penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, December 21, 2011

Qaleesya & tantrum...


Akhir2 ni aku mmg susah ati ngan perubahan Qaleesya.. dia makin kuat ngaruk, silap sket nk ngamuk..makin manja.. kenkadang bila kita tegur dia sesuatu.. dia merajuk, muncung sambil bagi jelingan tajam kt kita.. mula2 aku geram gak.. kecik2 dah tunjuk bakat nk melawan.. kenkadang bila keadaan tgh kelam kabut ngan kita nk masak, adik nangis, dia lak merengek nk dukung tk habis2.. mula la ibu dia hangin satu badan.. kena gak la tamparan manja kt tapak kaki tu.. walau kena sket jer.. tapi nangisnye mcm kena dera... kenkadang sampai dia ngingau marahkan org dan nangis dlm tido.. bila sampai tahap mcm ni.. aku mmg la tambah risau.. dok ofis pun tk senang.. kepala otak ni asyik fikir jer naper personality Qaleesya berubah begitu skali.. shock ibu dia ni tau..
Dek kerana risau, pagi ni aku call owner taska dia duduk tu.. tanya kakak tu perkembangan Qaleesya kt taska.. kakak tu ckp Qaleesya ni garang sket.. dulu dia selalu kena buli gak.. tapi skang dia buli org balik.. kalau budak2 amik mainan yg dia pegang sure dia rentap balik.. org tarik baju dia, dia pukul org tu balik.. kenkadang bila staf taska tegur dia and dia tk nak buat.. dia dok satu tempat..muncung jer.. tunjuk muka tk puas ati.. kakak tu ckp Qaleesya ni memendam sket.. and very sensitive.. Ya Allah.. apa dah jadi ngan anak aku ni..
Aku call hubby bgtau dia.. kami pun berdiskusi..aku pun ada surf kt internet.. rupanya ank aku ni tantrum.. dia tunjuk perasaan.. tunjuk frustrated dia coz dia rasa cam tersisih.. yelah byk perhatian diberi pada adik kan.. sebab tu dia tunjuk perasaan.. lagipun dia kecik lagi dh dapat adik.. dia byk memendam.. kami lak tk tau perasaan dia or tk perasan dek sibuk.. ingat dia saja2 wat perangai.. ngada2.. aduihhh.. rasa bersalah sgt kt Qaleesya... siannye kt dia.. aku mmg rasa amt bersalah pd dia.. bersalah coz tk cuba fahami perasaan dia yg perlukan perhatian.. huhu.. mmg sedih giler la.. ngah taip ni pun rasa nk mengalir air mata.. tapi cover jer coz kt opis.. ngular wat entry blog lak tu.. huhu.. rasa nk cepat balik jer.. nk peluk anak aku tu, nk cium2 dia.. nk minta maaf kt dia.. ibu bukan tk sayang Qaleesya.. ibu bukan tk pedulikan Qaleesya.. just sometime ibu terlupa yg anak ibu ni dah semakin besar.. dh ada perasaan.. ibu kenkadang terlalu bz.. maafkan ibu nak..ibu akan cuba betulkan keadaan, masih belum terlambat.. insyaallah.. selasa depan ibu dah amik cuti.. kita gi jenjalan dua org k.. ibu bawa Qaleesya tgk citer kartun kt wayang..kita gi library shah alam ke.. mana2 jelah..yg penting kita berdua jer.. we spend time together k.. cian ank ibu ni.. 

Bila Qaleesya dah besar nanti, and if baca entry ni.. percayalah.. ibu sayang semua anak2 ibu.. kalaulah badan ibu ni boleh dibelah dua.. pasti ibu bagi satu tuk Qaleesya dan satu tuk adik, agar dua2 tk rasa kecik ati.. agar dua2 dapat rasa kasih sayang dan perhatian yg sama rata.. maafkan ibu Qaleesya.. mulai ari ni, ibu akan cuba memahami kehendak dan perasaan Qaleesya.. dan yg penting ibu nk Qaleesya tau.. Qaleesya ttp permata di hati ibu, belahan nyawa ibu.. i love you sooo much.. mmmuah mmuahhh...

