penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, February 15, 2012

Happy 10 months Qaireen..

Next week Qaireen bakal genap 10 bulan.. haish.. jap je masa berlalu.. rasa cam baru je melahirkan dia..
Alhamdulillah.. dia semakin sihat.. demam sket2 nk tumbuh gigi or nk pandai sesuatu tu biasalah.. skang ni dah pandai main2 ngan kakak Qaleesya.. dah pandai nk main kejar dlm rumah walau dia baru nk belajar merangkak (yer anak aku ni lum leh jalan, kot2 ada lagi yg dok asyik tanya dia dah leh jalan ke belum so that diaorang leh compare ngan anak2 diaorang kan.. ).. gigi dah tumbuh 4 batang.. dah start menggigit org.. kalau breastfeed.. faham2 jelah camne sakitnya bila dia gigit kan.. leh menjerit dibuatnya.. sabor jelah dik... dah pandai malu2.. aktif yg amat.. mmg tk reti dok diam..kalau dok dlm keta..sume benda nk dicapainya.. kalau kt umah..sampai kedapur dia pergi.. segala majalah2 aku ditariknya.. so kena careful sket la.. sgt manja.. itu sudah pasti.. dan lebih pasti sgt manja ngan aku.. payah nk tido malam.. nak ngempeng jer kejenya.. sampai sakit tulang belakang ibu.. (but itulah pengorbanan ibu tuk awak dik..besar sok jgn lupa..) makan sentiasa berselera..sumbat la apapun.. kenkadang kalau dapat kertas..kertas pun dimakannya.. kah kah kah.. masih makan bubur yg dimasak oleh aku.. aku lum yakin lagi nk bagi dia makan makanan kt taska.. suka ketawa.. nangis pun suka gak.. especially bila nampak aku lalu tk angkat dia.. dah pandai bye bye org.. pandai minta sesuatu.. suka dengan air.. kalau nk mandi tu suka sgt la.. apa lagi yek.. dh tk bleh ingat dah.. nanti2 la aku update lagi apakah kebolehan anak dara aku yg kedua ni yek.. sementara tu jom layan gambar gegirl yg dah masuk 10 bulan ni..
 
 sometime nampak cam anak cina pun ada gak awak ni dik..

 suka menyibuk kt dapur.. aku baru je kasi dia dok kt walker ni coz dia tk suka baring.. bila meniarap lak, suka kutip apa jer kt lantai dan msk ke mulut.. bila duduk..pernah sesaja dia terlentang kan badan dia ke belakang.. fikir kenkonon ada org sambut padahal tiada..maka melalak la .. kenkadang nk amik barang dia leh tersembam ke depan.. maka berdarah mulut.. tragis tul.. oleh itu dok ler dlm walker ni dik.. 

 suka kejar akak cam ni.. kelakar tgk diaorang main.. riuh rendah umah aku.. hehehe.. baru dua org tu.. bayangkan lah kalau ada ank empat org.. for sure suara aku tenggelam dek suara mereka.. by the way ini lah penghibur hati kami suami isteri.. tanpa mereka sunyi dunia kami.. terima kasih ya Allah..

Lastly.. budak yg dh tak bam bam sgt.. tulah dik, melasak kesana kemari.. sudah kurus kamu.. hehehe.. apapun ibu tetap sayang adik dunia akhirat.. mmuaah mmuahh..

2 comments:

  1. Dah 10 bulan qaireen..cepatnya masa berlalu kan liza. Anak akak dulu, ngam ngam birthday dia setahun, baru dia pandai bertatih dan sesekali lepas tangan. Setiap baby mempunyai potensi yg berbeza, jgn risau la...

    ReplyDelete
  2. tulah kak.. terasa cam baru je lahirkan dia.. masa pantas berlalu, kenkadang rasa sedih coz sometime kita miss perkembangan masa diaorang membesar ni coz kita keje..akaknya dulu pun masuk umur setahun baru leh start nk berjalan.. saya tk risau sgt tambah lagi badan qaireen ni debab.. tapi mulut org ni tk dapat ditutup.. bila diaorang asyik tanya dan bandingkan ngan anak diaorang.. sket sebanyak kita terasa risau gak.. huhu.

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)