penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, March 3, 2011

~Bertemu Sahabat Lama~

Salam sume.. akhir2 ni mmg susah sgt nk update blog.. tak berkesempatan walau ada byk yg nk diciterkan.. oh ya.. ni nk citer pasal pertemuan ngan my BFF ni.. lama tk jumpa diaorang..

this Nurulbahyah Mohamad.. my best fren masa kat UiTM dulu.. actually we all satu geng ada 5 org.. aku, nurul, awin, along and aida.. masa belajar dulu kitaorang mmg gila2.. kalau nk dikenangkan kembali 5 hari 5 malam pun tk habis nk citer.. apapun diaorang sume mmg best! satu kepala ngan aku dan jujur aku katakan.. diaorang ni lah betul2 sahabat.. susah dan senang kami harungi bersama.. dah 6 tahun aku tk jumpa Nurul ni.. last jumpa masa aku jadi pengapit dia time dia kawin dulu.. skang dia dah anak 3.. huhu what a long time.. Dulu masa belajar, cuti jer.. umah nurul la tempat kami melepak.. parents dia mmg baik giler.. kakak abang dia pun ok.. yg paling aku tk boleh lupa.. masakan mak dia sedap banget!! kalau gi umah dia bukan mati tk makan.. boleh mati sebab byk makan.. mcm2 mak dia masak.. tima kasih la makcik.. jasamu kukenang.. hasil air tangan makcik tu sampai ari ni terkenang2.. bila leh rasa lagi yek?? ehehhe..
oh ya.. kami jumpa balik via FB la.. one of kebaikan FB la.. dpt jumpa member2 lama.. gambar ni diambil masa aku gi kenduri cukur jambul puteri nurul ni.. kat umah parents dia di Ulu Yam.. best giler umah nurul ni.. keliling kawasan umah hijau je ngan pokok.. dekat lak tu ngan tempat mandi manda di Ulu Yam.. one day leh gi lagi.. mandi manda disitu.. walaupun jauh, tapi kuredah jua semata2 nk jumpa nurul ni.. rindu sesangat ngan dia and family.. Alhamdulillah.. termakbul jua impianku..



Ni lak my best fren yg tersangat best la.. kami dah berkawan hampir 19 tahun.. korang bayangkan punyala lama.. daripada zaman kebudak-budakan.. sampailah dua2 dah jadi mak and bapak org.. daripada sekolah menengah, sampaila ke UiTM dan masing2 dah keje dan bekeluarga.. persahabatan kami masih utuh.. Dear Mizan.. you are such a wonderful fren.. oh ya, dia of course la yg pakai baju hitam tu.. yg pakai baju putih tudung coklat tu wife dia.. juga one of my fren masa sekolah rendah.. those cute little boy berbaju merah tu my ank angkat.. adree and aireel.. aku sangat2 menyayangi mereka.. Mizan ni dh byk berjasa pada aku.. masa kat UiTM dulu.. sakit demam aku dialah yg bawa ke klinik.. aku ada kelas malam dialah yg dtg amik dan hantar balik kerumah.. aku nk beli barang ke apa, dialah yg bawa aku ke Giant.. nk masak tk cukup bahan, dia jugalah yg aku suruh gi beli kelapa kt pasar.. umah sewa aku takde air.. dia jugalah yg bawa air dari umah dia ke umah aku.. bukan dekat ooo.. dia dok SS6 dan aku dok SS17.. sape pernah dok area shah alam tau la jauh mana kan.. tapi dia ni sanggup wat sume tu.. dia jaga aku ngan baik kt sini.. dialah org harapan family aku tuk tgk2kan aku kat sini.. he is my best fren ever! dia bukan saja setakat kawan, tapi dh macam sedara.. actually kami mmg ada bau2 bacang pun. Dia akan puji bila aku betul, dia akan tegur bila aku salah.. Dia lah tempat aku berkongsi segala masalah, suka dan duka.. Susah nk cari kawan sebaik dia..
Dulu Mizan ngajar kat Sarawak.. he is a teacher ok.. dlm byk2 keje, aku tk sangka dia leh jadi cikgu heheh.. skang dia dah dapat transfer ke Sg. Petani Kedah.. so memandangkan raya cina ari tu kami sesama balik Langkawi.. so we decide jumpa kt McD.. last jumpa dia masa dia tgk aku bersalin Qaleesya.. hari raya tahun 2009... best dpt jumpa Mizan and family walau pun jap jer.. anyway, memandangkan kita dah dok kat semenanjung ni..time raya nanti sure jumpa lagi..
Aku sayang sume kawan2 aku.. all my best frenz.. mizan and family, awin, nurul, along, aida, yatie, didie, lileen, azmy, shah, suri dan ada lagi yg tk dapat aku tulis sume disini.. All of you cheer up my life.. thanks for being my frenz... Love all of you...

2 comments:

  1. syoknye bile dpt jumpa balik bff yg sekian lama x jumpa...sure byk yg korang nak ceritekan ^_^

    ReplyDelete
  2. mmg banyak tapi masa tk mengizinkan.. kalau leh nk sembang sampai puas ati..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)