penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, June 25, 2012

Bawa anak2 naik tren..

Assalamualaikum.. wah tajuk entry cam tajuk citer Shin Can dan Doraemon pulak kan.. ni kira sambungan lepas balik dari HTAR ari khamis lepas la kekdahnyer. We all laki bini mmg dah plan nk bawa bebudak tu naik tren. Maklum la, last skali en. hubby naik tren masa aku ngandungkan Qaleesya. Tu pun gi KLCC coz teringin nk makan spagetti kt food court KLCC tu. Aku?? emmm baru bulan lepas naik tren pi kl atas urusan keje. 

So, kuar dari HTAR jer zasss kitaorang tuju ke KTM Shah Alam.. padahal kt Klang tu pun ada, tapi langsung terlupa. Ingat stesen Shah Alam jer paling dekat.. apadaaa... ari ni baru aku teringat pasal stesen KTM klang tu. Takkan nk bawa naik tren pas tu balik kan.. of course berjimba2 sket.. dh lama tk gi jenjalan ni.. Sekali tunggu datang tren lama daaa.. tapi naik gak ler. Kang nk tunggu tren baru kul baper kitaorang dpt naik. Ko ingat budak2 berdua tu suka bertunggu tangga kt stesen KTM tu lama2??? Destinasi kami adalah MIDVALLEY MEGAMALL!!! Alhamdulillah, org xde la ramai dlm tren.. dapat duduk ngan selesa. Tapi sebelum sampai ke stesen Batu Tiga, tren berenti la pulak... bagi laluan kt another train yg nk lalu. Lama plak tu, si Qaireen mula la tk senang duduk.. nangis dah.. segan gak bila org pandang2 tapi aku jeling2 jer.. apa tk pernah tgk budak menangis ke??? BZ BODY. Terpaksa la aku dukung dia kesana sini nk kasi diam. Si kecik ni kalau nangis xde keje lain, nk menyusu ler jawabnya. Yang pastinya nk breastfeeding. Bila ngan ibu dia, jgn harap dia nk susu botol hokay!! Gila ke apa nk bagi susu dlm tren tu yg depan aku penuh lelaki ajnabi... hhuhuhu TIDAK!!!! (dah kata naik tren satu family, takkan aku nk angkut anak2 pi dok kat ladies coach kan...)

Alhamdulillah, tk lama lepas tu tren jalan balik.. lega mak nyah!!! 

Qaleesya yg mulanya tergamam dan confuse. Apa ke benda la aku naik ni?? tapi lepas tu dah dapat biasakan diri, tersenyum2 malu.. mula nk berdiri dan menjelajah. Ni yg tk tahan nih...

adik ngan muka garangnyer.. keh keh keh.. skali pandang Qaireen ni xde muka pempuan ler.. maybe masa ngandungkan dia, aku nk sgt anak lelaki kot. amek kau!!

Okla, perjalanan smooth sampai ke KL Sentral. Then tukar tren nk ke Midvalley dapat tren baru. Punya la ramai org berpusu2 nk naik tren, tambah plak time lunch kan. Tapi kt M'sia ni mmg ramai yg kurang sivik sket, even kerajaan dah buat iklan pun masih ramai yg kurang rasa belas kasihan. Masa kami masuk tren ni, aku dokong Qaireen and my hubby dokong Qaleesya. Tak sorang pun anak2 muda remaja ni bangun tuk bagi kami duduk. Dalam kesesakan tu, berdiri la kami berpaut kan tiang besi ditengah tren tu sambil mendukung budak berdua tu yg sorang tu berat 10.5kg dan sorang lagi 12kg. Yang duduk2 tu tgk jer.. buat BODOH!!! 

K, citer kt Midvalley sambung next entry.. daaa.. thanks for reading this entry :)

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)