penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Sunday, March 4, 2012

Membako lagi.. Marble kek pulak

Salam ahad sume.. best kan cuti.. leh lepak2 kt umah bersama keluarga tersayang..  hari ni aku dan family tk kemana2.. dok umah jer.. byk koje nk dibuat.. laundry adalah salah satu darinya.. byk betul baju nk dibasuh huhuhu.. arini lunch masak simple jer.. sup ayam, terung goreng berlada dan ikan goreng.. penat la membasuh, mengemas dari subuh hari.. jadi en. hubby ckp masak simple2 jer.. alhamdulillah.. dh kenyang pun.. 
ok ni nk citer pasal kisah semalam.. aku ni cam teringin plak nk makan marble kek.. sebelum ni pernah buat tapi version color coklat kuning jer.. this time teringin nk buat warna warni gitu.. so, balik dari bershopping di Tesco mlm semalam.. aku pun memulakan tugas membuat kek.. miahaha... sekejap sgt dan senang jer nk wat kek ni.. ni lah rupanya marble kek warna warni ku itu...

 ni sebelum dibakar.. cantik plak tgk dia berwarna warni tu..

taraaa.. setelah siap dibakar.. jap jer.. sedap.. mmg berbaloi buat.. rasa susu2 sket.. yelah katapun masuk air susu kan.. heheh.. lepas buat aku upload gambar ni kt FB.. member ofis ada lak yg tanya masih ada lagi ke.. yang aku wat semalam dh habis dimakan en. suami.. suka benar dia ngan kek ni.. tu yg aku rajin wat tu coz hubby aku suka makan.. sian pulak coz yg bertanya tu ngah pregnant.. kang kempunan lak kan.. tgk la, malam kang rasa nk bakar sebiji lagi.. bawa gi ofis sok.. insyaallah..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)