penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, October 13, 2011

Check up Qaireen @ HTAR

Kisah ni berlaku on last Monday (10/10/11).. my hubby and me bawa Qaireen follow up check up ngan doktor pakar kt HTAR.. prosedur biasa lepas kuar hospital mesti kena gi cek balik kt spital. doktor nk tgk perkembangan dia kan.. makin sihat ke, makin tk sihat ke... so pepagi Isnin tu walau laki bini ni amik cuti ttp gak kuar awal dari umah.. hantar Qaleesya ke Taska dlm kul 7pg then terus gegas ke hospital.. appointment Qaireen kul 8.30.. sampai kt bahagian klinik2 pakar tu.. org punyalah ramai. lepas register tunggu jelah giliran.. dh dipanggil, gi timbang berat dia dulu.. sudah 8.5kg  u'olls.. semangat anak ibu ni.. then tunggu lagi nk jumpa doktor..apapun best jumpa doktor.. very friendly dan sanggup melayan sume persoalan kami.. dan byk bagi tips jaga kesihatan Qaireen.. thanks doktor.. gambar doktor aku malas nk snap.. kang apa lak katanya..  doktor ckp paru2 qaireen clear.. ada sket bunyi kahar tp kt bahagian hidung.. so kena amik ubat nasal spray and kena sedut kahak dia.. makanya lanjutla kami ke bahagian bilik rawatan tuk sedut kahak Qaireen melalui hidung..

 ni lah biliknya.. nurse kt sini agak sengal sket.. maklumlah dah lanjut usia.. sombong tk hengat.. ayat pedas gitu.. senyumla sket makcik2 nurse.. baru lega sket ati pesakit2 ni.. tk rugi pun senyum.. senyum kan sedekah.. ko agak2 bosan keje ni.. pencen awal jer.. tk nyakitkan mata dan hati kami ni.. (tetiba emo ingatkan makcik2 nurse nih)

 bam bam ngah tunggu turn.. abah dah gi bahagian farmasi amik ubat..

bila nk leh masuk ni ibu?? agaknya itu yg bermain di fikiran dak kecik ni.. hahaha.. dlm kul 10 lebih settle kat HTAR.. tapi sian gak qaireen melalak2 kena sedut kahak melalui hidung.. be strong ye dik!!! balik dari spital, gi Klinik Hajar kt SS18 shah alam lak.. nk sunatkan dah kecik ni.. alhamdulillah.. settle sume.. sume berjalan mengikut plan.. abis sume, cabut balik umah.. rehat...

 sesi bermain antara kakak dan adik..

 suka tgk qaleesya happy.. qaireen maintain muka ketat.. payah tul nk senyum heheh.. or dia blur apa yg aku ngah wat hahaha..

 good kakak..

yeay.. dpt snap bam bam senyum. dh mcm cina muka adik ni.. tapi drumstick tu ttp jadi pujaan ibu.. gerammmm!!!

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)