penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, November 22, 2011

It's been three years...

 Ini akan menjadi entry yg agak panjang.. entry mengenang memori tiga tahun dulu.. yes tanggal 21/11/2011 genap tiga tahun usia perkahwinan kita.. pejam celik, pejam celik dah tiga tahun kan yang... bukan senang kita nk melayari bahtera rumahtangga ini.. byk dugaan yg telah kita tempuh.. ups and down.. but alhamdulillah.. kita berjaya menempuhinya dengan penuh kesabaran... (u lah yg paling sabar.. thank Allah for that.. ). Kita tk gi celebrate kt mana2 for our anniversary.. half day kita habiskan menunggu your turn tuk check up mata kt HTAR semalam kan yang.. walau kita hampir hilang sabar, tapi berjaya gak laluinya.. coz kita tk kemana2 to celebrate this special occasion.. so I made this cake for you.. (actually I plan to surprise you with another things.. but Allah lebih mengetahui.. plan tuk candle light dinner kt umah terpaksa dicancel ats sebab tertentu.. )

Hope you happy with this cake..air tangan sendiri.. even tk cantik but it is ikhlas dari hati.. apapun i know you happy coz u makan berulang2.. thanks... jom kita kenang sket memori kita...
 
 you ingat gambar ni? Masa ni first time u gi Langkawi, i bawa u jalan2 pusing Langkawi.. and kat ats Gunung Mat Cingcang ni la u propose i.. no romantic words.. but u ask me whether i nk kawin ngan u tak??? hahaha serious mmg terkejut but i do... u ingat lagi tak.. alaa.. u mmg.. u ingat pun u ckp u tk ingat.. i know u very well la... malu nk ngaku..
 and 2 months after that, majlis ini berlangsung.. really nervous menjadi tunangan org... benda yg tk pernah termimpi.. (coz u know la.. i always rasa i ni tk cantik and nobody want to marry me hahah..)

 one of our sweet moments..

 yeah.. save the date.. 21/11/2008... i know u nervous genggam tangan tok kadi tu.. but im proud of you.. sekali lafaz jer sah i jadi milik u... thank you sayang..

 hohohoh.. drama air mata hokeh... mmg tangkap leleh time ni.. once dah sah jadi isteri org, i jadi sayu sgt.. bukan tk happy kawin ngan u.. tapi mengenangkan now i bukan lagi tanggungjawab my parents.. bukan lagi tanggungjawab my brothers.. and ada satu tanggungjawab ats bahu i skang.. being your wife...

 batal air sembahyang.. biasalah time ni.. jurukamera asyik suruh ulang adegan yg sama berulang kali.. lenguh weh...kena control malu tu.. org ramai..

 sah! husband and wife.. sgt lega this time.. selepas pelbagai dugaan bercinta kita tempuhi.. akhirnya apa yg diimpikan tercapai.. Syukur alhamdulillah.. but ini cuma permulaan.. perjalanan kita masih panjang.. 



 Our happiest moment.. hari persandingan... 22/11/2008 dan juga hari yg paling memenatkan.. dari pagi sampai petang.. senyum jer.. jadi raja sehari.. takkan nk nangis lak.. lepas posing sakan kt umah.. gi posing kt outdoor lak.. sawah padi, tepi pantai.. (kata dok langkawi.. pantai tk blh dipisahkan... kejar sunset tu...) Keletihan kita kan yang.. dua hari berturut2... ingat apa u kata kat i.. tk sabarnya nk buka baju bersanding ni.. panas.. kalau org suruh bersanding lagi.. tk sanggup dah.. heheh.. so jgn cuba2 nk tambah lagi satu yek.. kah kah kah.. just kidding.. 

 bersanding lagi..on your side.. kt JB.. this time relax sket..  tgk gambar ni dh mcm raja zaman dulu2 plak kita ni.. very tradisional gitu...but songket ni pun panas hokeh!!! tu pun sib baik dlm dewan.. kalau pakai songket ni masa kt langkawi, mau mandi peluh kami berdua..

yup.. kasih kita tercipta.. mcm sekejap sgt kita kenal, bercinta.. bertunang dan kawin.. tapi itulah dikatakan takdir Allah.. jauh mencari, rupa2nya jodoh didepan mata.. dan percaturan Allah itu telah bermula sejak i jejak kaki ke UiTM tahun 1998 lagi.. kalau korang nk tau, kakak ipar aku adalah senior aku kt UiTM dulu.. selalu dgr dia citer pasal family dia.. tapi tk pernah kenal ngan my hubby ni.. bila dh bercinta and my hubby tunjuk gambar kakak dia.. OMG.. she is my senior.. yg pernah duduk sebilikdan katil yg sama kt Kolej Seroja dulu.. see Allah dah aturkan jodoh i dari awal.. cuma i yg tk sedar.. and ia mengambil masa selama 8 tahun before i met u...

ours.. on honeymoon...

dan kita skang.. blessed with two princess... 

So, happy anniversary yang.. i dedicate this entry for you.. i doa sangat moga perkahwinan kita ni kekal ke akhir hayat.. bahagia, dan kita kuat menempuh segala dugaan rumahtangga.. thanks coz sentiasa sabar dengan kerenah i.., thanks coz sentiasa bersama i dlm susah dan senang.. dlm sakit dan sihat... dlm suka dan duka.. thanks for your love and i want u to know that i always love you, forever and ever... u dan anak2 adalah anugerah terindah dlm hidup i.. Syukur Ya Allah...




6 comments:

  1. Happy anniversary liza n hubby. Tarikh anniversary kita hampir hampir ye. So, entry kita pun hampir sama la. Akak doakan yang terbaik untuk liza n hubby

    ReplyDelete
  2. kak rozita.. thanks for your wish.. saya pun doakan akak dan suami bahagia selalu dan kekal ke akhir hayat.. happy anniversary gak yer..

    ReplyDelete
  3. HAPPY ANNIVERSARY DEAR!

    SEMOGA PERKAHWINAN ANDA BERDUA KEKAL BAHAGIA BERSAMA-SAMA DGN ANAK2 TERCHENTA

    nota sipi: tak sangka la beb, jodoh di depan mata....rupe2nya kamoo berkawan baik dgn kakak ipar...

    ReplyDelete
  4. Liza dan hubby, Semoga berkekalan hingga hujung nyawa.. Amin.

    ReplyDelete
  5. nome..aku idak la berkawan baik sgt ngan kakak ipar aku masa kt uitm dulu.. yelah masa aku masuk, dia dah part 4 ke part 6 mcm tu.. selalu dgr2 dia citer jer.. dia dulu garang ok... gerun sket.. masa aku tau hubby aku tu adik dia.. aku risau gak sebenarnya.. hahhaha.. tapi dh jodoh kan..but now dia kakak ipar yg baik and very caring.. kekekekk..

    ReplyDelete
  6. mama syira.. thank you.. amin amin amin... =)

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)