penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, June 29, 2011

Qaleesya & Qaireen ke taska..

Assalamualaikum.. dh lama tk berhapdet blog ni.. maklumla, cuti 2 bulan.. okla ni nk citer pasal anak2.. cewah.. skang dah leh sebut anak2.. ekekek.. maklumlah dah 2 org ekeke.. ok, actually aku dah start Qaireen ke Taska Nurul Mida.. tak jadi antar ke umah babysitter yg jaga Qaleesya dulu. Pertamanya coz bilangan anak2 yg dijaga oleh babysitter tu dah ramai.. campur ank aku je dah 9 org and dia jaga sorang2 jer.. tinggi risikonya tu.. Kedua, bayaran kt babysitter tu dah sama rege ngan nursery a.k.a Taska Nurul Mida.. so, biar la antar ke taska jer.. at least penjaga ramai skt.. budak2 pun disiplin skt coz kena ikut jadual.. Qaireen aku dah antar mula 27/6/2011 aritu.. Qaleesya masih dirumah babysitter lama lagi, nak habiskan sampai hujung bulan. Maknanya, esok last day Qaleesya kat situ.. leh la peluk cium ngan kengkawan yer sya.. lepas ni tk jumpa mummy lagi..(panggilan dia pada babysitter).

Kelebihan kt nursery ni.. blh hantar anak pada Sabtu ke-2 dan ke-4 setiap bulan.. dari kul 6.30pg hingga kul 12.30tgh.. so, kalau nk gi pasar ke, nk wat gotong royong mengemas rumah secara besar-besaran ke, leh la antar ank2 sekejap kt situ.. Selain dari itu, aku particular skt bab jaga baby ni.. kat nursery ni baby ada 8 org termasuk Qaireen. Yang sebaya ngan Qaireen cuma sorang.. yg lagi 6 tu dah leh merangkak dan meniarap.. penjaga baby2 ni lak ada 2 org.. 2 org ni bertapa la dalam baby room tu sampai waktu balik.. so, sedap skt la tgk dan dgr kan.. apapun aku siap bgtau kt owner dia yg aku mmg concern bab minum susu.. berjaga2 skt.. aku tk nk jadi cam kes2 yg dh berlaku, tersedak susu bagai.. dia faham.. so, 2 ari ni antar Qaireen tgk dia ok la.. lagipun nursery ni dekat ngan umah. In case hubby balik lambat.. tak la kelam kabut aku nk bawa balik budak berdua ni kerumah.. cuma 10 minit berkereta jer dh sampai umah. Qaireen ni, bau aku jer terus nk nyusu.. kalau dok kt babysitter lama kt SS18 shah alam tu.. mau tiga empat kali aku kena berhenti nk bagi susu kt dia baru sampai umah..

Semalam Kak Ida (owner) dah bagi borang pendaftaran.. yuran RM50 per person. Pagi ni sibuk aku mengisi borang dan memfotostat surat beranak diaorang.. sume ni kena bagi kt Taska ptg ni..

ni Qaireen nyer borang

ni Qaleesya punya..


Teruja cam ank nk masuk skolah lak ekekke... tu jelah nk citer, gambar nursery tk sempat amik.. nanti2 lah yek.. moga ank2 aku selamat dibawah jagaan nursery tu.. amin.

5 comments:

  1. Camne ngan anak2 skrg? Ok x bwh jagaan nusery tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, so far ok la.. Nk hantar situ juga ke?

      Delete
  2. salam..ok tak anak2 awk kt taska tu??

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. asssalam nurhanis. tq sudi singgah di blog saya. so far sebelum ni oklah.. but now saya dah tak hantar situ lagi. Tapi skang tgk ramai penjaga yang muda2 cam baru lepas skolah gitu.

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)