penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, August 11, 2011

Ketuk2 Sahur.. hahahah..

Dah hari ke 11 ramadhan dah.. aku tgk sana sini org upload juadah berbuka dan bersahur.. aku kalau ari keje mmg tk sempat la nk masak tuk berbuka.. aku masak tuk sahur jer.. tu pun wat simple2 jer.. hubby aku pesan camtu..dia tk nak susahkan bini dia ni.. lagipun sahur selera takde sgt la.. byk minum air jer.. hubby aku pun makan sahur ciput jer.. so sahur td aku wat Sambal sardin bersama kentang.. tu pun ikan sardin wat 3 ekor jer.. itu pun tk habis.. kitaorang makan berdua jer.. mmg bulan pose ni jimat byk la.. buka pose pun tk beli byk juadah..makan nasi pun sket jer.. beli byk2 sudahnya buang gak.. watpe nk membazirkan.. Alhamdulillah.. pose ni berat kami berdua dah turun.. aku dah turun 4 kg walau pun baru 11 hari berpuasa.. tak payah nk diet bagai..tk payah buang duit ke slimming centre..just puasa.. syukur alhamdulillah..


ni lauk sardin yg dimakan sahur tadi.. syukur dengan rezeki Allah.. (if ada yg kata, ala lauk sardin pun nk hapdet kt blog ke? jawapan aku.. blog aku, aku punya sukalah.. kikikiki..)