Sepetang di hari Ahad..

Ari ahad lepas anak sedara aku msg "makcik.. kakak dh ada kt umah".. itu tandanya dia nk jumpa ngan cousin2 ciliknya la tu.. dia ngah bercuti semester selama 2 minggu.. so, petang ahad tu berbondong2 la kami anak beranak kerumah kakak aku kt sunway tu.. (boleh guna ke berbondong2..sesuka ati jer). Sampai umah kakak aku, spt biasa Qaleesya akan mengaruk dulu.. maklumla, dlm keta tido.. bila jaga kt umah org start la wat perangai.. adik gak yg maintain cool.. ngan sesapa pun ok.. or dia lum sampai tahap Qaleesya lagi kot.. nangis lapar jer.. bg susu ok.. 

Kami dihidangkan ngan keropok ganu.. sedap... lepas makan, solat.. kakak aku suruh anak sedara aku bawa Qaleesya mandi kolam.. suka la budak tu.. my hubby and the rest turun dulu.. aku gi ngan kakak aku.. amboi sukanya Qaleesya mandi kolam.. togel jer pakai panty dia. ekeke.. seksi gitu.. jom layanz gambar anak daraku beraksi di kolam renang.. hua hua hua.. 18sx tau kah kah kah...

 Qaleesya and Kak Aifaa yg sabar melayannya..


 kenkonon nk ajar berenang ke apa ni..



 nampak bulat lak si Qaleesya ni.. panty jarang.. ekekekke

 sukanya dia dapat main air..

 adik, ibu and abah.. tgk dari tepi kolam jer.. 

sabar yer dik.. adik tk leh join lagi..tunggu besar sket yek.. 

Hampir setengah jam gak Qaleesya mandi, sib baik tk demam.. masa naik tu dah pucat lesi dah aku tgk.. naik ats terus mandikan dia.. pas tu sapu myk yuyi kt tapak kaki, betis, perut sume.. takut dia demam..sudahnya on the way balik, terbongkang tido kt seat belakang.. letih la tu.. apapun happy tgk anak happy..


Friday, December 16, 2011

Carter's Romper & Mothercare shoes

Salam sume.. skang ni mood berbisnes jer kejenya.. usaha la sket2 kan.. cari rezeki halal tuk anak2.. meh sini meh nk citer sket.. sesapa yg nk beli romper murah2 but ada brand.. boleh jenguk kt FB page ni
http://www.facebook.com/pages/DPuteri-Collections/283305375044651
tapi dlm masa yg sama aku nk promote gak ler gambar2 romper ni.. ni aku beli saiz besar sket.. for 18 months.. actually romper ni nyer saiz lebar lebih kurang sama jer..yg beza nya panjang romper ni samada saiz 3,6,9,12 or 24 months.. bila tgk romper2..alahai.. geramnyer.. sume cute2 belaka.. terbayang si debab Qaireen Hafiyya tu pakai.. ekkeke.. nanti kita wat dia jadi model cilik yek.. Semua romper ni rege RM10/pc (not include postage charge).. tk kira saiz apa.. murah kan???

 merah idaman kalbu..kena lak baby tu putih melepak..mak aii comel sgt..

 belang2.. gegirl leh, boboy pun leh..

 bunga2 lavender tu gegirl..


 hijau pucuk pisang...

 colourful..

 yg ni pun aku suka tgk..

 dah mcm pemain besbol..



Selain tu, kasut pun ada.. tapi kasut ni aku tk amik byk sgt.. just show two pairs dulu k.. comel sgt bila sarung kt kaki tembam Qaireen tu.. 

 yg hitam ni boleh dimatch kan dgn pelbagai warna baju.. 

 sweety pink.. polkadot lagi..siap ada reben.. uuhhh comelzz sgt..mmg leh jadi gile tgk kasut baby comel2 ni.. oh ya..ni pre walker shoes yek.. available dlm saiz 1-4. Harga kasut ni cuma RM35/pair (not include postage charge). Kalau berminat just PM  at 0132986822. Thanks u olls...




