penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, August 15, 2011

Masak oh Masak..

Salam pagi sumer.. ni nk citer pasal juadah berbuka pose aku last Saturday.. kikiki.. org lain dh letak bermacam jenis masakan berbuka, aku baru la seketul entry ni.. takpelah, ni baru berkesempatan.. Oh ya, apa yg aku suka sgt ialah, aku dapat wat asam pedas yg memenuhi selera tekak en. somi.. heheh bestnyer.. mesti korang tertanya2 kan apa yg best sgt tu.. yelah, sebelum ni aku mmg failed masak asam pedas johor ni..maklumlah, i kan org utara.. asam pedas utara i reti ler.. dah try byk kali but ttp tk sama.. so, last friday copy satu resepi asam pedas dari one blogger.. then sabtu ari tu try la wat Asam Pedas ikan pari.. Alhamdulillah.. menjadi!!!.. my hubby makan berbuka siap bertambah nasi lagi.. then kul 10 mcm tu, dia makan nasi lagi sekali.. huh tade apa yg lebih membahagiakan bila suami makan bertambah dan puji masakan kita sedap.. best sesangat..

 ni la juadah kami berbuka sabtu lepas.. Asam pedas ikan pari, ikan goreng dua ekor jer.. byk2 pun bukan habis.. ulam timun + pegaga..kurma dan puding belang.. ayornyer pulak adalah sirap bandung soda.. pergh.. tu pun dah cukup mengenyangkan kami.. Alhamdulillah.. walaupun simple tapi tk membazir.. itu yg penting ye kawan2..

ni pulak Puding Belang yg tk jadi belangnya.. tapi rasanya ok.. to be honest, aku mmg tk pandai nk wat agar2 ni.. kalau triffle buah ke, puding karamel ke, aku reti la.. ni first time wat.. alhamdulillah.. tk la keras.. takpe, next time kita try lagi..kasi improve dia nyer presentation.. kekekek.. ok, tu jer nk citer.. 

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)