penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, November 11, 2011

Muffin Choc. Chip & Choc. Cake..




 Salam jumaat sume.. saja nk citer projek baking aku ni.. aku ni kalau dok kt umah, anak2 tido mmg tgn ni gatal sgt nk try wat itu ini.. asyik fikir makan jer kejenya.. apa lagi kalau ada resepi baru.. mmg teruja nk mencuba.. baked chocolate cake ni tk ingat bila.. tapi dlm minggu sebelum raya tu la.. aku kalau kata nk makan, tk kira ari keje ke cuti. Kenkadang time ari keje ni mmg padat.. tapi aku curi masa tu tuk baking coz panggilan tekak tk dapat ditahan.. sib baik hubby memahami isterinya ni. Thanks sayang, u sudi jaga anak2 bila i sibuk membako.. luv u lah!

chocolate cake ni ok la.. rasanya tkde la sedap giler.. lagi sedap version coklat kek kakak ipar aku nyer.. topping dia nampak mcm melting kan.. tapi sebenarnya lepas curah je topping tu dia terus mengeras cam brownies gitu.. aku kurang gemar.. tapi my hubby kata sedap ditambah lagi kalau letak cream cheese kt ats tu.. marvellous katanya.. tak kisahla janji dia suka.. berbaloi gak la wat kan..


And this muffin i baked last nite.. lepas dak kecik tu tido, aku cepat2 wat muffin ni. Nak wat kejap je coz bahan2nya mudah.. main gaul2 jer.. dah siap tuk dibakar.. rasa pun mmg sedap.. lembut, gebus yg amat.. tambah lak coklat cip tu melting.. emm.. lazat!! dpt dlm 15 biji kot.. makan panas2 pergh.. kenyang.. tu je aku makan dinner semalam.. muffin dlm oven lagi hubby dh tanya mana yg dah siap bakar.. amboi tk nyabor nk makan ye yang.. makin chubby la my hubby.. takpe, hilang penat isteri kalau apa yg kita masak suami and anak2 enjoy makan.. tak gitu para2 isteri sume??

Makaroni bakar ni aku wat ari yg aku MC tu.. tk larat nk masak lauk pauk, buat yg ni jer paling cepat.. gambar yg dah siap masak tk sempat nk snap.. ok lah, saje jer nk jamu mata korang ditengahari jumaat ni.. jumpa next entry k.. chow!

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)