penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, April 12, 2011

Hari bengang!!

Hari ni aku masuk ofis lambat coz aku ada check up kt gomen clinic.. walaupun masuk keje lambat, aku ttp bangun awal.. kul 5.15 am dah bangun, wat breakfast roti telur tuk hubby and Qaleesya.. jgn tk tau.. anak dara aku tu dari kul 2.30am dah berjaga.. main tk habis2 sampai la pagi buta tu.. semenjak bagi dia makan ubt cacing tu.. selera makan dia bertambah2.. pagi2 tu makan roti berkeping2.. aku soker... alhamdulillah..



Pas hantar hubby and Qaleesya kt depan umah (ari ni hubby aku antar Qaleesya ke umah baby sitter), baru la aku bersiap2.. dlm kul 6.45 am aku dah gerak ke klinik.. awal giler padahal nk ke klinik tu amik masa tk sampai 10 minit.. sampai depan klinik pintu pagar pun lum buka.. sekali ingat nk call hubby, dah sampai ke. Buka handbang.. laaaa hp tertinggal kt umah lak.. tanpa membuang masa, pecut balik umah balik..keta parking kt luar jer.. nk cepat.. masa aku kuar, jiran sebelah pun nk kuar gi keje.. dia ngah loading ank2 dia masuk kete.. nk jadikan citer, masa aku nk reverse keta.. jiran cina depan umah aku tu baru balik dari antar ank dia gi skolah.. dia berhenti belakang keta jiran sebelah aku.. aku bukan tk nampak dia, aku nampak.. so aku reverse skt jer keta tu.. jarak antara keta aku dan dia pun jauh lagi.. skali dia hon sikit punya kuat.. ank jiran aku yg ngah nk masuk keta pun terkejut.. nk jer aku turun sound dia, tapi becoz aku dah kejar masa aku pun cuma pandang dia sambil geleng kepala dan blah.. rasa cam nk bako jer keta dia tu.. mmg takde tolak ansur langsung.. if ko rasa aku ni nk langgar ko sekalipun, ko undur la skt.. bukan nyer ada keta lain blakang keta ko tu.. mmg bangang tul la! hidup berjiran pun nk menyombong..sok2 apa2 jadi kt ko, aku wat dek jer.. lantak ko la..

Selesai check up, balik ofis.. pak guard ni pulak tk kasi aku parking kt depan ofis.. haa sekali lagi kena sound tepek ngan aku.. silap ari bulan la ko sound2 aku, dah la ati panas pg td lum reda.. ko tambah lagi.. mmg kena la.. byk lak songeh.. parking kt belakang tu dah penuh, mana lagi aku nk parking kecuali kt dpn ofis tu.. tkkan nk parking ats kepala dia lak. Mcm parking tu ada reserve by someone..

Masuk keje, officer aku lak wat hal.. lain yg aku arah, lain yg dia wat.. wat keje langsung tk guna logik akal.. takkan benda senang pun nk aku guide.. reti2 la fikir sendiri.. ditambah lagi ngan minah meroyan depan aku ni.. tak habis2 tunjuk ego dia.. one day mmg kena sound gak minah ni..

huh!!! byk tul yg aku bengang ari ni.. petang ni dah ala2 reda skt.. nampaknyer balik ni kena pi pekena pizza ke apa.. kasi kenangan hitam ni pudar diingatan.. ekekeke.. (ayat tk hengat).. apapun.. aku ni bukan jenis baran.. tapi wat keje biar guna akal.. yg tk reti guna akal ni wat aku hangin satu badan.. sape yg kenal aku, mesti tau mcm mana aku nyer perangai dan camne aku wat keje.. akhir kata dan pesanan ringkas tuk makhluk2 yg wat aku angin ari ni:

Jiran cina depan umah: hidup berjiran biarla berbudi bahasa.. ko ingat hon ko tu kuat sgt..sok2 aku pasang hon lori baru ko tau penangannyer.. hehehe..

pak guard kt ofis: siap ko mariappan.. aku blacklist ko yg dah sememangnya black tu.. lepas ni ko curi tulang, aku report kt bos ko..

to my officer: tolong wat keje guna akal.. don't expect I spoon feed you selalu k.. you blm confirm, this is the time to show that you able to handle your work.. kalau asyik melawan your superior.. alamatnyer.. aku extend ko nyer confirmation la.. elok2 6 bulan.. kita kasi 8 bulan.. amacam nak???

to minah meroyan dpn aku: as long as I masih belum bercuti, anything that related to my work.. please pass to me. be professional ok.. and don't simply instruct my officer, she is not under your supervision.. bear it in your mind.. once I meletop.. tiada maaf bgmu...

2 comments:

  1. waduh2.. marah banget ni org... sabar ye..

    yelahh kalau tgh marah ni ada je benda yang menambah2 marah kan..

    ReplyDelete
  2. hahha kak yan.. teruk kan bila marah..buruk benar rasanya.. but today dah cool..ekekek.. kenkadang, bila kita pendam jer benda ni makin makan dalam.. tk baik tuk kesihatan gak ehehhe..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)