penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, April 10, 2012

Cameron with Love - Part 2

Hadoi.. malasnyer la nk update kisah percutian ini.. tapi sebab 1st entry dah letak part 1, kenala habiskan gak.. kalau tak, rasa terbeban. huhu..

oklah, 2nd day @ cameron highlands.. bangun pagi2 tu.. aduhaiii kebas tangan.. sejuk weiii.. tgk anak2.. dua2 org tido kt ats lantai.. hadoi.. korang ni tk sejuk ke??? adus dus.. nk mandi kang lagi rasa malas.. sejukkkk.. basuh muka, gosok gigi dulu.. tu pun air mcm kuar dlm peti ais.. sejuk gigi ku.. aiyaakkk.. pagi tu sarapan kami masak sendiri.. mak ngan abang pi beli kuih serba skt.. alhamdulillah.. dh kenyang.. lepak2 dulu kt umah.. tolong mak2 duaorang tu masak apa yg perlu tuk tengahari.. ada ikan pari bakar, sayur campur.. kari ikan masin dan terung dan apa satu lagi lauk, dh lupa.. amboiii mmg berselera makan... panas2 tu.. bertambah2.. kt Cameron ni apa yg aku realize.. even gerai tepi jalan pun, makanan bapak la mahalnya.. so cam serik lak kan, nk gi makan kt kedai yg mahal melampau tapi kualiti dan rasa makanan.. hampehhh!!!

Lepas mandi sume, kami pun bersiap nk kuar.. sebelum tu snap gambar bebudak ni dulu..

 aksi manja dari Qaleesya

ni nk wat peace tp tk jadi..
1st place yg pergi adalah taman agro MARDI.. katapun nk pi amik kunci apartment kt situ.. kami sewa apartment kt MARDI ni..  so, lawat2 la dlm kawasan taman pertanian MARDI tu dul.. cantik gak tempat ni.. 
 bersama si dara ini.. nak amik gambar jer kena dukung.. if not dia lari sana sini..

 my mom.. SIL, adik dan anak buah.. besar2 giler ikan kt kolam ni..air kolam ni direct terus dari bukit..

 bestnyer kalau dapat umah cenggitu.. ala2 inggeris tu..

I love flowers.. suka sgt2.. tambah2 bunga2 kt sini segar2 sumenyer..

segarkan.. color pun cantik..


Qaleesya suka tgk ikan.. heheh.. mcm nk masuk kolam jer gayanya..

 haa yg mcm bonzer tu abang aku.. ngah snap gambar mak dan ayah.. yg cekak pinggang cam mandur tu kakak ipar aku.. keh keh keh...

with ibu tersayang.. 

 bersama dua org chenta hatiku.. sorang lagi, tido zzz...

hubby tukang snap.. sana sini suruh aku posing ngan Qaleesya.. ikutkan jelah.. padahal bukan photogediks pun..

 ngan kakak zatie.. bunga lagi.. 

adik yg nyenyak tido.. 

merahnya strawberry.. ngan bau yg sweet tu.. mmg gerammm... cam nk makan ler ler tu gak..


nyum.. nyum... fresh rasanya...

rasa cam nk petik jer.. keh keh keh..

aduii.. ampunkan aku.. strawberry lagi.. mmg giler la tgk strawberry masak ranum ni.

 juntaian ladies shoes..

ibarat berada dlm taman.. wat garden wedding best ni..

dipanggil bunga 'ladies shoes' coz bentuknya macam kasut tumit tinggi.. indahnya ciptaan Allah.. takjub! Subhanallah..

Qaleesya syok tgk air pancut.. nanti kita dah kaya, kita wat kt laman kita k.. kah kah kah.. berangan tk habis.. huh..

 mereka berehat disitu while kami round2 dulu..

aku sukaaaaaaaaaa bunga..teruja sgt tgk pelbagai bunga.. 


gadis dan bunga.. suka sgt bunga yg berwarna warni ni!

cam nk makan jer kah kah kah... ni kalau wat mandi bunga best ni.. 

roses are always in my heart.. 


aku lupa nama bunga warna turquoise ni.. tapi like sgt ngan color dia


 Apple..

Tomato..

@ cactus farm..

dia dh tk larat jalan.. nk berdukung plak..

abah yg redha..

cantik sungguh permandangan ni..

 sesejuk mata memandang.. kalau la ari2 leh tgk permandangan cenggini.. alangkah bertuahnya..  ^___^

si kecik ni dh jaga dari tido.. time ni kami dh nk pi check in kt apartment dulu.. hantar barang sume.. lepas tu nk kesini plak.. jeng jeng jeng..

 yeah.. ke kilang boh ini.. Ladang Teh Boh.. sayangnya time sampai ni.. hujan.. then perjalanan ke sini berliku dengan jem dan hujan lebat.. sampai jer kilang teh ni baru habis office hour.. tk dapat la masuk melawat dlm kilangnyer.. tapi kilangnya buruk kan.. kata staff kt sini.. ni la kilang dari zaman ongputih dulu.. diaorang baik pulih jer.. tanpa mengubahsuai keadaan asal kilang..

menyejukkan mata yg memandang.. tambahan lepas hujan plak.. dingin sungguh..

dingin kabus di banjaran.. cewahhh.. kt sini byk tempat jadi lokasi filem OMBAK RINDU... antaranya tempat kt bawah ni..

ingat?? tempat lisa surihani a.k.a mila jumpa dengan haris a.k.a aaron aziz...


Family pic yg agak tk semenggah.. time ni hujan lebat giler.. ngan angin lagi.. cepat2 amik gambar dan blah dari situ.. coz hujan dah tempias kt anak2 and sgt sejuk.. tu yg tk dapat ready betul2.. kikikik.. janji ada kenangan.. 

abah and adik.. dh mcm eskimo dah si qaireen tu.. kah kah kah...

Kami yg menunggu hujan reda nk balik apartment.. time ni dh sgt penat.. but seronok dtg sini..one fine day, akan datang lagi.. lepak2 kt deck yg nampak ladang teh tu.. insyaallah... k, kita sambung part 3 yek.. ciauuu...
















2 comments:

  1. seronoknya cuti-cuti ditanah tinggi..ni yg tetiba nak balik Malaysia nih!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oja.. kami kt sini panas.. tu yg gi ke tanah tinggi.. awk kt sana sejuk sampai bersalji, setakat cameron ni mesti tk rasa apa2 kan.. hehehe bila nk balik m'sia.

      Delete

Feel free to drop your comment k.. tq =)