penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, April 17, 2012

Checked/Russian Cake

Dah lama dok belek2 blog akak Azlita Aziz ni.. sume kek2 yg dia wat mmg bisa buat org yg memandang meleleh air liur la.. dari minggu ke minggu dok bertangguh nk wat kek ni.. tapi kalau sampai dah termimpi tu maknanya kena buat jugekkk... makanya, ari sabtu lepas.. after balik dari kelas, aku zasss ke Bagus SS13.. zup zap zup zap beli sume barang.. balik umah.. petang tu dlm kul 6pm terus ke dapur, memulakan projek khas buat kek ni.. mak aiii pukul 9 lebih baru siap weiih.. hadoiiii... byk benda nk kena prepare kan.. mmg meletihkan.. dan aku serius ckp, this is the first and last aku buat kek ni.. kiranya time nk mendeko tu, tangan dah menggigil la kepenatan.. tk pernah seumur hidup aku buat kek sampai menggigil kepenatan.. hadoi..sib baik rasa sgt sedap dan mengujakan.. tapi AWASSS!!!.. tk boleh makan byk, nanti gumukss... hahahaha.. jom cuci mata yer...

1st time wat coklat ganache... bubble plak.. tgk, deko pun dah kelaut.. tk larat dh nk deko cun2.. 

 hasilnya selepas di potong.. cun tak??

yg kuning tu cream cheese yek.. aku letak pewarna kuning sket.. 

aii tgk pun leh telan air liur.. sib baik ada sepotong dua lagi kt umah.. balik leh membaham lagi kah kahkah.. ganazz ko.. baham plak.. tapi seyes.. kek ni mmg sedap, pada aku la.. berbaloi la susah payah buat.. hubby pun suka.. rasa dia ada sket2 cam coklat indulgence gitu.. Sempat la bawak tuk member2 ofis merasa.. 

ok dah.. aku nk suruh korang cuci mata aku plak yg terliur.. tk sabar nk balik makan... sedaappnya... nyum nyum nyum...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)