penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, March 25, 2011

Qaleesya masuk hospital..huhu

Salam sume.. alhamdulillah, semasa entry ni ditulis Qaleesya dah kuar dari hospital. Bagi kengkawan kt FB maybe dah tau yg my princes kena admitted kt hospital. Meh la aku citer skt pengalaman yg kalau boleh aku tk nak hadapi lagi.. Qaleesya start cirit birit pada hari jumaat 18/3 tu.. jumaat malam tu 6 kali dia cirit birit.. pagi sabtu tu rasa badan dia dah panas.. membahang jer.. so kitaorang decide bawa dia ke klinik. After check up, suhu badan Qaleesya 39 darjah celcius (betul ke aku guna darjah celcius tu?). Dapat ubat, petang tu kasi ubat.. badan tk la membahang sgt dah.. tapi lepas 3 jam panas balik, bagi ubat lagi.. aku lap gak badan dia ngan air agar suhu turun.. malam tu dia nampak cam ok. So we all lega la skt.. plannyer hari ahad tu nk celebrate birthday hubby kat Legend Hotel.. pagi ahad tu bangun jer terus cek badan dia.. dah panas balik.. aduhai.. demam ni tk kebah2 nampaknya.. tapi tk risau sgt coz Qaleesya still cergas. We all tk jadi gi Legend Hotel coz jalan byk tutup kat KL, sudahnya ke Sunway Pyramid.. masa dalam keta tu tgk dia dah letih semacam.. asyik tido jer.. senyap jer.. tk aktif mcm biasa.. aku dh mula risau. Tapi still teruskan perjalanan gak.. plan nk gi makan jer..


Masa ngah makan, dia dah merengek2.. tk nak makan, tk nak minum.. susu pun tk nak. dah la dari pagi dia tk jamah apa2 pun.. sume tk nak. Qaleesya dah start lembik.. lepas makan dan solat, we all terus bawa dia ke Salam Medical Centre.. badan dia panas sgt.. bila doktor cek jer.. suhu dah cecah 41 darjah celcius.. mak aii tingginya.. terus kena admit.. apa lagi dia tk nk makan dan minum.. dah lembik.. aku redha jelah.. balik umah pun bukan leh wat per.. baik dok hospital.

Tapi kat Salam Specialist Hospital ni, maklumla ahad.. pekerja tk cukup, tunggu dua jam lum leh masuk wad. Sudahnya we all minta balik dulu, ngemas barang apa yg patut baru datang balik. Kul 9 mlm datang baru Qaleesya dipanggil tuk masuk air then tunggu jap baru dapat wad..

ni masa dia dah dimasukkan air.. sementara nk dapat wad, tunggu dulu kt wad sementara.. abah ngan pujuk Qaleesya.. cian dia. skt kan kena cucuk tu.. melalak sakan.. my poor baby.. huhu..
ni dah ditransfer ke wad.. mood baru nk ok.. bengkak mata dia nangis.. cian ank ibu.
mood dah ok skit kasi dia main toiletries yg disediakan oleh pihak hospital.. leka la jap
ni masa second day.. nebulizer every 4 hours.. tak sanggup aku tgk dia melalak bila nk wat neb tu..
asyik nangis jer dok spital. yelah org sakit.. mood pun tk bagus.. silap skt nangis.. mata sampai dah bengkak2.. dah tu tk tido lak.. maybe dia tk selesa berubah tempat dan tangan berwayar..
neb lagi.. dia dah pasrah dah this time..
abah yg setia dan sedia membantu.. really appreciate what you have done.. I love my hubby so much laa...
neb sambil nonton tv..
ni di pagi hari.. ari yg dah boleh nk balik ni.. dia dah nampak sihat.. dok relax nk nonton tv..
tk reti dok diam kalau dah sihat.
tengok apa tu sayang??
inilah katil kami bertiga menumpang tido..huhu.. ada yg musykil camne kitaorang tiga beranak leh tido kt katil ni.. jgn tk percaya.. boleh.. tapi ibu and abah kena tido ngiring jelah.. tu pun malas last baru leh tido lena.. malam sebelumnya tk boleh tido coz si kenit ni meragam jer sepanjang malam.. (ko ingat tido hotel nk tido nyenyak2 kt sini???)
kenangan last day kt spital.. bergambar sebelum abah gi keje. My hubby ari2 gi keje dari hospital.. setia meneman anak isteri setiap malam.. spital ni dh mcm rumah kedua kami..
wajah ceria abah coz ank dh boleh kuar wad.. (anak relax jer.. )
mula melasak
moga lepas ni, takdelah kena admit lagi.. serik rasa dok hospital ni.. bukan je pada anak.. tapi pada mak pak dia gak..

2 comments:

  1. Sian Qaleesya. Ni lah perasaan yg paling ditakuti bila anak sakit. Di sebaliknya ada hikmah. Semoga dipermudahkan semuanya lepas ni.

    ReplyDelete
  2. thanks mama-syira sudi lawat blog saya yg biasa2 jer ni.. selamat berkenalan and thanks for your doa..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)