penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, September 13, 2011

Jom masak-masak..

Entah kenapa malas bebenor diri ni nk wat entry citer raya.. tgk kt blog org lain dah berentry2 citer raya.. aku satu pun takde.. bila ada mood nanti aku wat la walaupun that time mood raya dah suam2 kuku..

aku skang ni kan.. suka sgt try new cake recipe.. dapat resepi jer terus rasa nk try.. tinggal nk try kek red velvet ngan caramel cake jer belum berkesempatan lagi.. tgk la bila mood membako sudah dtg.. ler ler tu gak kita wat.. hahaha.. so ni citer last2 week la kan.. aktiviti memasak dan menjamu tekak suami dan anak2.. eh.. anak jer.. (qaireen lum leh makan makanan pejal lagi..dia minum susu cap gantung jer.. )



ni menu weekend lepas ok.. simple but delicious.. udang goreng mayonis bersayur.. (aku sendiri letak nama.. resepi takde copy mana2.. main agak2 nk letak jer bhn2nyer.. ) ekekke

ni plak bawal tiga rasa..  mmg membuka selera.. masak 2 pot nasi pun boleh habis walau menunya simple jer.. ate makan dirumah lebih sedap dari diluar...
Petangnya aku wat kek lapis cheese.. amik resepi dari website http://www.myresepi.com/

Kek Nenas upside down.. senang nk wat..sedap dimakan.. resepi dapat dari kawan kt FB.. thanks Kak Jo..

Emm.. minggu ni nk bako kek apa lak.. tunggu jelah entrynya nanti kalau ada yek.. doa2 la sifat rajin tu datang bertamu on weekend nih... Jom masak!

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)