penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, June 25, 2012

Bawa anak2 naik tren..

Assalamualaikum.. wah tajuk entry cam tajuk citer Shin Can dan Doraemon pulak kan.. ni kira sambungan lepas balik dari HTAR ari khamis lepas la kekdahnyer. We all laki bini mmg dah plan nk bawa bebudak tu naik tren. Maklum la, last skali en. hubby naik tren masa aku ngandungkan Qaleesya. Tu pun gi KLCC coz teringin nk makan spagetti kt food court KLCC tu. Aku?? emmm baru bulan lepas naik tren pi kl atas urusan keje. 

So, kuar dari HTAR jer zasss kitaorang tuju ke KTM Shah Alam.. padahal kt Klang tu pun ada, tapi langsung terlupa. Ingat stesen Shah Alam jer paling dekat.. apadaaa... ari ni baru aku teringat pasal stesen KTM klang tu. Takkan nk bawa naik tren pas tu balik kan.. of course berjimba2 sket.. dh lama tk gi jenjalan ni.. Sekali tunggu datang tren lama daaa.. tapi naik gak ler. Kang nk tunggu tren baru kul baper kitaorang dpt naik. Ko ingat budak2 berdua tu suka bertunggu tangga kt stesen KTM tu lama2??? Destinasi kami adalah MIDVALLEY MEGAMALL!!! Alhamdulillah, org xde la ramai dlm tren.. dapat duduk ngan selesa. Tapi sebelum sampai ke stesen Batu Tiga, tren berenti la pulak... bagi laluan kt another train yg nk lalu. Lama plak tu, si Qaireen mula la tk senang duduk.. nangis dah.. segan gak bila org pandang2 tapi aku jeling2 jer.. apa tk pernah tgk budak menangis ke??? BZ BODY. Terpaksa la aku dukung dia kesana sini nk kasi diam. Si kecik ni kalau nangis xde keje lain, nk menyusu ler jawabnya. Yang pastinya nk breastfeeding. Bila ngan ibu dia, jgn harap dia nk susu botol hokay!! Gila ke apa nk bagi susu dlm tren tu yg depan aku penuh lelaki ajnabi... hhuhuhu TIDAK!!!! (dah kata naik tren satu family, takkan aku nk angkut anak2 pi dok kat ladies coach kan...)

Alhamdulillah, tk lama lepas tu tren jalan balik.. lega mak nyah!!! 

Qaleesya yg mulanya tergamam dan confuse. Apa ke benda la aku naik ni?? tapi lepas tu dah dapat biasakan diri, tersenyum2 malu.. mula nk berdiri dan menjelajah. Ni yg tk tahan nih...

adik ngan muka garangnyer.. keh keh keh.. skali pandang Qaireen ni xde muka pempuan ler.. maybe masa ngandungkan dia, aku nk sgt anak lelaki kot. amek kau!!

Okla, perjalanan smooth sampai ke KL Sentral. Then tukar tren nk ke Midvalley dapat tren baru. Punya la ramai org berpusu2 nk naik tren, tambah plak time lunch kan. Tapi kt M'sia ni mmg ramai yg kurang sivik sket, even kerajaan dah buat iklan pun masih ramai yg kurang rasa belas kasihan. Masa kami masuk tren ni, aku dokong Qaireen and my hubby dokong Qaleesya. Tak sorang pun anak2 muda remaja ni bangun tuk bagi kami duduk. Dalam kesesakan tu, berdiri la kami berpaut kan tiang besi ditengah tren tu sambil mendukung budak berdua tu yg sorang tu berat 10.5kg dan sorang lagi 12kg. Yang duduk2 tu tgk jer.. buat BODOH!!! 

K, citer kt Midvalley sambung next entry.. daaa.. thanks for reading this entry :)

Blood Test.. Again!!!

