penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Friday, May 4, 2012

Qaleesya and school..

Next year Qaleesya will turn 4 years.. so kami pun dah sibuk mencari tadika tuk dia.. (actually saya yg sibuk lebih.. abah dia ikut jer.. naper yek org lelaki ni cam tk beria2 jer.. huhu..).. survey punya survey.. di internet, daripada rujukan kawan2.. maka kami sebulat suara memilih kindy ni>>>>

 Yes.. Little Caliphs.. moga anak kami menjadi khalifah yg berguna... why Little Caliphs.. coz daripada sume testimoni parents yg hantar anak ke little caliphs.. anak2 diaorang dah pandai solat, hafal surah2, doa2.. bukan kata kami tk ajar dirumah.. tapi setakat mana lah masa yg ada, jadi saya fikir elok hantar dia ke sini.. anak2 sekarang, perlu diajar dari kecil ngan ilmu ukhrawi.. dunia skang makin mencabar.. takut membaca kisah2 sosial remaja skang.. moga keturunan ku terlindung dari sume yg tak elok ni.. amin... 

So, next year Qaleesya akan bersekolah disini. If perkembangan ok.. akan meneruskan hingga umur 6 tahun disini.. so far, silibus pembelajarannya ok..ada aktiviti cam swimming class, taekwondo class, mengaji dan bahasa arab.. bab taekwondo tu, nevermind.. ibu leh ajar sendiri.. heheh... well tk sabar plak nk bawa Qaleesya tgk2 kindy dia ni.. hehehe..

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)