penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, December 6, 2011

Farewell for Lileen

Last Sunday plan nk gather ngan my BFF which is Didi, Yatie, Lileen and Iwan.. sayangnya iwan berada diluar kawasan on that day.. jadi kami berempat jelah yg boleh jumpa.. no hal nyer.. so dh janji nk jumpa kt Pizza Hut, Subang Parade.. aku mmg excited giler coz rasa cam lama tk jumpa ngan diaorang especially didi la.. almost 7 months la.. even kami dok bukan jauh pun.. dua org kt kl, sorang lagi kt puchong dan aku kt klang.. tp kekangan masa dan komitmen pada keluarga menjadi penghalang.. perjumpaan ni sebenarnya adalah farewell tuk kawan baik kami Lileen yg akan berpindah ke Johor.. huhu.. so sad.. 

On the day, last minute Yatie tk dapat join coz ada family dtg umah.. tkkan nk kata tk boleh lak kan.. takpe kami sume memahami.. maybe next time dpt jumpa yatie.. apapun, suasana tetap happening ngan telatah anak2.. Ya Allah, penat mengejar diaorang jer.. sume jenis tk reti dok diam.. lasak2.. takpelah, diaorang pun bukan selalu jumpa.. ni la time nk beramah mesra.. 

Untuk rekod (cewah.. mcm bagus jer aku ni ekekek) aku, lileen, didi dan yatie dah lama berkawan baik.. dari sejak zaman belajar kt UiTM lagi.. dah hampir 9 tahun persahabatan kami.. inilah kawan susah dan senang.. byk suka duka kami harungi bersama.. sume tu merupakan kenangan manis yg takkan dapat dilupakan sampai mati.. dari kami bujang trang tang tang.. sampai berkahwin dan beranak pinak.. persahabatan ini tetap kukuh terjalin dan kami jaga baik2.. mereka ni bukan saja kawan malah dah mcm sedara bg aku.. kami kenal setiap ahli keluarga masing.. kami pernah tido bangun, makan minum dirumah satu sama lain.. pernah bercuti bersama.. malah suami2 kami pun boleh geng.. sungguh manis hubungan ini.. Aku bersyukur dan berdoa biarlah persahabatan kami ini kekal hingga ke akhir hayat.. 

To Lileen, aku doakan ko bahagia kt rumah baru dan tempat baru.. Walaupun aku sedih akan jauh dari ko, but di sudut hati ni gembira coz I know this is the best for you and your family.. jaga diri and always be strong.. please remember, walau kita terpisah jarak tapi ko tetap dekat dihati kami.. apapun terjadi, kami sentiasa sudi meminjamkan bahu untuk ko menangis, berkongsi tawa bila ko gembira, bersedia mendengar bila ko ingin bercerita.. aku akan merindui ko dan anak2 tersayang.. Danish and Faiq.. don't be notty k.. kesian mummy.. take care of your mummy k.. ibu pun akan rindu dengan Danish and Faiq. Insyaallah.. ibu balik Johor nanti, ibu singgah umah Danish and Faiq k.. (uhh cannot tahan.. air mata dh nk kluaq dah.. isk isk isk..) Jom la layan gambar2 masa jumpa ari tu.. huk huk huk...

 Family besar kami.. org yg diraikan a.k.a Lileen adalah yg berbaju purple tu.. anak-beranak sedondon.. sayang Yatie and Iwan sekeluarga takde.. kalau tak, mesti lagi meriah dan happening..

 Best friend forever.. tk cukup quorum.. rindu Yatie and anak2 sesangat.. see sume anak2 ku itu.. ibu sayang korang..

 Pn. Didi, her Hubby and daughter, Maryam Sorfina. hubby didi come all the way from Johor.. thanks Lan sudi join kitaorang..

Qaleesya, Qaireen, aku, Lileen and Faiq.. I will be miss u Lileen..




2 comments:

  1. beb... aku rindu sgt kat ko n geng yg lain...bile bace je entry ko cam nak mengalir je ayor mate ni....sayu n sedih rasenye.... ape kan daya...jauh di mata tp dekat di hati.... aku syg sgt ngan ko n geng yg lain.....

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)