penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, March 15, 2012

Citer Ahad plak..

Hari ahad pagi tk kemana2.. dok umah diam2 basuh segala baju bajan.. masak simple2 jer.. coz plan ptg tu nk ke umah kakak aku kt sunway.. dh lama tk jumpa dia.

Kul 10pg si pemilik kaki kecil ni dh bangun.. sib baik sume keje mengemas dan mengemop umah dah siap.. tinggal nk masak jer.. 
 
Mak Lebai Qaleesya.. pakai songkok abah..pas tu tgk tv dekat2.. haish.. penat tarik dia kebelakang.. jap gi dia gi depan balik.. geram ibu tauuu...kang rabun kena pakai spek cam ibu dan abah.. tk best tau pakai spek ni..
 
Dah makan kenyang..masing2 tido keletihan.. si adik disini..
 
dan si kakak disana.. kejam kan ibu biar dia tido atas tikar cam tu jer.. dia ni kalau dh tido, baik jgn alih2kan.. kang dia mengaruk..sume keje tk jadi.. huhu.. 
 
Projek masak2 aku petang tu.. PAVLOVA.. tapi tk menjadi sgt.. hiasan pun tk cantik.. hentam sajalah.. but aku tk leh masyuk sgt la pavlova ni.. manis.. tu pun aku dh kurangkan gula.. tukang perabihnya adalah en. suamiku.. mekasih yang..
 
Petang tu kitaorang gi umah kakak aku.. dak ni kenkonon dh besar ler tu.. tk nak dok kt car seat dia lagi... haish.. risau la takut abah emergency break ke.. bahaya kan.. nk kena paksa dia dok balik kt car seat ni.. tu jelah citer ahad kami.. 

3 comments:

  1. wahhh pavlova....masyuk!!! nampak sedap...manis ek? aku lom penah rasa lagi...rajin tol kamoo ni ku

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'aa manis.. coz wat ngan gula dan telur kan..mcm meringue tu. tapi bila makan ngan fresh cream dan buah2an masam leh balance balik la.. apalagi makan time sejuk2.. layan gak ler.. heheh

      Delete
    2. oh yer nome.. aku mmg suka dok dapur try mcm2 jenis desert ni.. mcm satu kepuasan bila apa yg kita try tu menjadi. eheheh..

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)