penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, January 1, 2012

Balik kg.. ooo balik kg.. Johor menggamit2..

Salam tahun baru 2012 tuk sume.. kemana kami sambut tahun baru.. tk kemana2.. pi tesco beli barang jer.. pastu balik umah tgk movie sampai tido.. keh keh keh.. amboi2.. lamanya rasa tuan blog tk hapdet blog ni.. bukan apa.. tersangat la bz nya akhir2 ni even byk yg nk diceritakan.. jadi entry2 akan datang kira entry basi gak ler.. yg telah dieram berminggu yg lepas.. 
Cuti Krismas kami amik peluang balik JB.. dh lama rasanya tk balik sana..cian en. hubby.. last balik masa bulan pose tahun lepas.. haa gitew.. maka ari jumaat tu mmg ari yg bz amat bagi diriku.. balik keje dah la jalan jem cam hape.. sampai kt taska amik anak2 dah kul 7.30.. pastu terkocoh2 balik umah cepat2 coz lps solat nk gi hantar barang Avent yg kawan beli, plan jumpa ngan Pn. Farah Arif kt Esso depan Jusco Bukit Raja..malangnya anak2 lak meragam tk habis2.. maka En. hubby la yg gi hantar.. sian farah tunggu lama.. aku lak, sambil layan anak sambil buat benda ni..

 mengemas baju bajan yg nk dibawa balik.. besarkan beg ni..haa kami 4 beranak letak satu beg.. balik johor mcm ni, balik langkawi pun sama gak.. senang.. bantal tu mmg kena bawa.. si kecik nk tido senang..
 
 sepanjang jalan hujan di satu dua tempat.. en. hubby dh rasa ngantuk.. berhenti jap kt hentian apa ntah ni..aku lupa.. machap ke yong peng ntah.. bagi dia tido jap.. si kecik ni dah tido sekejap masa dlm perjalanan.. bila keta stop, dia pun jaga.. maka ibu tk dapat la lelapkan mata jap.. buat muncung angry bird kah kah kah.. korang ada?

 muka boring.. bila la nk sampai yek.. dh bosan dok dlm keta..

 si kakak ni tido tk sedar apa.. siap ngigau lagi.. apa la Qaleesya ni..

 En. Hubby yg tido jap.. ajak dia ganti drive dia tk nak lak.. sampai je JB tk terus balik kempas.. kami terus ke Pasir Gudang coz ada lunch invitation by my BFF... dalam kul 5 gak baru kitaorang sampai umah MIL kt kempas..


 Permandangan dari tingkap bilik.. keadaan kempas di waktu pagi.. best jer.. nyaman..

 rumah ni tersergam didepan MIL's house.. aku berkenan sgt ngan design umah ni.. saja abadikan gambar umah ni.. mana tau ada rezeki sok leh build umah mcm ni kt Langkawi..keh keh keh...


pandangan dari jauh..  bila nk dapat umah gini.. hehhe .. laman umah MIL yg lapang.. tapi tiap kali balik, anak2 tk sempat pun nk berlari2 kt laman tok wan ni. ada jer agenda kami.. heheh..


Penutup citer.. gambar dua puteri ku yg lena tido ni..mcm2 gaya... hehehe...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)