penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, January 21, 2011

-My 2nd Little Angel (23 weeks)

Last Sunday (16/01/2011) aku ada appointment detail scan kat Hospital Umra, Section 13. Saat yg dinantikan coz aku mmg teringin sgt nk tau jantina baby kami ni.. dlm hati ni dok rasa baby boy, that's why set tido baby aku tempah takde warna gegirl ni.. baju yg aku beli sehari sebelum check up tu pun mempunyai warna2 baby boy.. gigih mengharapkan ank lelaki la pulak this time. Alhamdulillah, masa detail scan tgk otak baby, buah pinggang, hati, jantung, organ tangan dan kaki sume ok dan sempurna sifat.. doctor ada tgk gak bibir baby pun alhamdulillah ok.. Syukur pada Allah.. air ketuban dan tumbesaran baby pun sejajar ngan usia kandungan. At least baby takde la hadapi problem mcm Qaleesya dulu.. masa scan baby ni malu2 nk tunjuk muka kat ibu and abah sama kakak Qaleesya.. so, dpt capture gambar muka dari sisi jer.. tu pun tk jelas sgt.. but okla.. kami terima ngan redha.. maybe dia nk wat surprise kt abah ngan ibu nanti.. cuma bila tgk jantina.. doctor ckp mungkin gegirl coz tk nampak ciri2 'anu' lelaki pun.. huk huk huk... berkecai harapan ibu.. apapun tetap bersyukur, ini anugerah Allah.. lelaki ke perempuan tetap anak kami dan kami gembira nk menyambutnya kedunia.. takde kurang skt pun kasih sayang kami pada baby ni.. Allah lebih mengetahui, ada hikmahnya diberi aku sorang lagi ank perempuan..
Balik dari check up maka gigih la cari nama ank perempuan.. yelah sebelum ni aku prepare sume nama ank lelaki jer.. alhamdulillah dah ada dua nama yg kami berkenan setakat ni.. maksud pun ok.. cuma lum leh wat decision which one to choose.. excited nk dapat baby baru ni.. so ni la gambar ank yg kukandungkan, sedang membesar dlm rahimku.. ibu sayang awk.. tk sabar ibu nk tunggu awk lahir, nk peluk awk, nk cium awk.. moga sihat kt dalam ye sayang...
dia tengah menyilang kaki.. can see her eyes..
ni dia ngah mengerekot.. don't want to show her face.. ank dara ibu ni malu2 yek...

kaki dia..

inilah tandanya dia adalah baby girl..

mancung tk hidung saya???

mcm dlm pelukan kan.. tk sabar nk peluk dia..
To my 2nd little angel.. entry ni khas utk ank ibu.. moga one day leh tgk entry ni.. mcm ni la awk kt dlm rahim ibu... love u... muah muah muah...





No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)