penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, May 4, 2012

Qaireen's birthday Celebration @ Taska..

Wah.. bz bangat this week.. baru leh nk update entry panjang2.. heheh.. larat ke kome membacanyer?? hahaha.. org perak jgn marah yer kalau salah tatabahasa.. 

So, last monday wat celebration birthday Qaireen @ taska dia.. saya just prepare goodies bag which contain air kotak, jajan, jelly, cupcake coklat (handmade) tuk diberi pada kawan2 di taska.. selebihnya, makanan2 lain.. owner taska yg prepare.. ada mee/meehun goreng, nugget, agar2 etc.. thanks kak ida sudi prepared sume ni..(oppss.. xde la lepas tangan suruh org tu prepare free kan.. adalah bagi skt sumbangan).. hari ahad tu, saya sekeluarga ada makan2 kt SINI.. balik pun dah petang.. lepas solat Asar terus ke dapur siapkan bahan2 dan terus proceed baking rainbow cake for birthday Qaireen.. kek nyer pulak kena buat besar..maklumlah, utk 60 org makan kan.. tk termasuk parents2 lagi.. tk pernah la bakar kek besar2 ni..sementelah oven yg telah byk berjasa tu comel jer saiznyer.. so kena buat dua adunan, dua acuan.. satu acuan kena bakar 5 kali.. maklum lah 5 layer.. (larat wat 5 layer jer.. =P ).. lepas maghrib baru siap sume 10 layer ... 2 biji kek dicantumkan bersama.. then wat fresh cream pulak.. fresh cream ni jap jer.. tapi kena cepat.. maklumla tk leh lama2 kt luar.. kang tk cantik dan halus creamnyer.. haaa amik ko.. mendeco sepantas yg boleh.. abis siap cover cream kt kek, masuk ke dalam peti ais dulu.. then baru buat another cream tuk hiasan pulak.. nk buat byk, takut cepat lembik.. 

Anak2 en. suami handle.. tapi sudah pastinya ada adengan air mata nk kt ibu.. baik qaireen maupun qaleesya... stress gak ler bila wat keje sambil dengar anak melalak tk henti2 kt atas.. kena gak ler keras kan ati, kalau tak, tak menjadila kek ni.. So, inilah hasilnya.. cara org tk pro hias kek.. 

alhamdulillah.. kek ni siap dideco kul 1 pg... ingat nk gak lukis bukit2 ke, burung2 ke.. tapi dh penat sgt dah.. non stop.. walaupun tk cantik sgt.. tapi puas ati coz ini hasil air tangan sendiri.. korang ada??? ehehhe....

Lepas siap kek ni.. kemas2 sume.. baru beralih ke goodies bag plak.. cup cake yg 60pcs tu lum masukkan lagi dlm goodies bag.. kena buat time gak coz sok pagi masa antar anak2 ke taska dah nk bagi staf taska simpan benda2 tu.. hmm penat mmg penat.. tapi demi anak, saya gagahkan juga... dlm kul 3 siap sume.. baru naik nk tido.. alhamdulillah.. baru leh tido dgn tenang.. soknyer saya keje yer.. rabak biji mata.. gi keje pun badan cam melayang2 jer.. tgh breakfast pun leh terlelap hahahah.. wat malu jer.. 

 antara goodies bag yg telah siap..

antara cuppies yg aku buat.. 60pcs sumenyer tuk letak dlm goodies bag td..

Jom la layan gambar birthday girl ni.. =)

anak2 di taska.. cam seronok tgk diaorang sebaris jer mcm ni.. Qaleesya pun terselit sama.. 

yg tengah tu owner taska.. yg pakai tudung hitam tu yg jaga qaireen that day.. tima kasih bebanyak yer kak ida.. susah payah menjayakan majlis simple ni..

ceh ceh.. behave nyer qaleesya..

amik gambar dulu.. sebelum potong kek..

happy birthday to you.. happy birthday to you.. happy birthday to qaireen...

qaireen tgk sana sini .. naper ramai sgt yg tgk i ptg kek ni.. heheh


yess my rainbow kek..


sedap ke nak??

alhamdulillah.. budak2 suka.. maklumla warna warni kan..

qaleesya tk suka kek ni.. dia suka kek coklat..

dak gemok ni.. bg apa pun dia makan.. nyum nyum..

Alhamdulillah.. ramai parents juga suka ngan kek ni.. sampai ada yg tempah kekekek...

ceh ceh.. model..besar dah anak dara saya...

hadiah tuk qaireen dari Mama Darwish.. thanks yer..

Syukur pada Allah S.W.T kerana memberi kemudahan pada kami mengadakan majlis kecil2 ni tuk Qaireen.. moga di lain masa leh wat lagi.. looking for next birthday.. Ibu dan Qaleesya bulan 8 nanti.. =)





No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)