penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, March 4, 2011

~Mandi time... ~

Saja je nk citer pasal buah ati aku yg sorang ni.. tk lama lagi dah nk jadi kakak ni.. Qaleesya skang makin keletah.. mulut pot pet pot pet.. ada yg dia dh boleh sebut dgn jelas cam 'janganla.., tak nak, nak, ayam, apple, jom, atas'.. dan dia pun dah faham arahan kita.. cam bila aku suruh amik remote astro, dia tau mana satu remote dan bukan remote.. dia tau tunjuk makanan yg dia nk.. bila kita sebut 'moon' dia akan tunjuk pada bulan.. (time malam la.. tkkan siang buta aku nk tanya mana moon kan..) apa kes?? ehehhe
Then bila kita ckp mandi, dia tau nk tuju ke bilik mandi dia.. cuma bila aku sebut air cond, dia akan sebut 'ton'..heheh.. tgk gambar kucing, dia akan panggil 'meow, meow'.. dia akan cepat ajuk apa yg kita ckp.. (so ibu and abah.. be careful bila bercakap yek..) and bila aku tanya mana baby.. dia akan usap2 perut aku.. bila aku sebut satu, dia akan sebut 'one'.. bila aku tanya 'sape nama Puteri Qaleesya Humaira angkat tangan... dia akan bertindak balas ngan angkat tangan dan sebut 'taya...' bila nk pakai seluar, aku sebut kaki kanan dulu, dia akan hulur kaki kanan.. bila kita tanya dia berak ke tak, kalau dia tk berak dia akan ckp tak.. kalau berak dia akan ckp yak.. dan paling best kalau dia kentut dia akan sebut 'tut'.. hahaha.. Syukur alhamdulillah..anak aku makin cerdik.. moga Allah beri dia otak yg pandai dan berakhlak mulia.. amin... jom layan skt keletah dia lepas mandi ekkeke...

baru kuar dari bilik dia.. bukan reti dok diam.. kesana kemari, sume bilik nk dimasuknya..

"hai.. saya baru lepas mandi.. segarnya.."

"ibu.. mana baju saya... sejuk ni.. huhu.. dan dia mmg pakar menyepahkan katil aku.."


No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)