penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, January 4, 2011

~ Bershopping seorang Diri... ~

Hari ni 4/1/2011.. wah dah masuk tahun baru.. aku mmg amik cuti coz aku ada monthly check up and tambah pulak baby sitter Qaleesya bercuti.. so plan, lepas check up dok umah lepak ngan Qaleesya la.. tapi lain lak jadinya.. semalam my hubby suggest antar Qaleesya gi Taska/Nursery coz aku nk gi check up payah kalau bawa dia.. so, kitaorang decide antar kat nursery area umah ni, kat fasa Casa Nova. Oklah, daycare dia amik sehari RM30. Kitaorang antar 2 ari.. today and tomorrom. Khamis dah boleh antar balik ke umah baby sitter lama. Semalam bawa Qaleesya melawat nursery tu, mak bapak dia pun nk tgk gak keadaan dlm nursery. Camne diaorang jaga anak2 kat situ.. schedule dia.. so far kitaorang berpuas ati.. Qaleesya pun nampak ok. Masuk je dah lari sana sini.. main itu ini. Sampai nk balik pun tak nak.
Alkisahnya, pagi tadi seawal 6.30 pagi dah kuar rumah. First antar Qaleesya ke nursery dulu, then antar hubby gi keje then baru aku patah balik ke area klang utk gi klinik kesihatan utk check up. Alhamdulillah, sume berjalan lancar. Kul 7.35, aku dah sampai ke Klinik Kesihatan Batu Belah. Org pun lum ramai lagi, dapat no. 8. Dlm kul 8.30 aku dah habis check up.. then gi beli bekfast dulu.. balik umah, makan, amik bil2 gi pejabat pos kat Tesco Setia Alam. Settle sume proses pembayaran jam 9.15 then zassss ke Jusco Bukit Raja.. nak wat per? apaa lagi shoppping laaaaa!!!!

Ni pun bukan plan gak, kekdahnya pagi tadi ngadu ngan hubby yg baju pegnent aku tk byk choice.. konon2 ckp la dah takde baju nk pakai.. padahal ada je baju masa pegnent kan Qaleesya dulu.. tapi ngada.. so, en. suami pun ngan murah hati memberi wang utk aku membeli baju baru..kikiki.. best!!! Itu la sebab ke Jusco.. cari baju baru. Sampai Jusco dlm kul 10pg.. apa tk cepat, Jusco dekat ngan umah jer.. so, best giler shopping time org tk ramai ni.. jelajah tempat baju baby dulu.. tgk kasut, tgk baju baby.. berangan baju mana nk beli for my new born little angle.. then baru ke tempat maternity.. kat sini lama.. dekat 2 jam aku memilih baju.. sib baik hubby tk ikut.. kalau tak mesti bosan giler.. ekekekek... pempuan mcm tula...tapi mmg janggal giler shopping tanpa hubby.. dah 2 tahun biasa ke shopping complex ngan dia.. takde dia cam tak best la pulak. kalau masa bujang dulu.. dari pagi sampai petang pun ok.. dah kawin ni.. 2 jam pun rasa dah lama..

Dah bayar sume, tgk jam dah 12 lbh.. harus ke nursery Qaleesya, nk bayar duit utk ari ni ngan esok. Terus bayar parking then zasss balik ke bukit raja. Gi nursery, aku tk masuk pun.. ati teringin nk intai ank dara aku tu.. tapi bila kakak tu ckp Qaleesya baru bangun tido.. dan yg lain baru nk tido. aku malas nk kacau la... Kakak nursery ckp dia ok.. so far boleh bawa diri, main2 ngan kengkawan.. tk nangis.. ati dah sedap sikit. Anak ok jer, aku yg risau lebih..then lepas bayar terus balik rumah.. bosan gak dok kat umah takde Qaleesya ni.. sunyi rasanya... miss her so much... tak sabar nk tunggu kul 5 nk amik dia.

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)