Salahkah saya menjadi jujur dengan perasaan?

Semalam dan hari ni adalah hari yg takde mood.. dlm hati ni rasa pedih sesangat.. kecewa pun ada.. saya ingin bertanya dengan anda semua.. salahkah kita menjadi seorang yg jujur dengan perasaan kita??? Salahkah jika act sepertimana yg kita rasa? Salahkah??
Saya tau saya bukan sempurna.. setiap langkah pasti ada cacatnyer.. anda juga begitu.. tapi saya tau dimana limit saya.. saya masih tau menghormati dan masih boleh menerima kritikan for improvement.  Saya tidak seperti ada antara anda2 yg boleh dlm hati lain, tapi diluar lain.. anda boleh menipu perasaan anda, tapi saya tidak!! Anda boleh jadi dibelakang ckp lain, tapi didepan lembut gigi dari lidah.. anda boleh jadi dibelakang kutuk tk hengat.. tapi di depan org tu bergelak ketawa mcm takde apa2.. itu anda tapi bukan saya.. saya tk boleh menipu apa yg saya rasa.. if i don't like something.. anda akan dpt lihat dari riak muka yg saya tidak suka.. jika saya tidak suka pergi ke sesuatu tempat atau join sesuatu event ats faktor2 tertentu.. saya tidak akan pergi walau apa cara sekalipun.. jika saya tidak suka akan seseorang becoz of something yg org lain tk rasa, saya tidak akan bergaul dengan org itu.. jika saya rasa ada sesuatu yg tidak kena, saya akn ckp direct to the person..(but sometime ada org ni yg kita sound direct pun tk faham.. then we have to use other channel, and surprisingly they understand).
Namun risiko menjadi org yg jujur dengan perasaan ni adalah kita akan nampak jahat dimata org lain because we are outspoken.. org yg membuat kita tertekan, yg kita sound direct pun tk faham2, yg membuatkan kita muak nk bergaul dgn dia akan dipandang sebagai mangsa keadaan.. ianya akan selalu jadi begitu.. becoz itu adalah sifat org kita.. tapi pernah tak org sekeliling ni pergi kepada si outspoken ni bertanya.. "naper awk jd so outspoken?? why you don't like si polan and si polan?" Nobody dare to come and ask.. they like to hear in one side only.. from the "victim". Tertanya2 juga kenapa mereka tidak berani bertanya direct to the "outspoken" person ni kan??? tapi lebih suka pergi tanya pada org lain why, why and why?? kan lebih senang.. you will get valid answer from me. 
I'm sick be here among hypocrite people.. diaorang mcm gunting dlm lipatan.. dimuka diaorang ada pelbagai topeng.. and we don't know when they will change their character.. dangerous!!! They prefer talking something sweet in front of me, and talking bad behind my back... Please guys, stop being hypocrite!! Sometime org yg kita kenal bertahun2 lamanya, kenal luar dan dalam kita, pernah kongsi suka duka bersama, org yg kita rasa dia faham kita, yg kita hormat sebagai kakak pun boleh mengata belakang kita.. Ini yg membuatkan hati ni rasa double double sedih.. kecewa... moral of the story.. manusia sentiasa berubah.. sebaik mana pun dia, jgn percaya!! kerana sometime sisi lainnya belum terserlah..
Saya terima ini sebagai dugaan dan pengajaran.. mungkin juga petunjuk Allah.. sometime mungkin ada khilaf yg saya tk sedar.. dan Allah beri petunjuk agar saya sedar.. apapun ingin saya pesan pada mereka yg rasa kawan2 saya, yg dekat dgn saya.. jika saya silap.. tegurlah. Jika anda keliru dgn tindakan saya, come and ask.. saya bukan manusia bongkak yg tidak boleh menerima kritikan dan sentiasa merasa saya saja yg betul.. tapi tolong jgn jadi talam dua muka didepan saya coz I really hate it!! Please.. jujur dengan perasaan dan diri anda. Thanks.


