penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, September 13, 2011

Taraa.. buku resepi ku..

Kalau korang nk tau salah satu hobi aku kumpul resepi.. bukan kumpul saje2 tau.. ada masa aku akan try resepi2 tu.. alhamdulillah.. setakat ni byk yg dah menjadi.. resepi aku ni merata aku letak.. dlm fail ada.. dlm buku resepi pun ada, kat kocek pelapik peti ais pun ada.. baru2 ni rasa nk bukukan resepi2 ni.. ni wat stage by stage la ni.. maklumla, skang ni masa begitu mencemburui diri ni.. mcm2 keje nk kena wat.. mana yg ada dlm handbag (laa dlm handbag pun simpan resepi..) aku terus bukukan.. kt rumah tu berlambak lagi tk kemas kini.. ni ler bukunya.. ni pun aku usung ke hulu ke hilir.. ada jer dlm handbag aku ni.. bukan apa, tetiba rasa nk wat kek apa2.. belek jer buku ni, balik keje kang leh singgah beli brg..mlm dah boleh wat.. (nyesal ler sape yg curi handbag aku.. duit takde, barang kemas takde.. yg ada buku resepi.. jualla kalau boleh ahahhaha..)

 ni kes malas nk tulis.. print jer, then lekat elok2 kt dlm buku..

ni dah tulis kt buku lain, malas nk copy balik, koyak dan lekat jer kt dlm buku resepi baru ni.. ekekekek.. kalau hilang ni sure aku nangis.. bukan senang nk kumpul sume resepi ni tau.. ada yg aku lum try lagi.. ada yg wat sekali dua.. aku mmg lembap sket nk ingat sume resepi2 ni..so buku ni sgt la berharga bagi diriku.. jgn curik tau!!! peace no war....

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)