Assalamualaikum sumer.. last Thursday amik cuti. Aku dan Qaireen kena gi amik darah lagi kt HTAR. Last time punya darah tk boleh guna atas kecuaian staff hospital. Malas nk citer panjang lebar, maka gi la wat second blood test. BENCIKKKK!! Hope this time diaorang jaga darah tu betul2 la.. kalau suruh amik lagi for the 3rd time, jgn harap la. Memang aku menyirap.
Kenkonon malam tu plan sok pagi nk kuar awal la kan.. nk gi breakfast dulu.. skali hampeh.. anak beranak tido tk sedar diri.. skali jaga dah dekat kul 7 pagi.. alarm bunyi pun tk dgr. Apa lagi kelam kabut la solat subuh.. Ampunkan dosa kami Ya Allah.. dah tu tok tek tok tek.. kejut anak2, mandi siap bagai. Pastu mak bapak diaorang plak nk bersiap.. sudahnya kul 9.30 baru sampai HTAR. Sib baik la tk perlu register and amik no. Tunjuk jer form amik darah kt Pediatrik Klinik terus proceed ke bahagian amik darah. Tapi kt situ pun ramai org gak.. kat sejam gak nk tunggu our turn.. budak2 ni mula la bosan..aku pun dh bosan. Ni la keje kami
*
*
*
kenit dah mula nk menjelajah segenap ruang.. siap warning ibu lagi akaakakkaka... gurau jelah, dia nk cucuk aku nyer phone.

then si kakak datang.. ada geng mulalah kan..

korang tgk jer gambar ni diamik ditempat yg sama. Hakikatnya diaorang dah berlari kesana kemari, lum kira adengan jatuh tersembam, terlentang.. aku dh tk larat nk layan.. suruh abah diaorang la kejor.. letih makkk!!! Dah la diorang amik darah aku dulu then nk tunggu turn Qaireen punyalah lama. Tangan yg kena amik darah tu dah rasa lenguh mendukung si bam bam tu. That's why aku biarkan je.. masa turn Qaireen aku ingat dia nk melalak.. rupanya jap jer, sikit pun tk nangis. Bagus doktor ni, cekap dia amik darah.. tapi muka Qaireen mcm blur2 jer masa aku amik dia dari bilik rawatan. Good girl!! camni lah anak ibu.. amboi kalau baik anak ibu jer... kecik ati apaknyer kang hehehehe.. 

Lepas balik dari HTAR kitaorang tk terus balik rumah. Ada plan baikkk punya. Aku citer next entry k.. Thanks for reading this... :)

Monday, June 18, 2012

I don't want to be rich..

Assalamualaikum.. Baca tajuk entry ni mesti org ingat aku bodoh kan??? Gila ke apa ko ni, sume org nk jadi kaya berada.. dapat beli apa yg diingini, ada rumah besar, keta besar, melancong ke luar negeri, pakai pakaian berjenama etc etc etc.. Ko pulak taknak.. mmg ko gila Liza!!! 

Tak, aku tk gila.. aku tk bodoh..cuma aku ingin mengelak dari jadi manusia riak. Aku takut sebenarnya.. Miskin itu dugaan.. KAYA itu lebih byk dugaan.. tapi dugaan hati lebih aku risaukan. Sebelum kaya.. yakni masa kita setakat level cukup2 jer ni.. kita selalu kata.. if aku kaya, aku nk pergi haji, buat umrah, aku nk tolong org yg susah, aku keje keras nk saving, nk bagi mak bapak,nak itu nak ini.. sumenya yg baik2 saja.. itu yg kita canangkan pada org.. itu yg kita doa pada Allah.. murni kan niat kita.. tapi bila Allah dah bagi kaya, apa yg kita buat? Adakah Allah tk tau hati kita? Pasti Allah tau.. Allah kan Maha Mengetahui apa yg terdetik dihati hambaNya.. cuma Allah makbulkan doa kita nk jadi kaya coz Allah nk lihat sejauh mana kita kotakan apa yg kita janji dan kata... itu juga dugaan bukan?? 

Bila dah kaya berada, ada duit lebih .. mulalah kita rasa apa yg kita ada tidak pernah cukup. Dulunya niat dihati cuma nk ada kereta, tk kisahla kereta apapun janji boleh jalan.. pergi keje, bawa anak bini jalan2, balik kg.. etc etc.. tapi bila dah jadi kaya, kita nk kereta yg lebih mahal dan mewah..kita nk yg lebih besar baru sesuai dengan taraf kita yg dah kaya. Tidakkah kereta sebelum ini telah memenuhi segala keperluan asas kita? tapi kita masih nk yg lebih, kerana apa? because I am rich.. I want people to see betapa kayanya aku.. tidakkah itu termasuk dlm riak?

