penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, January 13, 2011

Jln2 hujung Minggu.. ekeke (edisi perabih duit)

Last Saturday hubby aku ckp yg ari ahad tkkan gi mana yer.. kita dok umah jer.. diulangi kita dok umah jer..aku ok jer, dok umah pun tk kisah. Leh rehat2.. kemas apa yg patut.. So, pagi ahad tu, aku bangun cam biasa.. kemas rumah, basuh baju, wat sarapan.. yelah, pagi2 ahad ni kedai makan pun tk buka. Makanya wat sarapan sendiri, jgn harap nk beli kedai jer.. Hubby and Qaleesya masih sedap tido lagi.. lepas subuh hubby aku tido balik.. biarlah, tu je time dia nk rehat.. sekali sekala bagi la dia bangun lambat sket.. dah la Sabtu dia keje.. aku wat breakfast simple jer.. meehoon goreng singapore.. (camne leh dapat nama tu aku pun tak tau.. alaaa meehoon goreng warna putih tu kan)..
After breakfast, bermalasan2 sekejap sambil nonton tv.. hubby aku ckp.. gi la iron baju.. kita kuar jap lagi. Aiihh semalam beria ckp tk nak kuar, nk dok umah jer.. ni dia lak tetiba ckp nk kuar jalan2.. aku?? hehe tunggu green light jer.. dengan kadar pantas terus naik ats, kejutkan my princess.. kasi dia breakfast.. pastu cepat2 iron baju.. mandi dan siapkan Qaleesya, prepare barang2 dia.. then dlm kul 12 lebih kitaorang pun kuar la.. kemana?? Sunway Pyramid jer..
Sampai kt Sunway, keta dah berderet nk masuk parking.. mmg menduga kesabaran tul.. cari parking jer kat sejam.. penuh gilerr... at last dapat gak.. tu pun kat parking paling ats sekali.. berbumbungkan langit dan terik mentari.. takpelah janji dpt parking, byk songeh lak aku ni. Tempat pertama yg dituju.. Jusco la.. Motif utama nk beli thermo pot.. yelah, sabtu tu kan aku dah kena air panas kat tangan, so hubby ckp beli thermo pot elektric senang.. tk payah nk tuang air panas masuk termos lagi tuk prepare wat susu Qaleesya.. Lepas Jusco gi makan, terjah Burger King jer.. dh lama tk makan Burger King.. Gi solat then terus ke Parkson.. tak best la Parkson ni... brg tk byk pilihan, lagi best shopping kat Jusco or Sogo.. After that, we all patah balik ke Jusco.. lepas beli apa yg dihajati, dak kecik tu wat taik lak.. hehe.. Qaleesya ni kalau berjalan tak berak tak sah.. so, bergegas ke baby room, bersihkan dia.. After that naik ats balik ke bahagian electric.. hubby aku nk beli sesuatu...apa itu??
Yang pastinya barang yg dibeli adalah barang yg telah lama dia nak.. set home theater.. aku bukan minat sgt mende2 ni sume.. tapi dia nk belilah.. bukan duit aku pun. punyalah lama tunggu dia deal ngan org tu.. aku ngan Qaleesya dah bosan sgt dah.. ni la hasilnya sambil menunggu sambil melayan kerenah pricess ni..


hello abah! apa yg wat lama sgt tu.. org ngan ibu dah bosan nunggu ni.. dia ni kalau dapat remote tv ke, card case aku ni pun leh dijadikan telefon..

ni muka org bosan..

minum susu dululah.. aku pun dh tk larat nk bawa dia pusing level electric ni.. lenguh dah kaki ku.. huhu.

eh senyum lak.. good girl..


haa ni sengih besar coz ibu dia dh wat memek muka mcm2 acah dia.. dah tk peduli org keliling.. bosan siut.. lama bebenor laki aku ni belek home theater tu.. Lepas beli benda alah ni, hubby aku tangkap lak sepasang kasut utk dia.. dia ada gak offer aku, tapi aku malu2 kucing.. ekeke.. takdelah.. dh byk sgt dia beli tuk aku bulan ni.. cukup2 la, next time la pulak aku nk pow dia.. tapi dlm malu2 kucing tu aku rembat gak 4 helai baju tido tuk Qaleesya.. yelah, baju tido dia byk yg dah singkat.. tuk ank takpe kan yang... kekeke... kitaorang kuar dari Sunway Pyramid dah kul 6.30ptg.. Qaleesya pun dah tertido keletihan.. aku pun dah sakit satu badan.. huhu.. Cancel plan nk kerumah kakak aku kat area Sunway tu. Next time la makchaq yek.. Qaleesya gi sana...





No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)