penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, May 29, 2012

Setia City Mall

Ni nak citer sket pasal shopping mall yg baru buka kt umah kite ni.. ececeh... makin lebar la langkahku lepas ni.. agak2 bosan gi sini, bosan lagi gi jusco, kot bosan gak.. terjah la tempat yg seminggu tiga empat kali pergi tu.. mana??? Giant ngan Tesco.. ate kata dekat kan.. ok gak la dok sini, byk kemudahan... 

Setia City Mall ni dah dibuka pada 17 May 2012 aritu.. tapi tk berkesempatan nk pergi. Lagipun sure2 ramai org kan on weekend tu.. maka sempena Qaireen ada check up kt spital tu, kami amik kesempatan pi lawat mall yg baru dibuka ni. Balik dari hospital petang tu, terus amik Qaleesya kt Taska then terus terjah tempat ni.. cian gak Qaleesya kena tinggal kan.. 

sorry parking tiket blur sket.. nk cepat.. weekdays rate parking cuma RM1.00 per entry. Ari cuti, tk pasti coz aku tk sempat baca masa masuk ngeh ngeh..

kawasan ni kosong lagi.. kt luar tu kawasan lepakssss..

kt bahagian luar tu ada air pancut.. berangin jer.. then kt tengah2 tasik buatan tu ada padang bola..apa??? padang bola??? yer korang.. padang bola.. tk percaya gi tengok sendiri hehehe...

amboi.. kedai emas jer yg aku snap kan..

Qaleesya pakai baju pun bodoh2 jer.. maklum la terus dari taska.. ngan selipar umah dia ekekekek..

 jom rehat dulu kt kusi yg comels2 ni.. striking color mmg attract budak2 nyer attention.

adik happy dapat jalan2.. 

bergaya drive bus skolah. dua stereng lagi kah kahkah.. sib baik lum berfungsi, kalau tak perabih duit kt situ jelah.

Dah puas jalan2 kt dlm, lepak kt luar plak.. bg dua kenits tu tgk air pancut. Qaleesya mmg teruja sungguh.. cer tgk aksi dia

bila air pancut tu kuar jer dia pun lompat sama.. berlari2 ke sana kemari.. happy tgk dia suka camtu.. dah penat lari2 belanja dia makan ais krim.. ni ais krim pertama dia tau.. maybe first and the last kot.. tk bleh ajar makan selalu..

tk habis2 ckp "emm sedap, bestt.." iyolah nak oii maklumla pertama kali makan kan.. tapi comot yg amat.. dah tu 'kedek' plak tu. Minta sket pun tk kasi kah kah kah... Pastu kami terus balik, dah nak maghrib dah.. pi la jalan2 ke Setia City Mall...



No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)