Kita dah ada rumah tempat berteduh.. bukan duduk di bawah jambatan.. bukan duduk dirumah yg beratapkan langit dan berlantaikan bumi... rumah yg selesa.. 3 bilik tido, dua bilik air.. punya permandangan menarik, segala kemudahan.. tapi bila dah kaya.. rumah itu sudah terasa sempit. Kita mahukan yg lebih besar lagi.. kalau dulu duduk kondo, nk rumah teres pulak. Yang dah ada rumah teres nk banglo pulak.. mmg tk pernah puas dengan apa yg ada.. bukankah rumah sebelum ini sudah memenuhi keperluan kita? Ya, because kita dah kaya.. kita dah tk betah duduk dirumah 3 bilik tido 2 bilik air lagi. We need bigger house sesuai dengan status kita.. tidakkah itu riak? tidakkah itu pembaziran? Membazir itu saudara siapa??? korang jawablah sendiri.

Bila kita dah kaya, kita nk makan ditempat yg high class walau makanannyer cuma sejemput dihujung pinggan tapi harganya.. oohh mak aiii boleh makan digerai untuk 3 hari.. kita dah ada baju, cantik, elok lagi.. tapi kita beli dan beli lagi.. handbag dah ada 5 kt umah.. tapi kita rasa belum cukup lagi..kena beli lagi. Kasut dah ada satu almari, tapi not enough.. kena beli lagi.. perfume dah ada berderet.. ooohh belum cukup, kena beli lagi.. nanti org yg memandang akan ternganga tgk kita. tiap ari tukar handbag baru yg harganya bukan calang2, kasut baru, bau perfume berbeza2 dan pastinya high class... Aku nk tanya, utk apa semua itu?? Niat yg pada awalnya ikhlas, kerja keras utk benda2 kebaikan, kita dah bazirkan utk sesuatu yg bukan2... 

Aku cuma menulis dari apa yg kuperhatikan manusia hari ni.. ini juga peringatan utk diri sendiri. Aku bekerja keras sekarang tapi bukan utk kaya.. utk cukupkan keperluan anak2.. itu lebih penting. Aku juga tk berdoa utk jadi kaya.. aku cuma berdoa agar Allah cukupkan segala keperluanku dan keluargaku, jadikan anak2ku anak yg solehah, moga dimurahkan rezeki dapat kami sekeluarga menjejak kaki ke Mekah.. tidak meminta2.. bebas dari bebanan hutang.. dikurniakan kesihatan yg baik.. 

Tetapkan niat kita.. syukur dengan apa yg kita ada dan jgn membazir.. Moga Allah memelihara kita semua dari sifat riak.. Maafkan aku andai ada yg terasa.. entry ini ditulis bukan utk memerli sesiapa, tapi peringatan utk diri sendiri cuma... Apa yg berlaku disekililing adalah pengajaran utk kita. Sesungguhnya aku cuma hambaNya yg lemah..

Thanks for reading..

Balik Kedah & Hotel Seri Malaysia

Assalamualaikum.. tu dia aihhh brapa lama peram citer ni, baru berkesempatan nk menulis. Ekceli aku pun dh lupa bila kah tarikhnya aku balik kedah ni.. huhuhu.. yg pastinya dlm bulan awal bulan 5 la rasanya.. Kami mendapat perkhabaran yg tidak baik, pakcik my hubby iaitu Pak Ya sakit tenat dan dimasukkan ke HDU Hospital Alor Setar.. dah menggunakan bantuan mesin pernafasan. So, my PIL datang all the way from Johor with my BIL. We all pun gerak ke Alor Setar pada pagi Ahad. Aku and hubby mmg amik EL la jawabnyer. Benda yg tk dirancang.. dah balik nk tgk Pak Ya, dapatla aku balik jengok tok aku yg sakit skali. Tok aku pun dah uzur gak.. tk boleh bangun dah.. ada kt umah mak ngah aku since dia dh tk boleh nk duduk, payah nk bawa balik langkawi lagi.. tetiba sedih :(

Kami dah booking Hotel Seri Malaysia Alor Setar.. near Stadium Darul Aman. Byk bilik yg dah full booked. Luckily we all dapat bilik, tu pun suite for 3 people. Okla, besar sket.. All my hubby relatives tk dapat dok situ coz dh penuh, byk yg pi cari hotel lain. So, we all mmg tk sempat jumpa diaorang langsung. Sampai ke Alor Setar pun dah dekat nk maghrib.. 



