penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Thursday, March 15, 2012

Hanoon al Arab

Minggu ni agak malas nk balik masak.. so, petang semalam lepas amik anak2 kt taska.. kami pi pekena nasi arab kt Restoran Hanoon al Arab kt Setia Alam.. En. hubby mmg suka makanan arab.. so far ok la.. makanan sedap.. terasa rempah ratusnya.. 

Baru sampai.. ngah tunggu makanan.. suka ler tu dpt makan makanan arabbb..

 Qaleesya dh start nk meneroka..

 Ibu ngan adik dok kt sofa.. so, adik bebas bergerak..

 Mango Juice for me, Ice lemon tea for hubby.. Air mangga ni mmg marvellous la.. pekat.. mmg terasa mangga tu.. fresh seii..

 Chicken Kabsah.. ayam dimasak bersama nasi.. Nasi dia sedap.. makan begitu jer pun ok.. ayam plak mmg lembut dan juicy.. sup tu sedap, sos tu pun mengancam.. rasa pedas + masam.. gambar lamb kebab hubby dan chicken soup + roti arab Qaleesya aku tk sempat snap.. sibuk ngan si kecik tu.. but daging kambing tu mmg sedap.. lembut jer.. takde bau hanyir kambing.. aku ni bukan penggemar kambing.. mmg tk makan daging kambing pun coz bau dia.. tapi yg ni aku rasa la sket..mmg boleh telan.. juicy and tender..

Chicken soup tu pun yummy.. ada shredded isi ayam.. Qaleesya makan sket jer coz dia dh makan nasi aku tu.. so, ibu, abah and adik yg perabih soup tu.. ekeke.. Aku mmg recommend la sape nk makan makanan arab.. leh terjah Hanoon Al Arab kt setia alam ni.. kedai nya sebelah corner lot.. dekat2 ngan kedai lampu.. carilah yer.. singboard dia color merah, tulisan color putih.. makanan nya sedap.. harga pun berpatutan.. kami makan tu sume RM49 jer.. tempat solat juga disediakan di tingkat atas..

 lepas makan, main2 ngan debab ni.. oooohhhh aku nampak sgt gemuk di sini.. huhu..

 yeahh.. petanda kena diet.. no more chicken kabsah or nasi mendey.. huhu..

 bebudak ni melepak main bidai tu sementara abah gi bayar.. Alhamdulillah.. kenyang.. Jom ke Hanoon al Arab!!

2 comments:

  1. InsyaAllah nanti leh la try. husband kita pun suke makanan arab. liza kalo nak try jauh sikit, nasi arab yg paling sedap kita penah makan kat Restoran Saba, Cyberjaya :)

    ReplyDelete
  2. waa thanks farah.. nanti leh ajak hubby try kat cyberjaya plak..

    ReplyDelete

Feel free to drop your comment k.. tq =)