penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Wednesday, February 22, 2012

Me'reward' diri sendiri

Haha nk tepek kt sini pun malu sebenarnya.. tapi memikirkan blog ni dh mcm diary aku kan.. aku letak la gak.. korang tolong jgn gelak k... ini boleh dikatakan reward tuk diri aku gak ler.. even murah..tp berguna tuk aku.. takdelah mcm korang beli Galaxy S ke, Note ke, tab ke... or Iphone ke.. aku beli murah2 jer.. lagipun aku bukannya gila gadget cam sesetengah org tu.. makan, jalan, meeting, keje, apa2 jelah sume tangan dan mata asyikkk kt hp.. aku pasti, time berak pun mesti dia dok ulik hp dia gak.. hahahha.... ikut ati aku nk jer pakai hp nokia aku yg lama tu..selagi tk rosak.. guna jelah.. lagipun kt opis ada internet, umah pun ada beruk band ni.. apa susah??? tapi memandangkan sometime aku nk kena cek business online aku ni tk kira masa.. so nak tak nak beli la satu smartphone murah ni.. kurang2 leh la access internet bila customer tanya barang ke, nk order ke, pantas sket aku leh reply especially bila aku bukan dirumah atau diopis.. 

Jadi ini bukan satu pembaziran kan.. byk gunanya.. tk nak beli mahal2 coz anak2 aku ni pantang tgk benda2 ni.. kang sesia jer diaorang baling wat bola.. kah kah kah.. lagipun kita beli ikut keperluan, bukan kehendak..Setengah org lebih rela papa asal bergaya.. sanggup perabih duit beribu ringgit beli benda ni tapi utk family, utk anak2 berkira bukan main.. pastu berlagak satu opis menayang hp baru kan.. takde maknanya..  jadi aku cuma perlu yg ini.. so aku beli yg ini.. bukan kata nk kedekut ke apa.. duit tu byk benda lain boleh digunakan daripada perabih kt benda ni.. tapi kalau korang ada duit lebih dan korang mmg suka gadget2.. aku tk halang tau.. tu duit korang.. suka ati la nk wat per pun.. aku just bgtau pendirian aku jer.. heheh jgn ada yg terasa ati plak k.. takde kena mengena ngan korang pun.. peace no war..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)