Nilah hotelnyer.. kalau org tk perasan mmg sesat cari hotel ni. Landmarknya depan hotel ni ada KFC. Korang cari la KFC yg dekat ngan stadium darul aman tu.. hotel ni masuk kedalam sket.. signboard plak terlindung dek pokok.. dua kali gak kitaorang pusing. Sib baik adik ipar aku perasan.

sikit view taman yg sekankang kera..

ni berdepan ngan pintu lobby

Lobby entrance.. nampak plak bayang2 aku disitu.. kah kah kah..

simple lobby decoration.. katapun hotel baper bintang jer.. boleh la nk tido semalam dua..

ruang menunggu

ruang lobby di tingkat dua.. bangunan hotel ni cuma ada dua tingkat.. bilik dlm seratus lebih jer.. nampak tangga yg berdekatan ngan iron board tu? haa bilik aku sebelah tangga tu jer.. nk iron baju sila keluar dan iron kt lobby ni yer.. kt tepi tangga tu. 

our room.. 

sume me'landing'kan diri.. penat seih.. satu katil queen dan satu sigle bed.. cukup la tuk kami berempat tido dengan selesa.. budak2 pun leh golek sana sini. Malam tu kami rapatkan katil.. 

kemudahan yg ada.. tea and coffe maker. Teh dan coffee serta gula complimentary la. Tapi if you want extra, must pay hokay!!!.. plug cuma leh guna satu jer.. ceh ada ke patut. Nak masak air kena off tv :(. Seri Malaysia Alor Setar.. tolong la tambah plug. Nak caj phone pun payah.. 

Almari ok, besar.. bilik air boleh la.. ruang mandi berasingan.. so far, bilik bersih. okla tuk harga semalam RM150++. So, sesapa nk dok sini aku leh recommend gak ler.. pagi tu breakfast kt cafeteria dia.. makanan so so jerlah.. cuma sambal nasi lemak masin sket.. kalau malam agak2 lapar.. leh pi KFC kt depan hotel yg  tk sampai seratus meter.. KFC 24hours buka.

ok, tu jer nk citer.. thanks for reading peeps... :)

Beringat Sebelum Kena.. Urus risiko anda!

Assalamualaikum.. apa khabar anda semua?? berbalik pada tajuk entry diatas, aku skang ni jadi part time ejen insurans under PRUDENTIAL. Why insurance? Bukan bisnes lain. Pada aku, insurance ni mcm kita tolong org gak ler. One of ibadah. Kalau org dengar insurans jer pasti ramai yg menolak dengan pelbagai alasan.. aku pun mcm tu dulu. Tapi bila dah anak sendiri kena masuk hospital, baru aku rasa nyesal sgt tk amik insurans awal2 tuk diaorang. So, berbalik dari itu la aku rasa terpanggil nk wat insurans ni. Nak tolong ramai org melayu yg masih kurang kesedaran betapa pentingnya insurans ni.

Insurans ni dulu mcm taboo pada kita. Jumpa jer ejen insurans rasa mcm nk lari jer kan.. coz kita nampak yg dia memaksa kita amik insurans kt dia tp kita tk nampak apa kelebihannya ada insurans tu pada kita. Zaman skang, ejen insurans lebih kepada mendegar masalah anda dan manage  anda.. Plan insurans juga dah mcm2.. pilih lah mana yg terbaik. Setengah org ckp, tk perlu insurans.. bukan nk sakit pun. Kalau sakit gi jelah hospital kerajaan.. mmg.. aku pun pernah fikir mcm tu dulu. Tak dinafikan. Masa Qaireen sakit dulu, aku lum amik insurans tuk dia. Maka masuklah HTAR tu. Amik ko, ngan sesaknya.. katil main letak jer kt laluan tengah2 tu coz pesakit dah ramai. Keselesaan mmg xde langsung. Nak bagi susu dia pun terpaksa selindung2 coz malu org lelaki nampak.. nk mandi, buang air kecil satu hal.. toilet Ya Rabbi.. cam nk roboh.. geli i... tapi dah xde pilihan hadap jerlah apa yg ada. Nak complaint pun ko yg salah kan, sape suruh tk bersedia dari awal. That's why aku tk nak korang hadapi nasib mcm aku. 