 

Tuesday, December 13, 2011

Keje ooo keje..

Setiap ari keje aku kt ofis ni boleh buat aku sakit dada.. adrenalin laju.. kalau lepas balik cuti jer.. call tk henti2.. forwarding agent la.. bank la.. custom la.. actually mmg payah deal ngan gov. sector ni.. byk betul kerenah diaorang. Nasib aku la kena hadap sume birokrasi ni..Ya Allah, Kau tabahkan la hatiku menghadapi sume ujian ni demi mencari rezeki utk anak2.. amin....

Monday, December 12, 2011

Rambut baru Qaleesya..

Qaleesya dah potong rambut.. sayang gak nk potong rambut dia tu coz dh panjang.. tapi memandangkan mlm2 dia asyik tergaru2 kt tengkuk coz gatal2.. makanya harus dipotong pendek rambut itu.. ni la gambar terbaru Qaleesya.. 

 


Jgn tanya gambar masa ngah potong coz mmg tk snap langsung.. dia tknak duduk ats kerusi masa tukang gunting tu nk gunting rambut dia.. aku kena pangku.. habis rambut dia kt baju aku.. first time ptg rambut kt kedai.. melalak gak ler.. next time sure dah ok kan kakak.. apapun ibu suka tgk rambut baru Qaleesya...

Sunday, December 11, 2011

Ibu2 dan bakal Ibu.. jom beli Breastpump Avent..

Salam semua.. sementelah dah jual barangan Avent ni kan.. maka akan adalah entry2 pasal barang baru yg aku jual.. mestilah promote sket kan..kalau tk camne bisnes nk maju.. so to all mommy and bakal2 itu yg berniat nk breastfeed your baby then bekerja.. aku mmg suggest korang guna breastpump Avent ni. Bukan sesaja nk promote, tapi aku telah pun menggunakannya.. mmg senang sgt.. tangan pun tk lenguh mengepam even you all guna manual pump punya.. serius.. Avent ada menawarkan pelbagai jenis breastpump mengikut keselesaan dan kemampuan anda.. 

Pelbagai jenis breastpump dan harga korang leh tgk kt gambar diatas.. sume adalah adalah harga promosi kecuali yg Twin electronic breastpump..Sape nk beli baik cepat coz harga promosi ni akan berakhir hujung December 2011... Meh aku citer sket description breastpump2 ni:


Philips Avent Single Electric Breast Pump

The Avent Single Electric Breast Pump features advanced technology that makes hand held pumping effortless. This pump offers infinite speed and suction settings to provide you with a personalized pumping experience. Simply begin pumping manually, press the control button and the Avent Single Electric Breast Pump will learn your unique pumping rhythm. The let-down massage cushion gently stimulates your breast to achieve let-down naturally.
This unique pump feature provides you with an infinite amount of speed and suction combinations. It also gives you the option to conveniently switch between electric and manual pumping at anytime. With the ultra quiet, hospital grade pump motor, you can pump quickly and efficiently all while remaining discreet since pump noise is kept to a minimum.
Soft let-down massage cushions help you to achieve natural let-down by gently massaging and stimulating your breasts. The cushion also provides additional comfort for sore nipples and engorgement. Since it is controlled by one button at your fingertips, you can easily change the speed and suction at anytime during expression.
The closed milk collection system ensures the purity of your expressed milk by preventing milk from backing up into the motor and safeguards milk from germs and cross contamination. With you to easily pump, store and feed milk using any Avent bottle or cup.
The Avent Single Electric pump is a portable, battery or mains powered handheld electronic pump. Includes all you need to express, store and feed your breast milk using Avent bottle or cup.
Contains:
• Single Electric Breast Pump
• 1 Breast milk container 125ml/4oz
• 1 Disposable breast pads starter pack
• 1 Newborn teat travel pack
• 1 Sealing discs(for milk storage)
• 1 Spare valve
• Battery pack and mains power lead
• Manual pump parts for when power is not available
Country of origin :England
Material : BPA-Free

