penyejuk hati...

penyejuk hati...

En. Nuffnang..

Monday, June 25, 2012

Blood Test.. Again!!!

Assalamualaikum sumer.. last Thursday amik cuti. Aku dan Qaireen kena gi amik darah lagi kt HTAR. Last time punya darah tk boleh guna atas kecuaian staff hospital. Malas nk citer panjang lebar, maka gi la wat second blood test. BENCIKKKK!! Hope this time diaorang jaga darah tu betul2 la.. kalau suruh amik lagi for the 3rd time, jgn harap la. Memang aku menyirap.
Kenkonon malam tu plan sok pagi nk kuar awal la kan.. nk gi breakfast dulu.. skali hampeh.. anak beranak tido tk sedar diri.. skali jaga dah dekat kul 7 pagi.. alarm bunyi pun tk dgr. Apa lagi kelam kabut la solat subuh.. Ampunkan dosa kami Ya Allah.. dah tu tok tek tok tek.. kejut anak2, mandi siap bagai. Pastu mak bapak diaorang plak nk bersiap.. sudahnya kul 9.30 baru sampai HTAR. Sib baik la tk perlu register and amik no. Tunjuk jer form amik darah kt Pediatrik Klinik terus proceed ke bahagian amik darah. Tapi kt situ pun ramai org gak.. kat sejam gak nk tunggu our turn.. budak2 ni mula la bosan..aku pun dh bosan. Ni la keje kami
*
*
*
kenit dah mula nk menjelajah segenap ruang.. siap warning ibu lagi akaakakkaka... gurau jelah, dia nk cucuk aku nyer phone.

then si kakak datang.. ada geng mulalah kan..

korang tgk jer gambar ni diamik ditempat yg sama. Hakikatnya diaorang dah berlari kesana kemari, lum kira adengan jatuh tersembam, terlentang.. aku dh tk larat nk layan.. suruh abah diaorang la kejor.. letih makkk!!! Dah la diorang amik darah aku dulu then nk tunggu turn Qaireen punyalah lama. Tangan yg kena amik darah tu dah rasa lenguh mendukung si bam bam tu. That's why aku biarkan je.. masa turn Qaireen aku ingat dia nk melalak.. rupanya jap jer, sikit pun tk nangis. Bagus doktor ni, cekap dia amik darah.. tapi muka Qaireen mcm blur2 jer masa aku amik dia dari bilik rawatan. Good girl!! camni lah anak ibu.. amboi kalau baik anak ibu jer... kecik ati apaknyer kang hehehehe.. 

Lepas balik dari HTAR kitaorang tk terus balik rumah. Ada plan baikkk punya. Aku citer next entry k.. Thanks for reading this... :)

No comments:

Post a Comment

Feel free to drop your comment k.. tq =)