penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, February 2, 2011

In memories - Part 2 (Majlis resepsi - 22/11/2008)

Ni aku nk sambung citer majlis perkahwinan aku 2 tahun yg lepas.. dan entry ni mengandungi gambar yg byk..hope takde yg muntah ijau la tgk gambar2 aku ni.. so, pada hari Ahad bersamaan 22/11/2008 telah diadakan majlis resepsi di rumah aku.. (takde wat dewan2 bagai).. kul 11.30 aku dah bertolak ke kedai mak andam untuk bersolek.. paling kelakar lepas solek jumpa my hubby kt situ..ala.. tk surprise lagi la.. dia dah tgk aku.. chet!!
Majlis persandingan bermula kul 2.00ptg.. masa aku kt kedai andam tu kakak aku asik col je bila nk balik coz kengkawan dan jemputan sibuk tanya mana pengantin.. nk make up pun tk senang la dia ni.. whatever it is.. sume berjalan seperti yg dirancang.. sampai je aku kat umah..jemputan dah ramai.. ceh malu giler nk jalan masuk umah coz sume mata kat aku.. terpaksa la tabahkan ati..jalan berhati2 agr tk jatuh.. mcm public figure lak aku ni..ekekekek.. (perasan!)
Yg paling best coz most of my frenz masa skolah dulu datang.. rasa cam nk jerit lak..yelah lama tk jumpa diaorang.. mcm reunion.. terharu sungguh! walaupun majlis kawin ni boleh wat aku hampir gila coz sume nk arrange sendiri.. dari ke makanan ke khemah ke pakaian ke hantaran.. tapi alhamdulillah, aku dapat mengharungi sumenya.. at least aku ada pengalaman uruskan majlis perkahwinan berbanding org lain.. dan yg paling aku bangga, majlis kahwin aku ni sume guna duit titik peluh aku sendiri.. duit yg aku kumpul dari mula keje.. berbelas ribu gak habis walau majlis takde la besar mana..mak bapak aku, mahupun keluarga aku tk kuar satu sen pun.. aku syukur tk bebankan diaorang.. aku gak bersyukur coz ada org kg dan sedara mara yg sponsor beras la, gula la, minyak la, nasi minyak la.. dan macam2 lagi.. jasa kalian hanya Allah yg dapat membalasnya..murah rezeki aku time aku dulu..
okla..moh kita layanz gambar2 yg ado.. color tema tuk majlis kawin aku semestinya la biru.. i like!!
pengantin dah tiba!! nk tau citer.. time pengantin lelaki sampai aku ngan syok borak2 ngan member masa skolah yg dah lama tk jumpa..skali org panggil "anak dara cepat turun, pengantin lelaki dah sampai.." aku punya panik sampai lupa nk amik bunga tangan kat bilik.. tu la dlm gambar ni aku melenggang kankung jer.. tanpa pegang bunga.. ralat skit la.. tapi benda dah lepas.. anak aku sok, aku make sure benda ni tk jadi..huhu.. sampaikan dah sambut laki pun lupa nk salam dulu..

inilah singgahsana kami pada ari tersebut.. simple tapi aku suka..

heheh.. tak sangka aku berpeluang dok ats pelamin.. bukan tumpang org nyer wedding.. but on my wedding day!! rasa mcm artis bila sume kamera terarah kepada kami..lip lap kena flash..wah..segan ado, teruja pun ado.. tak tau mana kamera nk tgk dah.. mulut pun dah naik lengoh.. dok senyum jer..

with both parents.. my parents and parents in law.. love them soo much.. tanpa restu diaorang, kami tkkan berada disini..



with my hubby's family..


family yatie..my best fren from KL.. terharu sgt diaorang sanggup datang jauh2 demi majlis kawin aku.. (to yatie and family, kakku minta maaf bebanyak tak dapat beri layanan yg secukupnya pada korang.. )

queen of the day!!

this is KiNg of My HeArT..

pelamin anganku.. alhamdulillah..


This is my family.. dh tk cukup quorum coz cari tk jumpa..ntah mana pegi pun tk tau..

with family abg sulung ku..

acara wajib time makan beradab.. suap jgn tk suap..

my turn.. heheh..

cake cutting.. cake simple jer.. takde bertingkat bagai..cukupla, katapun wat syarat jer.. takde tukar2 baju.. aku amik yg wajib jer.. takde pembaziran berlaku disini..

suap kek pulak


amboi u mcm sultan la yang!

husband and wife.. akhirnya..

di kamar beradu kami..

set bilik tido ni pun aku tempah.. mmg berbaloi.. package set bilik tido, langsir satu umah, hiasan cuma RM800..(kredit to kak nani..)

ikut jelah apa photographer nak.. jgn yg bukan2 sudah..

ciuman kasih tuk seorang isteri..

siyess aku ckp, time ni mmg dah penat gak dah.. tapi maintain jer..


outing photoshoot.. kalau dah kata pun kedah.. tk nampak sawah padi tak sah!

ni model majalah pengantin.. ekekkeke.. (perasan tahap gaban! blah la liza..) tapi aku suka gambar coz aku nampak kurus dan langsing hahahahah...


cak!! kelakar la time ni..



kau dan aku

dan kalau dah kata dok langkawi tu.. tak amik gambar kt pantai mmg la tak sah.. heheh.. sunset.. i like!! time ni mmg ramai org yg memandang.. apalagi pelancong asing yg berlambak2 bersidai tepi pantai.. bukan setakat photographer aku je yg amik gambar kami.. pelancong mat saleh pun ada gak tumpang sekaki snap gambar kami.. apa ko ingat aku ni model pengantin ke.. tapi cek ttp bagi pose bagus kt dia hehehe..

sweet je time ni..


merenung laut lepas..moga kasih kita kekal abadi, biarlah maut saja yg jadi pemisah antara kita.. I love u..




































No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)