Philips Avent Manual Breast Pump
The Avent Manual breast pump uses massage stimulation and gentle vacuum to express milk so only occasional compression of the handle is required once let-down is achieved. This pump has been clinically proven as effective as an electric pump. With its quiet, discreet operation you can conveniently pump wherever and whenever you need.
It is a great option for first time pumping moms because it is simple to use and easy to clean. A combination of massage and gentle vacuum is used to effectively express milk. The let-down massage cushion helps to stimulate a natural milk flow, which allows you to express milk more quickly without causing discomfort. With this pump, you can easily pump, store and feed milk using any Avent bottle or cup.
TECHNICAL SPECIFICATIONS:
Everything you need to maintain your milk supply and to express and store your breast milk when away from your baby.
Contains:
•1  Manual breast pump with funnel cover
•1  Extra soft newborn teat travel pack
• 1 Sealing disc(for milk storage)
• 1 Spare valve
• 1 Avent Airflex PP feeding bottle 4oz/125ml
Material :BPA-Free
Country of origin :England




Philips AVENT BPA Free with VIA Storage System Manual Breastpump - PP
Express more. Store easily.
A manual breast pump offers you total control of the suction level and pumping rhythm. The unique Philips AVENT Manual Breast Pump assures you enhanced efficiency, being clinically proven to express more milk than a hospital electric pump.
Philips AVENT Manual Breast pump allows you to express your milk directly into the pre-sterilised VIA Cups for storage in one easy step. The Philips Avent Manual Breast pump is easy to use and assemble. Its patented Let-down Massage Cushion with five soft petal massagers replicates baby's suckling action and gently stimulates fast milk flow.
Via pre-sterilised Cups are ready to use straight from the pack. They can be re-sterilised, used several times and disposed when showing signs of wear and tear. The VIA cups are leak-proof for safe transport and  storage, and can be used  in fridge or freezer. The cups, lids and adapters are made of polypropylene and do not contain Bisphenol A (BPA free).The stackable cups are also a great space saving storage system. Avent Via cups use the same anti-colic teats as Avent feeding bottles
Benefits and features
Gently stimulates fast milk flow
Clinically proven effective
Patented Let-down Massage Cushion
Fits all Philips AVENT breast pumps and teats
Use adapter to express and feed
For safe storage and transport
Leak-proof, twist-on lid
What is included:
•Manual breast pump:- 1 pc
•Pre-sterilised VIA Cup (180 ml/6 oz):- 2 pcs
•VIA Lid:- 2 pcs
•VIA Adapter:- 1 pc
•Disposable Breast Pad - 1 pc
•Extra soft, Newborn Flow Teat:- 1 pc
 
Jadi sesiapa yg berminat nk beli.. anda boleh baca dan fahami description setiap jenis breastpump ini dan PM saya @ 0132986822.. happy pumping.. Susu ibu adalah yg terbaik untuk bayi.. jadi gunakankan lah anugerah Allah ini dengan sebaik2nya..  Thanks..








Friday, December 9, 2011

Avent Bottle Twin Pack Special Edition


Haa korang ingat kereta jer ada SE (special edition).. botol susu pun ada gak.. jgn memain.. ni adalah botol susu 9oz special edition by Avent. Come with two color for your boboi and gegirl gittew.. Harga promosi hingga akhir tahun ni cuma RM85 jer.. sgt murah berbanding harga pasaran.. tak caya cer gi terjah mana2 Jusco, Mothercare, Anakku, Parkson etc.. mmg berbaloi beli ngan saya.. ori lagi tu!!

 satu kotak ada dua botol.. katapun twin pack kan.. ekkekek..

Ini la rupa botolnya secara live.. ekekeke... botol ni dibeli oleh Siti Rodhiah from Shah Alam.. self collect so save postage charge.. Aku mmg menggalakkan mereka yg tinggal area Shah Alam/Klang untuk collect sendiri... lebih cepat anda dapat.. this one, Siti bank in payment ptg tadi,  esok tengahari dia dah boleh collect kt Shah Alam.. berbaloi tak?? 

