penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, August 15, 2011

Raya oh Raya - Biskut Cornflakes Madu

Semalam pagi2 selepas solat subuh.. aku memulakan projek biskut yg kedua.. ala biskut senang2 juga.. biskut cornflakes madu. Biskut ni pun Qaleesya suka.. pendek kata aku wat biskut ikut selera ank aku jelah. katapun dia yg suka makan kan.. best bila tgk anak2 suka apa yg kita masak.. apatah lagi bila dia puji "emm.. dap.. dap.. " bila makan.. (sedap la tu).. ibu dia ni pun kembang la semangkuk heehheh.. hilang sume penat lelah memasak..

So, berbalik kepada biskut aku ni.. aku wat dua adunan gak.. yelah nk diedarkan pada tiga buah rumah kan.. seperti biasa umah aku, umah mak dan umah ibu.. disebabkan biskut ni senang yg amat dan bakar pun tak lama.. sekejapan jer dah siap sume.. dlm kul 8.30pg sume sudah settle.. alhamdulillah.. Allah mudahkan.. moh le layan gambar sket yek..

 Ya itu dia bahan2 yg telah siap digaul rata, tunggu masa nak masukkan dlm paper cup jer.. ada conflakes, badam dan mix fruit.. sume tu Qaleesya makan ok.. berkilat2 kan.. penangan madu dan butter yg telah dicairkan..

 dah ready utk dibakar.. tk lama, 10-15 minit jer..

 Ini la hasilnya.. aromanya mewangi satu rumah.. bau manis2 madu dan lemak butter.. yummy!

 dah disejukkan, masukkan la dlm balang kedap udara..

dah siap sume.. satu tuk aku, satu utk mak, dan lagi satu tuk ibu mertuaku.. tapi part yg umah aku dan kurang coz Qaleesya dah rasmi dari pagi sampai ke malam tadi.. heehhe...

4 comments:

  1. wahhh sudah siap...
    erin baru nak buat ni....
    ingat nak buat corflakes madu ngan coklat...
    kira ada dua perasa la...
    adoiyaiii..jeles tgk ija dah siap heheh :D

    ReplyDelete
  2. wat awal coz ari cuti jer ada masa nk wat. hehe.. nanti ko dah wat jgn lupa update yek..ekeke..

    ReplyDelete
  3. wahhh terernya wat kueh raya...nampak sedap lak tu..tinggal utk aku sket okeh...nnt raya aku serbu umah ko...ekeke...

    lega aku dpt komen blog ko nih :D

    ReplyDelete
  4. oit nome.. mana ada terer.. aku wat biskut paling senang didunia ni.. insyaallah.. aku kalau Qaleesya tk habiskan adalah rezeki ko..ekekke.. aku pun lega tgk komen ko.. heheh..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)