penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Tuesday, June 12, 2012

Allah menduga....

Assalamualaikum.. 

Lama rasanya tk bersiaran.. byk citer yg bersarang dlm kepala tapi sampai sudah tk berupdate2. Oh Allah.. mmg byk sgt keje skang ni.. masa semakin suntuk, byk keje yg pending2 ni nk disiapkan.. lesen2 yg bakal expired byk yg nk kena renew sebelum aku say babai to this company. Dalam pada tu, aku sibuk ngan cari prospek insurance dan project baking lagi..pendek kata 24 jam ni fully utilised la. Tido pun fikir keje. hehehe.. By the way, just nak share with you all skt hal. Akhir2 ni mmg byk dugaan yg aku tempuhi. Qaireen sakit tk habis2.. start dari demam, then batuk, then lelah.. amik nebulizer, then timbul bintil2 merah kt badan, then sakit telinga.. semalam lak kuar nanah kt telinga dia. Bulan lepas dan bulan ni dipenuhi dengan sesi mengunjungi klinik jelah. Sampai staf dan doktor kt klinik tu dah kenal muka kami anak beranak. Tk perlu register lagi dah..leh jumpa doktor terus kah kah kah. Special tk special tu. Qaleesya plak suka sgt pi klinik tu.. coz dia leh main2 kt tempat menan dlm klinik, leh main doll kt dlm bilik doktor.. leh ukur berat.. wah2.. suka awak yerrr.

Then, kami juga didatangi dengan dugaan lain.. payah nk citer disini.. dipendekkan citer, suamiku telah dianiaya oleh kawan sendiri. Apa yg kawan dia buat tu tk perlu la aku bgtau, but moral of story jgn terlalu percayakan org even kawan sendiri. Coz dlm diri manusia still ada setan2 yg tunggu masa jer nk kuar. Mmg aku geram sgt ngan kawan dia tu.. lagi2 org tu keje satu tempat ngan aku. Tiap kali pandang muka dia je, mmg rasa nk kasi flying kick jer. Tapi sebagai manusia yg masih ada iman, aku sabarkan ati. Ari ni ko buat naya kt kami, tgk la sok2 ko dapat la pembalasannya. Ingat HADI, doa org yg teraniaya diangkat ke langit. Haa mmg aku xde nk sorok2 lagi nama ko.. kalau org OMI baca blog ni, korang tau la sape malaun sorang ni.. dasar penipu! dia ni mmg SETAN bertopengkan manusia. Baik korang beware!!! Skang ni mmg kitaorang suffer nk cari duit bayar balik apa yg dah jadi tu. Baguskan, org lain bersenang lenang ngan duit kita, kita pulak suffer...takpe2. Allah tu satu jer.. suatu masa ko kan dapat balasannya.

Next nyer.. dugaan kt tempat keje.. biasalah jiran sekerja I ni yg tk berubah2.. tk reti respect org kan. Tapi takpe, aku pun dh tk lama kt sini. Maka tingkatkan lah kesabaran menghadapi minah sorang ni... 

Oklah tu jer luahan rasa.. Aku doa sgt2.. Allah beri kami kekuatan dan kesabaran menempuh dugaan ni. Sebalik dugaan ni, ada gak hikmahnya. Kasih sayang antara kami suami isteri makin kuat. Takpe Yang.. apapun jadi, susah senang kita hadapi bersama. Moga ada hikmah tersembunyi disebalik dugaan ni.. ingat Allah sayangkan kita, sebab tu dia bagi kita byk dugaan... ucaplah alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah...

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)