Oklah apa kelebihan botol ni.. meh nk citer sket:

For those who wants their babies to be different than every other babies.
Unsettled and irritable behaviour, known as fussing, is by far the most commonly known crying behaviour in babies. Clinical studies show that the PHILIPS AVENT bottle significantly reduces fussing and colic.
Polypropylene (PP) is a more plyable material that has a milky hue.

Philips AVENT bottles made of this material come with an additional adaptor ring to ensure the unique skirt on the teat always fits the ring of the bottle, guaranteeing the anti-colic feature. As your baby feeds, the unique skirt on the AVENT Teat flexes to allow air into the bottle instead of your baby's tummy.

What is included:
• Natural Feeding Bottle: 2 pcs (9oz/260ml).
• Bottle: 260ml capacity, 0% BPA, Blue colour.
• Design: Easy to assemble, Easy to clean, Easy to hold, Wide neck.
• Function: Anti-colic valve.
• Clinically proven: Less fussing, especially at night.
• Teat Flow: Slow Flow
• Teat Hole: 2
• Country of Origin: England


Haa kalau anda berminat, cepat PM saya kt 0132986822.. selagi stok masih ada tau.. promotion price berakhir hujung bulan ni.. also available in pink color untuk gegirl anda.. =)




Syukur Alhamdulillah..

Today I'm not working coz menjaga si bam bam yg demam nk tumbuh gigi.. apapun alhamdulillah.. im so happy coz di hari Jumaat yg mulia ni.. I dapat first customer beli product Avent ni.. Syukur Ya Allah atas rezeki Mu ini.. walaupun untung tk seberapa but I am happy coz ni rezeki yg halal dari Allah.. Thanks a lot to my first customer Siti Rodhiah coz sudi shopping kat D'Puteri Collections and being my first customer.. feel like wanna hug her.. sekarang apa yg penting. USAHA, DOA, TAWAKAL & SABAR.. insyaallah berjaya.. =) love u olls.. mmmuaaah....

Tuesday, December 6, 2011

Farewell for Lileen

Last Sunday plan nk gather ngan my BFF which is Didi, Yatie, Lileen and Iwan.. sayangnya iwan berada diluar kawasan on that day.. jadi kami berempat jelah yg boleh jumpa.. no hal nyer.. so dh janji nk jumpa kt Pizza Hut, Subang Parade.. aku mmg excited giler coz rasa cam lama tk jumpa ngan diaorang especially didi la.. almost 7 months la.. even kami dok bukan jauh pun.. dua org kt kl, sorang lagi kt puchong dan aku kt klang.. tp kekangan masa dan komitmen pada keluarga menjadi penghalang.. perjumpaan ni sebenarnya adalah farewell tuk kawan baik kami Lileen yg akan berpindah ke Johor.. huhu.. so sad.. 

On the day, last minute Yatie tk dapat join coz ada family dtg umah.. tkkan nk kata tk boleh lak kan.. takpe kami sume memahami.. maybe next time dpt jumpa yatie.. apapun, suasana tetap happening ngan telatah anak2.. Ya Allah, penat mengejar diaorang jer.. sume jenis tk reti dok diam.. lasak2.. takpelah, diaorang pun bukan selalu jumpa.. ni la time nk beramah mesra.. 

Untuk rekod (cewah.. mcm bagus jer aku ni ekekek) aku, lileen, didi dan yatie dah lama berkawan baik.. dari sejak zaman belajar kt UiTM lagi.. dah hampir 9 tahun persahabatan kami.. inilah kawan susah dan senang.. byk suka duka kami harungi bersama.. sume tu merupakan kenangan manis yg takkan dapat dilupakan sampai mati.. dari kami bujang trang tang tang.. sampai berkahwin dan beranak pinak.. persahabatan ini tetap kukuh terjalin dan kami jaga baik2.. mereka ni bukan saja kawan malah dah mcm sedara bg aku.. kami kenal setiap ahli keluarga masing.. kami pernah tido bangun, makan minum dirumah satu sama lain.. pernah bercuti bersama.. malah suami2 kami pun boleh geng.. sungguh manis hubungan ini.. Aku bersyukur dan berdoa biarlah persahabatan kami ini kekal hingga ke akhir hayat.. 

