penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, February 22, 2012

Menyopping lampu dan kipas..

Dua tahun yg lalu masa baru masuk umah ni, kami mmg tk tukar apapun bahagian siling kt umah ni.. takde wat plaster ceiling, takde tukar lampu,takde tukar kipas... sume guna yg asal.. sementelah aku beli umah atas owner kan.. sume tu dah ada.. so guna jelah dulu even lampu tu sume lampu kalimantang jer.. kipas pun kipas biasa jer.. nak pindah randah ni pakai byk duit.. so kita dulukan mana yg perlu.. mcm cat umah.. extend dapur, wat kitchen kabinet.. beli meja makan..(dulu dok umah flat, ruang tamu tk besar nk letak meja makan kan..) polish marble etc.. tu je pun dh habis dekat RM10,000... tk kira lagi yg bayaran guaman untuk proses pembelian, bayar deposit bla bla bla.. bak kata org, duit kuar mcm air la.. dah la time tu, baru nk masuk setahun kawin dan baru dapat baby.. aku ni bunting pelamin.. Qaleesya plak lahir tk cukup bulan.. 8 bulan dah kuar.. sebab tu kecik cenonet jer org nya.. lahir pun 2kg jer.. kena masuk oksigen lagi..huhu.. ish... melalut lak.. kot kot la ada yg tertanya2 kan.. masa kawin dh habis berbelas ribu, pastu dh pregnant.. persiapan tuk kelahiran org baru plak.. qaleesya baru masuk 5 bulan, dah pindah umah baru lak.. jadi mmg financial tu very tight.. 

So, kami beli barang sket demi sedikit.. setelah 3 tahun dok umah ni.. baru la terniat nk tukar lampu kan. kah kah kah... barang skang ni sume mahal2.. beli 3 lampu dan satu kipas pun dah dekat RM800 lebih gak.. lum masuk upah wiring lagi.. haii dunia2.. lampu kita org pilih takde grand gila.. chandelier bagai..kami mmg tk minat lampu2 cam tu..kami beli lampu biasa2 jer.. 

 ni tuk ruang tamu... 

ni tuk ruang makan.. abaikan bekas itam kt siling tu yek.. tu bekas lampu lama.. kena cat balik, tapi en hubby lum cat2 lagi sampai ari ni.. nampak gayanya bini dia plak la kena cat.. huhu..

 kipas for living hall

lampu kt tangga.. jgn ditanya naper konsep lampunya ala2 gini.. ni en. hubby nyer taste.. yg lain aku dh pilih so yg ni dia nk cenggini. ikut kan jelah walau dlm ati tk berkenan sket.. tapi selepas dipasang.. en. hubby kata.."maybe kita kena tukar lampu ni mcm yg u nak tu la.." sebabnya cahaya kurang terang.. aku tk selesa langsung.. nanti gaji kita pau dia beli lampu tangga yg lain keh keh keh.. lampu ni kita transfer masuk bilik.. wat lampu tido jer..romantik sket kah kah kah... jgn marah yer yang...lap u la...

5 comments:

  1. beb, citarasa kita sama beb...lampu ruang tamu kamooo sejibik sejibon dgn lampu ruang tamu aku..cuma light lampu aku kaler kuning...konon2 nak romen-tik...ekeke....

    ReplyDelete
  2. tulah.. kita mmg sehati sejiwa la nome.. aku tk bleh plak lampu kuning2 ni.. mmg la romantik kan.. tapi aku pening hahahah..

    ReplyDelete
  3. sama je dgn akak ni. dah masuk rumah almost 8 years dah.. masih ada yg tak complete.

    ReplyDelete
  4. Cantik lampu kat living hall tu liza..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak ita.. dh dua tahun duduk baru nk tukar lampu heheh

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)