penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, October 9, 2011

Cerita dihari Sabtu




Sebenarnya ari ni both of us laki bini ada hal sket.. so pagi takdelah pagi sgt kitaorang hantar dua orang budak kecik tu ke taska.. rasa bersalah gak sebenarnya.. yelah ari cuti tapi kena dok taska gak.. tapi tk la lama, tghr tu dah amik dah.. actually ni kes terpaksa coz mak apak diaorang ni ada keje yg perlu dilakukan.. dlm kul 8pg antar budak2 ke taska then we all gi breakfast dulu.. after that singgah Tesco cari barang sket.. semenjak Qaireen sakit2 ni..mmg tk boleh la nk bawa dia ke tempat2 mcm ni.. maklumla, antibodi dia lemah, senang kena jangkitan.. dlm kul 9 lebih kitaorang pun gerakla ke tempat yg dituju.. kemana?? tk boleh citer coz ni future plan nyer hal.. dah jadi nanti baru aku citer kt korang sume.. tunggu.... hehehe...

 sebelum ke taska.. ngah tunggu abah kunci umah.. bergambar dulu ngan bam bam yg lum mandi ni.. kalau ada yg tanya.. naper tk mandikan dulu budak2 ni.. anak2 aku ni mmg tk boleh mandi awal2 time kecik ni..jap lagi kenalah selsema + asma.. so, aku mmg bg taska mandikan diaorang dlm kul 10 lebih gitu.. bukan aku sengaja malas nk mandikan anak yek..

 Tghr amik diaorang dari taska.. dua2 ngah tido.. tapi balik umah terus jaga.. after lunch.. ni lah keje aku.. anak2 hubby jaga.. wat muffin pisang.. aku ni kalau teringin nk makan, buat jer.. tk kira penat ke tidak.. tekak lebih penting hahahaha.. aku wat muffin mini jer.. senang nk makan.. sekali ngap jer.. dan paling penting, qaleesya senang nk makan..

 ni version letak badam.. ada yg kosong gak coz qaleesya tk makan yg ada topping badam ni.. lum habis bakar sume, qaleesya ngan my hubby asyik ulang alik makan muffin ni.. paling best tgk qaleesya la.. habis satu datang minta lagi.. siap puji sedap lagi.. sambil angkat ibu jari tangan tanda sedap.. hehehe.. hilang penat ibu bila anak and suami puji sedap..

 ni version kosong, tanpa badam.. laju Qaleesya makan nih.. alhamdulillah, dapat byk gak.. dapat la bagi jiran sebelah menyebelah sorang se'tupperware'.. heheh.. sikit sama dirasa ye tak.. katapun hidup berjiran.. apa salahnya berkongsi... haaa sape nk jadi jiran aku, angkat tangan! hahahahha...

akhir sekali aku tepekkan gambar anak dara sorang ni yg dah kenyang pas tu merajuk coz tk dapat main kt luar.. ibu dah penat la.. sok2 la kita main kt luar ye kakak... tk nak moncong2 ok... sayang Qaleesya... 

4 comments:

  1. aku! aku! aku! (sambil angkat tgn nak jd jiran ko....kahhhhhhhhh)

    ReplyDelete
  2. nome, aku suka klau ko jd jiran aku hahaha

    ReplyDelete
  3. Memang sedey kannn kalau terpaksa kerja hari sabtu. Sian kat anak anak...

    Salam kenal dari saya

    ReplyDelete
  4. hi rozita.. salam perkenalan.. thanks sudi jengah blog saya yg tk seberapa ni..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)