penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, August 24, 2011

Pos Insurans Raya.. la la la..

Tadi pagi aku gi post office, ada keje sket..masa kt kaunter aku terperasan pamplet ni.. Pos Insurans Raya.. so, tgh staff tu wat keje, aku belek2 la pamplet ni.. eh, bagus gak ni..insurans tuk balik raya..dia cover 32 hari jelah dari 15/8/2011 to 15/9/2011.. if ko meninggal ke or hilang upaya kekal akibat kemalangan ke, dia cover RM20, 000 setiap seorang. Oh ya dia ada dua plan, individu dan family. Individu kena byr premium RM8 dan family RM25 (untuk 5 org). Kalau beg kena ragut dan dokumen hilang dia akan bayar RM100 nk wat balik I/C ke, lesen ke.. masuk hospital akibat kemalangan akan dibayar RM30 per day after 12 hours la kena tahan kt wad..  selain tu perbelanjaan pengebumian adalah RM500 setiap seorang. So, aku dan hubby mmg ada insurans kemalangan ni tapi under company la.. anak2 mmg takde.. plan tahun depan la nk amik.. fikir2 balik, bagus gak amik ni.. premium pun tk mahal.. RM25 tuk satu family.. manalah tau malang tk berbau kan..at least ada la preparation.. time balik raya ni byk berlaku accident.. beringat2 la kan.. dengan kadar pantas aku pun register la..



proses registration tk sampai 10 minit.. dah dapat cover note ni.. simpanla if ada apa2 terjadi.. so, selamat berhari raya.. moga kami sekeluarga selamat balik langkawi dan selamat gak balik ke klang.. amin.. 

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)