penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, October 5, 2011

Princess2 ku demam lagi..

Salam sume.. rasa cam lama jer tk update blog. Bukan apa, lately bz ngan anak2 yg asyik tk sihat jer.. hari Sabtu lepas, Qaleesya demam. Malamnya elok, bangun subuh tu (cadangnya pg nk ke Tesco Setia Alam, beli barang umah) skali rasa badan dia, demam la pulak..cepat2 kasi ubat dan tampal bye bye fever kt kepala..moga demamnya cepat pergi.. kul 8pg nk gerak ke Tesco, badan dia masih suam2 lagi.. tapi angkut gak coz kena gi pagi2 org tk ramai.. sib baik dan sampai Tesco mood Qaleesya dah ok..  

 walau demam tapi tetap senyum..

 and si bam bam ni.. kuar dari Tesco terus berair hidung.. dak ni mmg very sensitive la.. cepat sgt selsema ke,batuk  ke, demam ke...

 Makanya.. pagi Isnin dlm kul 2 pg.. Qaireen lak yg demam.. aku terjaga coz dgr dia merengek2.. rasa badan.. humak aiii.. dah panas membahang.. cek suhu dah 39 celcius.. terus masuk ubat bontot.. paginya dah peluh.. bdn pun dah ok.. cek suhu dah tk demam.. antar ke taska.. ibu have lot of works to do.. tambah pulak my officer cuti.. nanti takde org kt department..  dtg keje ngan berat ati.. dah pesan kt staff taska.. kalau dia demam terus kasi ubat.

Petangnya gi amik, badan Qaireen panas lagi.. membahang.. tanya staff taska yg jaga dia.. dah bg ubat belum? dia ckp bagi kul 1 ptg.. gggrrr.. dlm hati panas gak.. apadaa.. budak ni dah panas mcm ni naper tk bg ubat.. tp diamkan jer.. dlm perjalanan balik umah luahkan perasaan kt hubby..sudahnya kitaorang bg Qaireen makan ubat masa berhenti kt restoran tapau makan malam.. Then malamnya, suhu dh turun.. tapi kul 3 pg panas balik.. emm... mmg ari selasa tu aku cuti la jawabnya.. biar dok umah jaga anak dari gi keje tapi ati tk senang..
 berlenggeng coz ibu asyik lap bdn dia jer.. jaram kepala ngan air asam jawa.. taska nk wat mcm ni.. jgn harapla..

 bila adik senyum, kurang sket risau ibu ni.. tapi mmg on that day.. sume perhatian ditumpukan kt dia jerlah.. satu keje aku tk wat.. makan pun mee maggi jer.. apa taknya.. aku bangun jer dia nangis.. maka berkepitla kami anak beranak sampai ke petang.. takpelah.. dia tk sihat mesti nk ibu hug jer kan dik.. anything for you dear..

kasi mainan jap, ibu nk gi mandi.. good girl.. and pg td (rabu, kul 3pg) suhu badan qaireen naik lagi ke 39.6 celcius.. pg ni bawa gi klinik lagi.. lepas makan ubat.. antar ke taska coz aku dh tak leh amik cuti.. keje byk nk disettlekan.. but keep on call taska tanya khabar dia dan Qaleesya coz pg tadi Qaleesya pun demam gak.. tapi suhu tk tinggi.. hope dpt balik cepat ari ni.. ibu risau anak2 ibu..

Dugaan tuk kami.. ank tk habis2 demam.. sementara nk besar mcm ni la.. sabar ye ibu dan abah.. terus kan berusaha, berdoa dan bertawakal.. moga anak2 kita cepat sihat.. amin.

1 comment:

  1. lahai, dua2 tak sehat yer..ciannya anak2 kamo dan kamoo2 sekali...sabar la beb, dugaan dan cabaran dlm membesarkan anak2...hope ko tabah

    nikmatnya kalau full time bg masa kat anak2..maksud aku jadi housewife? kan? kan?

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)