So, berbalik pada Prudential insurans ni.. It's a good plan yg korang leh amik. Ia adalah 3 dlm 1. Bayar satu premium tapi korang dapat protection, medical card dan juga saving. Sape tak nak kan?? dah la segala risiko kita ditanggung, segala penyakit kritikal dicover, then nanti dah bersara ada pulak duit simpanan yg boleh dikeluarkan tanpa effect pada segala coverage yg lain. Haaa bagus tak??? Kalau simpan kt bank boleh jamin tk kuarkan sampai bila2 ke??? Takkan?? At least bila sakit demam, kena warded ke, operation, kena penyakit kritikal of course nk kena kuarkan duit simpanan tu gak. Abis camne ngan plan simpan duit tu tuk pergi haji, beli rumah bla bla bla.. habis begitu saja. Satu lagi, bila masuk hospital, bukan saja bil2 hospital nk kena bayar.. tu husband/mak bapak/org yg jaga ulang alik ke hospital hari2 pun kena guna duit gak. Nak top up minyak keta, makan lagi.. tapi kalau dah ada insurans..kita dapat balik duit tu dari daily allowance. Paling kurang dapat RM200 sehari. Kalau masuk 5 hari dah dapat RM1000. Agak2 boleh tak cover perbelanjaan yg dah dikeluarkan tu??? Boleh kan??

Selain tu, byk lagi benefit yg kita leh dapat.. kalau nk tau lebih lanjut kena la kita jumpa dan bercerita dengan lebih lanjut. Don't worry.. aku bukan jenis memaksa korang amik insurans dengan aku.. just let me help u to manage your risk. That's all.. dengar dulu, fahami dan buat keputusan. Amacam ok? Kalau ada yg berminat boleh la contact my number at 013-2986822. We can meet up and discuss. Thanks for reading... :)

Wednesday, June 13, 2012

CSR Program - Rumah Amal Limpahan Kasih

My company ni mmg active buat CSR program. Tahun ni jer ada empat program yg nk dipenuhi. The first one kt rumah kanak2 cacat, dah pun buat first week of june. Second, kt rumah anak2 yatim RALK ni, third one bersama Jabatan Keselamatan Jalan Raya and the last one bersama MAKNA tuk program relay for life.. dlm empat2 ni cuma yg bersama RALK jer aku dapat join coz dengan JKJR tu aku dh kt co. lain. Sedih gak coz aku yg incharge tuk program tu. Takpelah mmg xde rezeki.

Berbalik kepada program kitaorang last saturday... berkumpul kt ofis dlm kul 8.00.. 8.30 gerak ke RALK.. konvoi dlm 6 keta.. sesampai disana, tunggu big bos sampai dah tu set up apa yg patut.. program pun start la.. kt rumah anak yatim ni tk ramai pempuan..kami diberitahu cuma ada 10 org jer budak pempuan, tu pun dok asrama kt tempat lain. Yang ada remaja lelaki.. segan sket la nk mingle2 ngan diaorang..

Rumah amal ni terletak kt puchong prima. Boleh google kt website yg tertera tu yer.

Our banner!!

masa baru sampai, bergambar ramai2 dulu.. time ni anak2 yatim lum kuar lagi.

posing lagi.. tk habis2 kah kah kah.. bukan senang nk bergambar ngan MD dan ED kan.. sporting habis big2 bos kitaorang ni.

kakak2 ofismate, from left to right: kak lin, kak ita, aku dan kak aini

antara anak2 yatim yg ada.. some of them lum balik dari kg.. cuti skolah kan..

 From left: my sporting cute MD, Mr. Looi Kok Loon, our ED, En. Ahmad Zaki Dato' Abdul Rahim

kami yg menempel di tepian keh keh keh.. ramai paparazzi nih

acara penyampaian sumbangan.. 3 unit komputer by our director Mr. Tan Khay Boon to pengetua RALK, En. Zawawi.

penyampaian password TuTor.com untuk anak2 yatim yg bakal mengambil peperiksaan tahun ni by En. Ahmad Zaki

Penyampaian cek oleh Mr. Looi Kok Loon, our MD.. aku suka MD ni coz dia baik sgt, sporting dan very humble..

sesi bergambar ramai2.. then makan...




 Selepas makan, sesi disambung dengan penerangan oleh wakil Perfisio mengenai cara2 menggunakan Tutor.com


gambar lagi.. dan lagi..

bersinar2.. hahaah



Ladies of OMI

comel sgt baby ni.. kulit dia putih halus jer..

it's time to go back...

Last.. aku letakkan news coverage pasal program kitaorang ni yg kuar kt paper Utusan Malaysia.. merasa gak ler muka masuk paper kan kah kah kah... This would be my last even with OMI and gonna be sweet memory to be remembered...










