penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, February 11, 2011

Bestnyer nk cuti..

Aku mmg suka ari jumaat. Pertama coz rehat tengahari lebih lama dari hari biasa, kedua waktu balik lebih awal 45 minit dari biasa dan ketiga coz esoknyer cuti!!! Oleh kerana ari Selasa depan Maulidur Rasul, so company cuti makanya aku and hubby pun amik cuti on Monday tu.. we all nak gi spend time kt Concorde Hotel.. ala.. bukan jauh pun.. Concorde Shah Alam tu jer.. dapat free 1 night stay kat Concorde.. ni pun dapat masa lucky draw staff day tahun lepas..
Cuti ni aktiviti aku agak penuh gak la..bermula dengan>>>>>>
SABTU
9.30 pagi
Tukang potong rumput akan datang ptg rumput kt laman kecil dpn umah aku tu.. ni potong rumput sekali ngan membersihkan laman sume.. cuma RM15. Aku mmg puas ati ngan keje dia.. kemas dan bersih..
11.00 pagi
Tukang wat grill akan dtg ukur kawasan (chewah! cam besar sgt la..) Actually we all decide nk pasang grill kt ruang belakang umah tu.. so that aku boleh transfer washing machine aku kesitu.. sebelum ni aku letak washing machine kat bilik air bawah.. tapi oleh kerana tak lama lagi aku nk bersalin dan akan duduk kt bawah.. bilik air tu akan digunakan utk mandi manda.. makanya washing machine itu perlu di'transfer' ke belakang..
Selain dari tu, kawan aku akan datang antar kek karamel dan karipap yg aku tempah.. tgk kek nya cam sedap.. takpelah try dulu.. kalau sedap lain kali leh order lagi.. harga pun berpatutan.. lagi pulak, parents in law and kakak ipar nk datang sok.. leh la jamu diaorang..
2.00 ptg
Contractor akan datang pasang aircond tuk master bedroom.. tak kose lagi berpanas malam2 lagi2 skang ni musim panas.. this is one of my wishlist.. alhamdulillah termakbul gak.. syukur pada Allah murahkan rezeki kami.. dalam masa yg sama gak, satu lagi contractor yg akan dtg ukur kawasan nk wat grill.. saja jer aku cari byk contractor.. mana2 quotation yg bagus aku amik.. tk salah kan??
5.00 ptg
Nak jumpa ratu jamu ekekek.. actually aku ada order online ngan kakak ni.. nama dia kak roha.. aku order set bersalin NR dan myk baby Amway.. preparation time bersalin nanti.. masa 1st baby dulu tk sempat prepare betul2.. this time nak wat persiapan awal.. awl sgt ke? kandungan aku dh nk masuk 7 bulan pun.. oh ya! aku dapat harga promosi tuk set bersalin ni.. harga asal RM365, aku dapat RM290. ok la tu kan? jimat byk tu.. even order online tapi aku prefer bayar cash..so sok nk gi amik kt giant shah alam..
8.30 mlm
Nak gi kenduri kawin cousin sebelah hubby aku kat wisma sejarah, KL..
AHAD
We all plan nk bawa parents in law ngan kakak ipar ke ke sg. congkak.. berkelah!! yehaa.. bestnyer.. hopefully tk ujan la that day.. kalau tak berbabeque kat depan umah jelah..
ISNIN
Pagi
Nak menyelesaikan segala bill IWK dan cukai tanah..
2.00pm
Check in at Concorde Hotel
SELASA
12.00pm
Check out from Concorde Hotel
2.00pm
Check up at Umra Specialist..
Tu jelah plan setakat ni.. tak tau la kalau ada perubahan.. nanti aku update balik.. alhamdulillah.. skang ni hujan sgt lebat kat luar.. balik keje ni nk ke kedai perabot dan beli barang2 basah.. till next entry.. assalamualaikum...
P/s: sorry takde gambar diselitkan disini coz aku malas nk mengupload.. jgn marah k..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)