To Lileen, aku doakan ko bahagia kt rumah baru dan tempat baru.. Walaupun aku sedih akan jauh dari ko, but di sudut hati ni gembira coz I know this is the best for you and your family.. jaga diri and always be strong.. please remember, walau kita terpisah jarak tapi ko tetap dekat dihati kami.. apapun terjadi, kami sentiasa sudi meminjamkan bahu untuk ko menangis, berkongsi tawa bila ko gembira, bersedia mendengar bila ko ingin bercerita.. aku akan merindui ko dan anak2 tersayang.. Danish and Faiq.. don't be notty k.. kesian mummy.. take care of your mummy k.. ibu pun akan rindu dengan Danish and Faiq. Insyaallah.. ibu balik Johor nanti, ibu singgah umah Danish and Faiq k.. (uhh cannot tahan.. air mata dh nk kluaq dah.. isk isk isk..) Jom la layan gambar2 masa jumpa ari tu.. huk huk huk...

 Family besar kami.. org yg diraikan a.k.a Lileen adalah yg berbaju purple tu.. anak-beranak sedondon.. sayang Yatie and Iwan sekeluarga takde.. kalau tak, mesti lagi meriah dan happening..

 Best friend forever.. tk cukup quorum.. rindu Yatie and anak2 sesangat.. see sume anak2 ku itu.. ibu sayang korang..

 Pn. Didi, her Hubby and daughter, Maryam Sorfina. hubby didi come all the way from Johor.. thanks Lan sudi join kitaorang..

Qaleesya, Qaireen, aku, Lileen and Faiq.. I will be miss u Lileen..




Stroller Sweet Cherry to let go..

Stroller ni beli masa Qaleesya dulu.. tapi guna jap jer coz Qaleesya tk nak duduk.. so pakai dlm dua tiga bulan, then masuk stor.. tk berguna lagi.. bila Qaireen lahir, guna sekali jer.. lepas tu Qaireen pun tk nak duduk lg kt stroller tu.. Skang dh beli stroller lain yg lebih kecik, both Qaleesya and Qaireen leh guna.. So, yg this one ingat nk let go jer.. Sesapa nk beli leh email kt liza@omi.com.my or contact saya di 019-2986822. Saya jual RM200 jer.. Cash on delivery area Klang, Shah Alam & I-City.. lain2 area kalau nk juga kena collect sendiri.. jom tgk gambar stroller ni.. 

 bila dilipat mcm ni la gayanya.. leh letak kt bonet keta..

 pemegang leh laras dua hala.. dari arah belakang.. sorry gambar blur lak yg ni..

 atau arah depan..haa clear picture. basket pun besar, leh letak barang baby..

kusyen pun cantik lagi.. like brand new.. mmg tk guna sgt pun.. 

So, kalau berminat cepat email or call/sms saya sebelum terlambat.. Thanks for reading..


Wednesday, November 30, 2011

Meh nk promote sket..

Dear frenz and readers.. ni aku nak promote sket la.. skang ni aku ada wat bisnes online product Avent Philips.. pada ibu2, bapa2 yg biasa menggunakan product Avent untuk anak2 mereka pasti tahu betapa berkualitinya produk ni kan.. harga dipasaran mmg amatlah mahal.. satu botol susu 4 oz pun leh cecah RM30 plus.. Aku adalah pengguna produk Avent ni dari Qaleesya lahir lagi..maknanya almost 3 years dah guna barangan Avent ni.. bukan sekadar botol susu, malah breastpump pun aku guna jenama Avent.. mmg value for money la.. botol susu Qaleesya tu still elok sampai skang..cuma tukar teats jer.. breastpump lak.. mmg senang guna dan tk menyakitkan.. nk pump pun tk lenguh tangan (manual pump).. jap je penuh botol bila pump.. so far aku mmg puas ati la.. so, dek kerana aware yg barang ni mahal untuk sesetengah org membeli, aku boleh bantu korang sume dapatkan harga yg lebih murah malah original pulak.. pelbagai produk ada kt my business FB ni.. korang leh jengah ke link ni untuk lihat produk dan info lanjut:

