penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, March 26, 2012

Cameron with Love.. Part 1

Kejadian berlaku pada minggu last cuti sekolah.. org cuti skolah, ko bekerja.. org dah start balik dari bercuti.. ko lak gi cuti.. heheh.. nk elakkan kesesakan ditempat percutian katakan.. lagipun, anak2 lum skolah.. suka ati la nk pi bila pun.. yg penting cuti mak apak ado... 

Plan nk gi Cameron Highlands ni dah dibuat semenjak Qaleesya dlm perut lagi.. abahnya yg berjanji.. masa tu on the way nk balik kg nun di utara sana.. tapi sampai la Qaireen lahir 3 tahun kemudian, tk pegi2 jugekkkk... "abah.. lenkali tolong jgn berjanji k.." makanya mulalah org2 tua dikg bising.. "Qaleesya ni asyik demam tk baik2..jap sihat pas tu demam lagi.. ni sume sebab tk tunaikan kata2 nk bawa dia gi Cameron Highlands la ni.." aishh org tua2.. percaya bebenor benda2 karut ni.. even kita dh tarbiah yg penyakit tu dari Allah.. penghapus dosa2 kecik.. tapi diaorang ttp ngan kepercayaan tu gak.. makanya, walau tk percaya tapi coz tk nak diaorang bising2 lagi.. kang kata tk dgr ckp lak.. maka we plan gi la family day kt Cameron Highlands tu.. niat ati kitaorang cuma nk bercuti, bukan sebab percaya benda2 karut tu yer.. yg pergi.. abang aku satu family, mak, ayah, adik dan mak mertua abang aku.. ikut ati nk angkut mak and bapa mertua aku skali.. tapi memandangkan ayah mertua kurang sihat.. kami jelah yg gi..

Abang aku sefamily + makayahadik aku..+mak mertua dia bertolak dari penang.. diaorang naik ikut Simpang Pulai. Kami anak beranak naik ikut Tapah.. uish.. mencabar sungguh jalan Tapah ni.. berbelok2.. jalan sempit plak tu..ni first time aku naik Cameron ikut Tapah ni.. mmg sesak dada la nk sampai ke atas tu.. keta plak byk turun dari Cameron, maklum la org dah nk balik dari bercuti.. sib baik en hubby cekap sket bawa keta..even aku kt sebelah sakit kaki tekan brek angin kah kah kah... anak2 alhamdulillah.. tido dari bertolak, sampai la ke Cameron baru jaga.. so, tk byk kerenah la.. 

Sampai kt atas dlm kul 1pm.. terasa gak angin sejuk tu.. gi makan dulu kt gerai2 area Maybank Tanah Rata tu..tgk org ramai.. makanan tk sedap.. harga cekik darah.. tempat busuk.. aku mmg tk bleh makan langsung.. suap Qaleesya makan jer.. hubby makan tanpa byk songeh.. bila aku tanya tk bau busuk ke, dia kata tak pun.. aihh aku sorang jer ke yg bau.. jgn biarkan diri anda diselubungi misteri.. jeng jeng jeng.. makan 3 beranak without air (aku=nasi dan ikan bawal goreng, hubby=nasi dan ikan pari masak asam pedas + sayur sket, Qaleesya=nasi dan sup), agak2 korang baper hengget??? Total makanan yg ala kadar tu RM18 tau!!! Cekik darah tak??? sabor jelah.. 

Lepas makan, abang aku datang.. terus gerak ke rumah kakak iparnya.. first night tido umah kakak ipar abg aku ni.. dia keje kt MARDI Cameron Highlands.. 2nd nite baru tido kt Apartment sewa dlm kawasan MARDI.. sampai tu rehat2 jap.. petang tu kami masak sendiri.. gi pasar malam brinchang.. beli sayur, lauk pauk..masak sendiri.. lagi sedap dan mengenyangkan.. 

 perlu melalui kawasan tepi padang ni nk kerumah kakak ipar abg aku tu.. berdekatan ngan hotel Century Pine resort..

tgk.. berkabus kan.. sejukk.. mlm lagi la sejuk.. to be honest, tgn aku cam nk kebas bila basuh pinggan mangkuk kt dapur.. gosok gigi, cam kumur ngan air dari peti ais.. bgn sok pagi, kebas tangan even dh pakai sweater huhu.. 

Antara pokok bunga yg kak ani tanam depan rumahnya.. segar2 kan pokok2 ni.. besar2 plak bunganya.. 


bersiap tuk ke pasar malam kali kedua..

sekali sampai hujan lebat daaa.. berkampung dlm keta jer lah sementara menunggu mak dan abang aku pi shopping..




Qaleesya dah sepupu sepapatnya..
mmg tk reti diam budak dua org ni..
Qaireen tgk ibu cam confuse jer.. ibu cun ke mlm tu ahaks... at last dapat gak ler turun jap.. pi borong strawberry and jagung.. then terus balik, makan strawberry dan jagung rebus.. pastu tido.. kita sambung next entry k..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)