penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, January 16, 2012

Qaireen kena geget!!

Sebelum aku citer apa2.. korang tgkla dulu gambar kesan gigitan yg Qaireen dapat masa di taska... agak2 kalau anak2 korang yg kena, boleh hangin satu badan tak???

kt bahagian lutut..

 ni kt cabang peha..

 tangan..

 peha..

masa aku amik kt taska.. staff yg bagi Qaireen tu org baru.. dia tak ckp sepatah haram pun pasal benda ni.. balik umah, aku mmg tk mandikan dia lagi dah coz dh malam.. lagipun kt taska diaorang dh mandikan petang tu.. aku cuma lapkan badan dia jer.. masa lap boleh tk perasan lagi.. lepas lap jer.. aku perasan ada kesan kt tangan ni.. then aku belek2 lagi.. tgk2.. punyala byk kesan lebam kena gigit.. sume kt bahagian kiri badan.. apalagi.. menjeritla aku panggil en.hubby.. apa dah jadi ngan anak kita ni kan.. kena gigit nyamuk pun dh risau, apalagi tgk lebam2 camni.. mmg nampak kesan gigitan la.. sape yg gigit, naper takde yg inform masa aku amik td petang..
Ler ler tu gak amik hp call owner taska.. terkejut la dia bila aku bgtau.. sore aku that time mmg takde lembut2 lagi dah..mmg tegas abis.. aku smash arr dia sket.. apa kes ni, camne staff taska jaga bebudak.. kata letak Qaireen kt baby room.. takkan budak takde gigi gigit kot.. sorang staf jaga 3 org budak.. tkkan tk perasankan.. dia promise nk gi taska balik, cek ngan staff2 kt taska.. kang dia call aku balik.. sementara menunggu feedback dia tu, aku sapu la sume tempat yg kena gigit tu ngan minyak gamat.. cian anak aku.. tk dpt aku bayangkan camne la dia nangis kena gigit tu.. kalau satu tempat tu leh tahan lagi lah.. ni byk tempat.. mesti meraung dia time tu kan.. nak nak lak ibu takde nk tolong.. huhu..cam nk menitik air mata.. sob sob.. mulala nk sensitip dan emo melampau nih..
Setengah jam lepas tu, owner taska call aku balik. Dia ckp dia dah confront ngan sume staff yg jaga bahagian baby.. mmg ada sorang staf ni agak 'lengai' atau dlm kata lain, lembab + lalai.. tk tau apa motif dia bawa Qaireen kuar dari baby room masa senior staf gi panaskan susu Qaireen.. dia mmg nk buang dah staff tu.. mmg byk mendatangkan masalah.. haa ko dh ckp mcm tu mmg kena smash lagi la ngan aku.. aku ckp la.. kalau dh nk buang, buang jelah.. ni tak ke menyusahkan org.. aku tk marah budak yg gigit anak aku, tapi aku mmg hangin ngan staff yg jaga.. budak yg gigit tu below 2 years.. bukannyer dia tau apa.. yg jaga ni yg mcm keldai.. ko wat per masa budak tu gigit anak  aku.. skang baru gigit.. next time ntah apa lagi jadinya.. sebelum benda lebih teruk jadi baik aku bertindak.. nk kata aku cerewet ke hapa, lantak la.. ada aku kisah.. aku bayar korang, so, jaga la anak org baik2.. kalau rasa tk boleh, jgn keje kt taska.. gi keje cuci longkang ke hapa.. tk membahayakan anak org. Aku mmg tk boleh compromise bab2 ni.. Owner taska tu suruh aku pesan kt staff tu esok and warning diaorang..i said ok..
Esoknya, masa aku hantar pagi tu.. mmg diaorang dh tunggu aku kt depan pagar taska.. yg tunggunyer staff senior yg aku mmg suka dia jaga Qaireen.. bertalu2 dia minta maaf bg pihak si puaka yg kuarkan Qaireen dari baby room tu.. muka dia mcm dh nk nangis.. staff yg bermasalah tu tk kuar plak.. kalau tk mmg kena smash lagi ler.. aku kasi ceramah la sket.. pesan ngan diaorang agar jgn bawa Qaireen kuar dari baby room sampai aku amik dia.. hopefully lepas ni kejadian ni tk berlaku lagi..skang ni hantar anak pun msh risau2.. ingat nk cari babysitter la.. moral of the story.. always trust your instinct. Mother instinct tu always rite coz on that day.. mmg dari pagi aku asyik teringat sgt kt anak2.. rasa mcm nk amik EL jer balik rumah.. rupanya  ada sebab..

2 comments:

  1. siotlah taska nih! aku lak yg geram....sure anak ko menjerit2 tahan sakit...nak kena bako taska ni!

    ReplyDelete
  2. haa ko yg tgk pun geram apalagi aku ni.. ibu dia sendiri.. sedih siot.. ko jgn bako lagi.. sian anak2 org lain lak..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)