www.facebook.com/pages/DPuteri-Collections/283305375044651
 Setakat ni, baru beberapa produk yg dapat upload dlm FB Avent ni.. insyaallah, kami akan upload lagi pelbagai barangan lain dari masa ke semasa.. Namun, jika ada yg ingin bertanya ttg pelbagai produk Avent yg lain, feel free to PM me kt FB tu yer... 
Selain dari itu, aku juga ada amik order cuppies Red Velvet.. sesape nk order leh pergi kt satu lagi blog aku iaitu:
http://puteri-kitchen.blogspot.com/
 
Harga dan gambar cuppies ada disana.. anda boleh cuci mata sebelum menempah.. heheh.. insyaallah.. dijamin sedap. Ini bukan saya ckp, tapi so far saya dah bawa ke ofis2, ke majlis open house, dpt good respond. Kalau nk tau, kenala cuba kan.. Insyaallah.. tk lama lagi akan buka order untuk pelbagai muffin pulak.. just take time sket .. apapun tunggu yer.. 
Pada mereka yg telah menyokong dan mengorder tk kiralah product Avent or cuppies.. terima kasih bebanyak diucapkan.. I love you all..=) Yang belum order tu cuba2 lah..




Sunday, November 27, 2011

Sepetang di playground...

Ni citer khamis lepas.. sementelah ibu dan abah tk keje.. so bawa la anak2 gi main2 kt playground area umah tu.. sian Qaleesya.. dah lama tk jalan2.. nk bagi dia happy2 sket.. dan mmg puas ati.. she's happy...

Abah melayan anak dara main jongkang jongket..

adik yg hanya mampu melihat.. sabar ye dik..

masam jer tk dapat join..

see, kakak is so happy.. ibu pun happy too..

suke main boyan.. mengekek2 ketawa..

tgkla tu.. ketawa tk habis2.. happynyer tgk dia gembira cenggini..

adik tgk dulu k.. nanti dh besar ibu kasi adik main lak..

ok.. dh puas main, jom kita balik.. abah ngan ibu pun dah berpeluh.. adik pun dh nk minum susu.. this time dia tk ngamuk nk balik coz puas main.. hehehe.. next time kita dtg lagi yek.. kalau tk hujan..

Thursday, November 24, 2011

Kami dan cerita anak2..

Semalam Qaireen demam kuat, makanya kami laki bini tido pun cam tido2 ayam jer.. luckily pg ni dh kebah.. apa lak adik nk pandai ni yek.. asyik demam jer2..sib baik both of us msh MC lg, so today spend time wt ank.. mcm2 kerenah diaorang, especially Qaleesya la.. dh byk akal dia ni.. tgk la aksi dia ats sroller, mcm2 gaya.. dah pandai panjat stroller sendiri, nk jln2 jer...


 buat muka kerek bila ibu nk snap..

 suka sgt tiru iklan pencuci muka kt tv..aduiii..

 sedang menyanyikan lagu feveret.. Insyaallah..by Maher Zain.. blajar kt taska la ni..

 flying kiss for ibu..

 muka letih...

 sedang khusyuk berdoa...

 menyanyi tk habis2..

 dan suka wat muka comel mcm ni.. kah kah kah..

si adik tgk jer gelagat kakak dari dlm rumah.. apa la kakak aku wat ni??

ala2 blur.. hehehe...

Inilah permata2 hati aku dan suami... kenkadang kelakar tgk gelagat diaorang ni.. kenkadang bisa wat temperature naik gak especially bila Qaleesya wat perangai haish.. sabar jelah.. jadi ibu ni kira proses pembelajaran gak... ibu pun manusia, kenkadang tk perfect.. but still doing the best for their children..