. satu tarikh keramat dalam hidup aku, permulaan alam baru dari bujang kepada tunangan org. Berdebar toksah ckp la.. yela, aku tak pernah bermimpi aku akan melalui alam ni.. maklumla, dulu aku tak rasa yg aku akan berkahwin.. sape la nak ngan aku ni kan.. dah la tak cantik, perangai lak bukanlah lemah lembut mcm anak dara lain.. tapi ketentuan Allah siapa tau.. jodoh kita dah ditentukan.. berbagai org yg aku temui.. aku cari yg jauh dari aku.. rupa2nya.. jodoh aku cuma didepan mata. Setiap ari jumpa.. setiap ari dapat tgk.. Takdir Allah begitu indah.. percaturan Allah begitu halus..



Untuk pengetahuan korang, aku telah mengenali kakak ipar aku masa aku pre-dip kat uitm dulu.. masa tu tahun 1998. Masa aku masuk kolej Seroja (asrama la tu..), kakak ipar aku tu dah kuar dari asrama. Tapi time rehat dia selalu lepak kat bilik aku.. coz tu bekas bilik dia dulu.. lagi takdir Allah, kami duduk bilik yg sama dan katil yg sama..malah cadar kami juga ditakdirkan sama patern dan color.. aku selalu dgr dia citer pasal family dia kat Johor.. tapi aku tk sangka satu hari nanti, dia akan jadi kakak ipar aku.. citer kami berakhir lepas dia grade.. aku pun bukan rapat sgt ngan dia masa tu.. just kenal gitu2 jer..antara junior dan senior. Lagi pulak kami satu course. Lihatlah kuasa Allah..



Selepas 8 tahun berpisah ngan senior aku ni, aku masuk keje kat tempat skang ni.. aku kenal lak ngan adik dia. That time aku tak tau suami aku tu adik senior aku.. selepas kami kuar dating dua tiga kali baru la aku tau.. terkejut beruk aku.. biar betul?? mmg tk percaya sgt.. tak sangka akan bercinta ngan adik senior aku..malah dah kawin pun hahahha.. Kuasa Allah.. Maka dgn kuasa Allah jualah, kami bertunang. Segalanya begitu pantas.. start bercinta Julai 2007, Oktober 2007 suami aku proposed.. Januari 2008 bertunang dan November 2008 berkahwin.. Alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar.. tak perlu bercinta lama2.. lepas kawin masih boleh bercinta.. malah lebih manis.



Hantaran pertunangan sume aku wat sendiri ngan bantuan kawan baikku, Yatie. Org kata hasil tangan sendiri lebih bermakna.. heheh.. Alhamdulillah.. sume ok, takdelah cantik sgt pun.. aku pun bukannya berseni sgt.. jomla layan skt gambar sekitar majlis.. time ni aku gemuk.. muka pun bulat jer..heheh..







ini sebelum majlis bermula.. posing la dulu..




with mak dan ayah.. terima kasih ats segalanya..



bersama abang aku dan kakak ipar..


sesi perbincangan.. masa ni aku kt dalam bilik.. giler nyer berdebar.. dah la sensorang..kawan sorang pun takde. Maklumla kawan aku sume ramai dok kat kl..



seriousnya.. adik2 ipar aku ni.. yg baju belang dan putih.



maka saat yg dinanti pun tiba.. jari disarung cincin oleh mak mertua.. sah la aku menjadi tunang Hashim.. gigil weiii.. sume mata kat aku..



terima kasih makcik.. heheh skang ibu la..


lega selepas main event selesai.. (sarung cincin la tu)

bergambar ramai.. bakal mertua dan parents aku..

with kakak aku.. (org kuat of the day), mak dan bakal mertua.. (masa tu la)


jom ramai2.. snap lagi..


ehem2.. bersama family dan tunangku.. hehehe malulah..

ni lah hantaran dari kedua belah pihak.. aku nyer side warna pink purple.. lelaki nyer side warna hijau.. sirih junjung tu sgt cantik.. bapa mertua aku wat sendiri tau.. kagum!


sesi bergambar lagi ngan family abang sulung aku.. sume seems happy aku bertunang.. yelah.. abang2 aku hampir dah nk lepas tanggungjawab jaga aku huhu.. sedey..

of course ngan kakak aku lagi..

i love the color.. so sweet.. tapi aku ngan hantaran same color jer.. sepesen..

we all lagi.. tapi gambar ni aku nampak kurus skt.. teknik tu.. sengetkan badan skt.. hahahah

happy jadi tunangan org kikiki...


berserikan sirih junjung tu..


i love this picture and lelaki dlm gambar ni hahahh.. (jgn ada yg muntah lak ngan statement tu)

baju pakai dua kali jer.. sekali masa tunang.. lagi sekali malam selepas akad nikah.. sampai skang masih tersimpan elok lagi. aku masih leh pakai dan longgar skt.. tak tau nk pakai gi mana.. aku sayang baju ni..

selendang ni pun mak andam nk beli, tapi aku tk nak jual.. ada sentimental value.. kalau leh nak simpan sampai anak aku kawin lak.. cadar tu.. guna cadar masa abg aku kawin.. dah 12 tahun usia cadar tu.. tapi masih elok.. pandai mak aku jaga..
Oklah, tu jer gambar yg nak share ngan korang.. salah satu kenangan indah dalam hidupku.. moga one day, anak2 aku dpt tgk sume ni..




























































































































































































































2 comments:

  1. alamak aiiii....what a sweet moment! bestnye baca kisah percintaan ija ngan tgk gambar bertunang ni...mmg cun!! encik hashim tu mcm budak2 sekolah je masa ni.... hikhik :D

    ReplyDelete
  2. hahah.. dulu masa lum kawin, kurus jer.. lepas kawin mcm dipam2.. tapi tk kisahla.. tetap sayang juga..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)