Tuesday, June 12, 2012

Allah menduga....

Assalamualaikum.. 

Lama rasanya tk bersiaran.. byk citer yg bersarang dlm kepala tapi sampai sudah tk berupdate2. Oh Allah.. mmg byk sgt keje skang ni.. masa semakin suntuk, byk keje yg pending2 ni nk disiapkan.. lesen2 yg bakal expired byk yg nk kena renew sebelum aku say babai to this company. Dalam pada tu, aku sibuk ngan cari prospek insurance dan project baking lagi..pendek kata 24 jam ni fully utilised la. Tido pun fikir keje. hehehe.. By the way, just nak share with you all skt hal. Akhir2 ni mmg byk dugaan yg aku tempuhi. Qaireen sakit tk habis2.. start dari demam, then batuk, then lelah.. amik nebulizer, then timbul bintil2 merah kt badan, then sakit telinga.. semalam lak kuar nanah kt telinga dia. Bulan lepas dan bulan ni dipenuhi dengan sesi mengunjungi klinik jelah. Sampai staf dan doktor kt klinik tu dah kenal muka kami anak beranak. Tk perlu register lagi dah..leh jumpa doktor terus kah kah kah. Special tk special tu. Qaleesya plak suka sgt pi klinik tu.. coz dia leh main2 kt tempat menan dlm klinik, leh main doll kt dlm bilik doktor.. leh ukur berat.. wah2.. suka awak yerrr.

Then, kami juga didatangi dengan dugaan lain.. payah nk citer disini.. dipendekkan citer, suamiku telah dianiaya oleh kawan sendiri. Apa yg kawan dia buat tu tk perlu la aku bgtau, but moral of story jgn terlalu percayakan org even kawan sendiri. Coz dlm diri manusia still ada setan2 yg tunggu masa jer nk kuar. Mmg aku geram sgt ngan kawan dia tu.. lagi2 org tu keje satu tempat ngan aku. Tiap kali pandang muka dia je, mmg rasa nk kasi flying kick jer. Tapi sebagai manusia yg masih ada iman, aku sabarkan ati. Ari ni ko buat naya kt kami, tgk la sok2 ko dapat la pembalasannya. Ingat HADI, doa org yg teraniaya diangkat ke langit. Haa mmg aku xde nk sorok2 lagi nama ko.. kalau org OMI baca blog ni, korang tau la sape malaun sorang ni.. dasar penipu! dia ni mmg SETAN bertopengkan manusia. Baik korang beware!!! Skang ni mmg kitaorang suffer nk cari duit bayar balik apa yg dah jadi tu. Baguskan, org lain bersenang lenang ngan duit kita, kita pulak suffer...takpe2. Allah tu satu jer.. suatu masa ko kan dapat balasannya.

Next nyer.. dugaan kt tempat keje.. biasalah jiran sekerja I ni yg tk berubah2.. tk reti respect org kan. Tapi takpe, aku pun dh tk lama kt sini. Maka tingkatkan lah kesabaran menghadapi minah sorang ni... 

Oklah tu jer luahan rasa.. Aku doa sgt2.. Allah beri kami kekuatan dan kesabaran menempuh dugaan ni. Sebalik dugaan ni, ada gak hikmahnya. Kasih sayang antara kami suami isteri makin kuat. Takpe Yang.. apapun jadi, susah senang kita hadapi bersama. Moga ada hikmah tersembunyi disebalik dugaan ni.. ingat Allah sayangkan kita, sebab tu dia bagi kita byk dugaan... ucaplah alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah...

Tuesday, June 5, 2012

Counting the days..

Wah wah... lamanyer rasa tk hapdet blog ni.. ate byk keje nk disiapkan.. lagi pun xde citer menarik. Hidup manjang bz sokmo... aku skang sgt bz menyiapkan baki2 terakhir keje di company ini.. yes.. lagi sebulan setengah aku akan meninggalkan company ni.. 6 tahun mencari rezeki disini, bukan satu benda mudah nk tinggalkan ye tak. Tapi life must go on.. kalau kita dh dapat sesuatu yg lebih baik, naper nk lepaskan.. dok kt sini pun tk nampak masa depannyer ke mana. Better move on. Ok, cau dulu.. nanti aku citer panjang2 k.. setakat ni byk update kt FB jer.. bye..