penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, April 15, 2011

Saat bersalin semakin hampir..

Minggu depan genapla 36 minggu aku mengandung.. jap je dah nk masuk 9 bulan.. ini bermakna semakin hampir tarikh untuk melahirkan.. perasaan aku mmg bercampur baur.. excited, berdebar, sedih, macam2 aku rasa.. masa melahirkan Qaleesya dulu, tk terasa sume ni.. coz Qaleesya lahir secara mengejut.. tak prepare, tak expect yg dia akan lahir awal sebulan dari tarikh yg ditetapkan... masa tu tk sempat nk fkr apa.. hanya doa dia selamat dilahirkan jer.. tk sempat nk layan perasaan pun..


But this time, lain rasanya.. maybe sebab aku tgk sume persiapan dah ready kot.. maybe sebab aku menghitung ari menanti kehadiran org baru dlm keluarga.. maybe sebab setiap ari bila tgk muka Qaleesya aku rasa sedih.. what if ajalku tiba masa melahirkan baby baru nanti.. bagaimana Qaleesya?? kehilangan ibu disaat dia baru nk kenal dunia.. adakah dia akan ingat aku bila dia besar nanti?? arghhh sedihnya.. air mata dah menitik.. sumpah! itu saja yg bermain difikiran aku skang.. anakku... aku tk sanggup nk tinggalkan dia, aku belum bersedia.. aku lum puas peluk dia, aku lum puas bersamanya.. Ya Allah.. berilah aku peluang utk membesarkan dan mendidik anak2ku.. berilah aku peluang melihat mereka membesar, berkahwin, punya anak.. berilah aku peluang itu Ya Allah..


Tapi andainya ajalku tiba saat melahirkan nanti.. satu saja pintaku Ya Allah.. selamatkan bayiku.. berilah dia peluang melihat dunia.. jadikanlah dia ank yg soleh/solehah.. taat pada perintahMu dan pada abahnya.. jadikan anak2ku anak yg berakhlak mulia, berilmu, menghormati org tua.. moga mereka tidak melupakan diriku dan jasanya abahnya..


Pada suamiku yg tercinta.. andainya umurku tidak panjang.. jaga anak2 kita baik2.. beri mereka didikan agama yg sempurna, didik mereka sebaik mungkin, beri mereka kasih sayang yg I tk sempat berikan.. if you nk beristeri lain setelah ketiadaan I.. carilah perempuan yg bukan saja boleh jadi isteri tapi juga ibu yg baik utk anak2 kita.. terima kasih utk semua kasih sayang, perhatian, kesabaran yg you limpahkan pada I.. ampunkan sume kesalahan I.. halalkan sume makan minum I..


Pada semua yg mengenali diri ini.. di kesempatan ini aku ingin memohon ampun dan maaf jika selama kita berkenalan, berkawan, bersaudara.. ada tersalah kata, tersilap bahasa, terkasar perlakuan.. sesungguhnya aku cuma insan biasa yg tk sempurna.. Maafkan diriku.. Andainya aku pergi dulu, doakan moga aku ditempatkan bersama org2 yg beriman.. halalkan segalanya..


Akhir kata.. doakan moga aku selamat melahirkan bayiku nanti dan Allah mudahkan segalanya.. huhu.. air mata tk berhenti mengalir.. hope takde yg perasan aku menangis..

Assalamualaikum..

4 comments:

  1. Liza...tawakal pd Allah..insyaAllah semuanya akan selamat..

    ReplyDelete
  2. insyaallah.. thanks oja.. entah naper tetiba mood jadi mendung.. semendung cuaca kt luar.. huhu..

    ReplyDelete
  3. semoga ibu & baby selamat,sihat dan comelll!!!amin...

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)